שלום לכל הבנות !

כרכומית

New member
שלום לכל הבנות !

ברוך השם חזרה לשיגרה, מבחינת המדיאטים סוף החגים זו תחילתה של שנה מצטערת שנעלמתי קצת. הייתי עסוקה בסיום האתר שלי ותוכניות לתחילת ,שנת הדיאטה," היערכות חדשה, פתיחת קבוצות חדשות איך עברתן את קשיי החג? מאתגרת בשאלה לשנה החדשה מה אתן צריכות כדי ששנת הדיאטה החדשה תהיה מוצלחת? אילו כוחות, משאבים אתן צריכות לגייס? והאם אתן מכירות מקום בחייכם שיש לכן בו את הכוח הזה. לדוגמא : אני צריכה להתייחס בחמלה לנפילות שלי על מנת להמשיך הלאה , ויש לי את יכולת החמלה מול הבת שלי כשהיא טועה או לא מצליחה משהו. שתהיה שנת דיאטה קלה קלה.. נטע

Mריונטה

New member
שלום לך ../images/Emo141.gif

גדולות עלי המילים שלך בהקשר לדיאטה כמובן....... ((חמלה ודומותיה (במינונים מותאמים ) משמשים אצלי ככלי עבודה )) השיגרה מאפשרת לי לשלוט בתזונה הנכונה שלי בלי להתאמץ או לבחור, להבין לאן אני בוחרת ללכת ומה המחיר שעלי לשלם בדרך ובשהות ביעד. להשלים עם מי/מה/איך/למה ומתי....לא למדוד את עצמי לפי מה אני אוכלת או איך אני "נראת" ולהבין שהשלם גדול מסכום חלקיו וברשותך - אפשר לקבל לינק לאתר שלך? ואוהבת את הניק שלך - על מה ולמה ( אם מותר לשאול? ) שנה בריאה ומאושרת

כרכומית

New member
הניק ישן וספונטני ..זוכרת שהוא פשוט קפץ לי

לראש בתחילת דרכי התפוזית השיגרה היא באמת חשובה ועוזרת מאוד....... מעניין אותי מה עוזר לך לשמור עליה? והאתר, ממש בקרוב יעלה אני אעביר לך בשמחה נטע

Mריונטה

New member
נפלאות יום העבודה הארוך.........

השגרה שלי מתחילה מוקדם מאד בבוקר, אני לוקחת איתי אוכל מהבית לעבודה ( יותר טעים לי מהאוכל בחדר האוכל וגם כמובן שיש לי שליטה מה "יש" שם ) וארוחות ביניים ( יוגורט, פרי ) הרבה שתייה חמה - תה צמחים ומים. העבודה מאד אינטנסיבית ומה שמאפיין אותה שהשגרה "לא שגרתית" ולא צפויה ( ככה זה שמטפלים באנשים ). בבית הרבה יותר קל להתפתות לנפלאות המקרר/המזווה וששקט ה"רעב" ( שהוא בכלל לא פזיולוגי ) מורגש בעצמה חזקה יותר.

יעל י

New member
אני רק שאלה...חמאה או מרגרינה???

ואני אסביר - ברור שלא זה ולא זה אבל...אבל לפעמים יש דברים שצריך ואי אפשר בלי כמו למשל ובעיקר בצק פריך. לאור כל המרגרינות החדשות שמציפות את השוק מופחתות שומן הטארנס וכו'... מה עדיף - חמאה או מרגרינה?

כרכומית

New member
לדעתי האישית ואני מניחה שלא כולם יסכימו

עדיין חמאה למרות כל המרגרינות המציפות את השוק מרגרינה נעשית בתהליכים תעשייתים . כמו שעל חומצות הטראנס גילו רק שנים אחר כך שגם להן קשר ישיר למחלות לב וכלי דם , מי יודע מה יגלו בהמשך. זו ההרגשה האינטיאיטובית שלי. כמובן שלפי מה שהן מספרים(החברות המייצרות) עדיף לך מרגרינה . בכל מקרה... אני אומרת, מה שיותר טעים והכי חשוב. לאכול במידה, ולא לדחוס את זה פנימה אלא להנות מכל ביס באמת! לאט לאט

ronanit

New member
חמאה - עדיין עדיף חמאה

וגם יותר טעים.. אבל הכי עדיף .. זה להפסיק לאפות.. |אומרת רונית שיצא נגדה צו איסור אפייה בבית ונמצאת בגמילה|

מנסה לענות למרות שתחילת השגרה שלי נדחית לאחרי הלידה (בעצם, לעוד כמה כמה שבועות של חסד אחריה....../images/Emo6.gif) אצלי שמירה על שגרת דיאטה רגילה, נוחה (יחסית) וקבועה הרבה פעמים דורשת ממני לזהות בזמן שהרצון לאכילה שלי לא נובע מרעב אלא ממשהו אחר, לתפוס את עצמי מחטטת בהיסטריה בארונות, לנשום עמוק ולהגיד לעצמי: "אוקיי, את ממש לא רעבה עכשיו, את עצבנית/כועסת/לחוצה/עייפה/מאוכזבת/כל התשובות נכונות כי כך וכך קרה, ואוכל לא יפתור את זה אלא בסוף רק יגרום לך להרגיש יותר רע. אז תסגרי עכשיו את הארונות, קחי כוס קולה דיאט/נס קפה (תלוי בעונה ../images/Emo6.gif) ותברחי מהר מהמטבח לפני שזה יהיה מאוחר מדי". אני שמחה להגיד שבשנים האחרונות זה יותר ויותר עובד, ובהרבה מקרים הצלחתי לתפוס את זה בזמן. איפה זה קיים גם בחיים האמיתיים שלי? למשל, כשאני מתחילה ריב טפשי ודבילי עם בעלי כי עצבנו אותי נורא בעבודה או כי אני לחוצה ממשהו אחר, וברוב המקרים אני מודעת לזה מאוד. אז אני מנסה לתפוס את זה בזמן וכמה שיותר להפסיק את הריב המטופש שיזמתי, לספר ממה אני לחוצה, לתת ולקבל חיבוק ולהמשיך הלאה בחיים, במקום להמשיך בריב ולהגיע למיטה כעוסים ומעוצבנים שנינו - הוא בלי שיהיה לו שמץ של מושג מה בכלל קרה, ואני כי אני יודעת שרבתי על משהו מפגר ללא כל סיבה אמיתית. אגב, לקח לי כמה ימים לחשוב על תשובה לשאלה הזאת - ממש שאלה מאתגרת...

כרכומית

New member
שמחה שהתאמצת..

עכשיו שווה לבדוק, איך את עושה את זה מול בעלך , האם אפשר להשתמש בטכניקות דומות גם מול האוכל? עוד שאלה למחשבה.

לילית462

New member
אולי אם הייתי יודעת מה אני צריכה, לא הייתי פה

אני באמת שואלת את עצמי שוב ושוב, מה יכול לעזור לי לחזור למסגרת של תזונה טובה (דיאטה) באמת, אין לי תשובה - זה גורם לי לחוסר אונים מאוד גדול אגב.

כרכומית

New member
אז אולי נתחיל מההתחלה

מה אתן יודעות שעוזר לכן לרדת במשקל? אפילו אם כרגע אתן לא מצליחות לעשות אותו דוגמא: שתייה מרובה במהלך היום עוזרת לי להתמיד בתפריט שהצבתי לעצמי.

jesie12

New member
3 ארוחות מסודרות

המון מים וריקודים כמובן, לצערי לא מצליחה לצאת יותר מפעם או פעמיים בשבוע לרקוד, הגדלתי את התפריט (ולא ב1.90
) למרות הכל אני עדיין במידה 40

Mריונטה

New member
ויתור

כתחושת שליטה = כוח ולא כ"הקרבה"..... וה"ויתור" כולל את כל מה שהאוכל בגדול מהווה עבורי מעבר להשקטת הרעב הפיזי .... מה שמאד מעודד ומחזק בעקיפין את הירידה ( או את השמירה על הקיים ) הם הפידבקים מהסביבה ( והארה על סכנות השתיה המרובה, הקיבה כידוע לכולנו היא שריר גמיש מאד, ריבוי השתיה עלול לההפריע לה לחזור למימדים "נורמליים" והותיר תחושת רעב תמידית כמעט , שלא לדבר על מחלות העלולות להגרם מעודף שתיה Water intoxication ).

כרכומית

New member
שתייה מרובה

לא מדובר על שתייה בשביל להשכיח תחושות רעב ולפוצץ את הבטן ממש לא! תודה על ההבהרה שתיה מספקת במשך היום עוזרת לנו להבדיל בין רעב אמיתי פיזיולוגי לבין רעב שמגיע מתוך תחושת צמא הרבה פעמים אם שותים במהלך היום תחושת חוסר השקט של..בא לי משהו, יורדת המשך שליטה נעימה!

אצלי היציאה מהשגרה נפלאה לתזונה נכונה

בטיולים הכי קל לי לאכול נכון, אם אני רוצה בכך. אפילו בבית המלון שהייתי עם האיש בסופשבוע האחרון, נסיעה עם העבודה שלו ל-3 ימים, פנסיון מלא, אוכל בשפע- ירדתי 1 ק"ג... איך? כי אין את הנשנשת שיש לי בבית, אין מקרר וארונות שאפשר כל רגע לרוץ אליהם, אין שגרה. יש עניין, כיף, מלאה בהנאה ובשמחה מבפנים, לא זקוקה כל הזמן למלא את עצמי במאוכל... יש ארוחות טעימות ובשפע, הכל טרי, מושקע, טעים מאד! ואני בוחרת לי צלחת מלאה בירקות, סלטים, עוף, דגים- מכל טוב, לא חוסכת, אך הכל בריא ומתאים לדרך התזונה שלי. לא נוגעת במאפים, בקינוחים, נהנית מכל הדברים הטובים והבריאים. מקנחת בקלמנטינות נפלאות. מה אני צריכה כדי ששנה זו תהיה מוצלחת מבחינת התזונה? שימשיך ככה. לא רוצה לרדת יותר. אשמח שתהיה זו עבורי שנה של איזון, הרבה שלווה בלב ובנשמה, שאקבל ואוהב יותר ויותר את עצמי כפי שאני, שהביקורת העצמית תפחת ותעלם לה. שבערה"ש הבא אשקול בדיוק כמו היום
.

למעלה