שלום לכל הבנות...

• פותח הנושא rev6
  • פורסם בתאריך

rev6

New member
שלום לכל הבנות...

וכמובן למנהלות הפורום להזכירכן הצטרפתי אליכן בערך לפני כשבוע וחצי ולאחר ששמעתי את הדעות שלכן והעצות שלכן ובכך גם שיתפתי את בעלי והתייעצתי עם עוד אנשים ברצוני לעדכן אתכן שכרגע עזבתי את בית חולים איכילוב והחודש יש לי תור לתל השומר. יש לי שאלה: מה הסיכויים שלי לא לעבור ניתוח לפרוסקופיה ולהכנס להריון בהפריה (עד עכשיו עשו לי רק הזרעות). האם הפריה יכולה לפגוע בי ברגע שיש אנדטריומה בנוסף אם יש לי הרבה שנים את האנדוטריומה משהו כמו 8 שנים בערך מאז שגילו זאת האם יש סיכויים גדולים שזה פגע לי באיכות של הביציות אני מאד חוששת מכך ? אשמח לשמוע את תגובתכן בנושא המשך יום נעים רוי .

ר ו מ י ה

New member
הי rev

קודם כל שמחה שהיה לך את האומץ לעזוב את איכילוב לטובות תה"ש, מכיוון שאני יודעת שלא תמיד קל לעזוב מקום מוכר בו היחס האנושי הוא סה"כ טוב. מקווה שהמחלקה בתה"ש תביא לך את פריצת הדרך המיוחלת
ישנם חילוקי דעות בין רופאי הפריון לרופאים הכירורגים בנוגע לסיכויי ההצלחה לפני ואחרי ניתוח לפרוסקופיה- הרופאים הכירורגים מצטטים מחקר קנדי שהראה עלייה משמעותית בהריונות אצל נשים שעברו לפרוסקופיה, בעוד שרופאי הפריון נוטים לבצע 2 עד 3 טיפולים ורק במידה של כשלון הם ממליצים על לפרוסקופיה וזאת מכיוון שיש סיכון בלפרוסקופיה (הידבקויות, פגיעה ברקמת השחלה וכו'). לגבי איכות הביציות- זוהי בהחלט אפשרות קיימת, אך ניתן לבדקה רק לאחר IVF . יחד עם זאת פגיעה באיכות הביציות היא בהחלט לא סוף פסוק, אצלי איכות הביציות היתה ירודה, אך שינוי בפרוטוקול העלה את האיכות ובסוף, כנגד כל הסיכויים, הצלחתי להרות באופן ספונטאני. בכל אופן ישנם הריונות גם במקרים קשים מאוד- מצרפת לך קישור של הריונות הפורום.

למעלה