שלום לכל הותיקים

שלום לכל הותיקים

שלום לכולם ! אני עוקבת אחרי הפורום שלכם כבר הרבה זמן, בעיקר מאז שאריק התחיל לנהל אותו. אצלי במשפחה אספנות היא נושא כפייתי ממש. אוספים הכל, אבל הכל. לא זורקים כלום. (כרטיסי קולנוע/אוטובוס/טלפון, אסימונים, מטבעות, ספרים, מפיות, קופסאות גפרורים, עטים, בקבוקים... מה לא). לאחרונה נמאס לי מכל הערימות. אני זורקת ובוכה, זורקת ובוכה. היום החלטתי שזהו. הגיע הזמן להרוויח משהו מכל זה. גם אני וגם אחרים. אז אם יש כאן אספנים - לא כולל אספני בולים ומטבעות - שמעוניינים לקנות דברים, אז תפרסמו בהקדם.

shay2222

New member
אני מתעניין בספרים. אם תוכלי לפרסם

רשימה של הספרים - אשמח. שי.

אני מתעניין בבקבוקים

מנייטורים של משקאות חריפים את יכולה בבקשה לפרסם רשימה של מה שיש לך שלצידה מחירים שאת מבקשת? תודה רבה רותם

בקשר לרשימה

בקשר לרשימה - אם התכוונת לרשימת בקבוקים מנייטוריים, אז מצטערת, אבל לא הכל מיועד למכירה. אם הכוונה לדברים אחרים, אז יש בעיה. כי יש המון דברים והם מפוזרים בהמון מקומות. אני פשוט מכינה רשימה של דברים שאנשים מחפשים ואז אם אמצא משהו מתאים, אוכל לפנות אליהם. כרגע, כשאני מצליחה להגיע למצב נפשי של הפטרות מדברים, אני זורקת הכל, גם דברים שאני יודעת שאנשים ירצו (כמו אוסף מפיות במצב מצויין וחוברות "פילון" שכללו איורים וסיפורים של נחום גוטמן, לוין קיפניס, פוצ'ו ועוד) רק כי אני מפחדת שעד שאאתר מישהו שמתעניין אני אתחרט.

בהזדמנות

אשמח לפרסם רשימה, אך כרגע אני עסוקה במשהו אחר. אני מקווה שבעוד כחודש אסיים למיין את הספרים ואז אכין רשימה מסודרת. בינתיים, סימנתי אותך כמתעניין.

רוזן71

New member
לציפור שלום.

בס"ד. אני מעוניין בספרי ילדים מאוירים ישנים, ובספרי חסידות עתיקים (אם יש). יש לי ידיד אספן עטי נובע ישנים. אם יש לך? אנא פרטי. תודה, רוזן.

ספרי ילדים מאויירים?

שלום רוזן. אין ספרי חסידות. עטים נובעים ישנים, אני לא יודעת. זרקתי הרבה, אבל לא תארכתי אותם. בקשר לספרי ילדים מאויירים ישנים: אני לא בטוחה למה הכוונה וגם לא נראה לי שהספרים מתאימים לאספן רציני כמוך. אתה יכול לפרט? בעיקר לשנים אליהן אתה חותר, כי נראה לי שהספרים הכי ישנים הם משנות ה- 50. סתם מבט מהיר לצדדים: - ספרים של לוין קיפניס מתש"ל מאויירים ע"י חנה אדולפי. - חושם מבגדד מתש"מ מאוייר ע"י אסתר פולק. - אגדות המלך דוד מ 64 (מצבו לא משהו), מאוייר ע"י א. לואיזדה. - יש חוברות וספרונים לילדים רכים / חוברות קומיקס מלפני 20-40 שנה.

רוזן71

New member
ציפור שלום.

בס"ד. אני אוסף ספרי ילדים עד 48'. לאחר קום המדינה אני אוסף מהדורות ראשונות בעיקר של נ. גוטמן. לאחר הפירוט החלקי שנתת אני חושב שיש ערך לא מבוטל לפריטים שברשותך וגם לפריטים שזרקת. אני מציע לך רעיון. אם את גרה באיזור המרכז בואי לבקר ביריד האספנות בכיכר דיזנגוף בימי שישי (מ 16-7) ובימי שלישי (מ 16-21) תתרשמי, ואז תדברי עם האחראי שם על האפשרות של שכירות דוכן ליום (40 ש"ח) ואז את מביאה את כל מה שאת רוצה לזרוק, אני מבטיח לך שתוך שעות תשארי עם דוכן ריק וכיס מלא וגם חוויה לא שגרתית. אפשרות אחרת היא להביא הכל לשם ולמכור לאחד הסוחרים (כמעט כולם סוחרים שם) גם אז תתפטרי מהכל תוך דקות אולם לא תקבלי תמורה הוגנת. דעי, שכל הרעיון של היריד זה למען אנשים כמוך שרוצים להיפטר מדברים ולמכור לאספנים אמתיים שישלמו תמורה הוגנת, אולם מה לעשות שהסוחרים השתלטו על הכיכר וקונים באפס מחיר ומוכרים ביוקר. ולכן אני נהנה לפעמים לנצל חורים בידע שלהם ו"לדוג" מציאות, אם הם היו יודעים מה היה להם ביד ובכמה הם מכרו לי, היו תולים אותי... (אבל נדיר לתפוס סוחר בטעות). אם תוכלי לפרט את החוברות והסיפרונים לילדים שברשותך אודה לך. (לא דחוף קחי את כל הזמן שבעולם) וכמובן, אם רצונך בעזרה בהערכה, בכיף. רוזן.

geru

New member
חוברות קומיקס

שלום לך ציפורה נחמדת הייתי מאד מאד מעוניין בחוברות הקומיקס שלך, אנא צרי עימי קשר בהקדם שרון

powo

New member
מכירת חיסול

לציפורה אני אספן של כל מה שקשור לכלי בית ומטבח.וגם מטבעות מנדט. השמח לשמוע.אברהם

כלי בית ומטבח לאספנים

בוא נבדוק כמה דברים שאני זוכרת ששמרתי לאחרונה. - עלי ומכתש קטנים ממתכת. עד כמה שזכור לי יש עליהם סימנים של זמן. - קומקומים ואגרטים מחרסינה שמורים וחתומים. - ספלים מחרסינה עם תמונות (צילומים, לא איור ביד). - קופסאות אחסון קטנות מחרסינה עם פקק מעץ ואיורים תואמים בכחול ושחור וחתומים. תיאור החותמת: סימן אחד דומה ל- V אבל עם עוד קווים קטנים בצד, כמו שילדים מציירים ציפורים, ומתחתיו סימן שנראה כמו 8. - סט יוקרתי של ANCHOR HOCKING עם זיגוג בגוון ורוד. - מאזני צדק לקישוט (המוט שמחבר בין הקערות מקובע ולא משמש לשקילה אמיתית). עשוי ממתכת כלשהי. חלוד. -

powo

New member
כלי בית

כן לציפור.האם יש לך אפשרות לשלוח תמונות??ץ

11moti

New member
ואני-סכינים חרבות ו..

אשמח אקבל מידע על כלי חיתוך למינהו":סכינים חרבות כידונים כלי נשק קרים וכו' במידה ויש לך.

אולרים

למיטב ידיעתי אין כלי נשק קרים. עד כמה שזכור לי, יש אולרים ישנים ומשומשים: אולר (כולל פותחן בקבוקים) בצורת אקדח, אולר לילדים, אולרים שוויצריים. האם אתה מעוניין שאני אחפש אותם?

kipi2000

New member
האם יש פותחני יין או פרטים מהמזרח?

שלום לך, האם יש פותחני יין ישנים או פרטים מהמזרח באוספים שלך? אשמח לשמוע ממך

למעלה