שלום לכל האמהות

שלום לכל האמהות

יש לי שאלה, כיום בתי הילה בת 3 חודשים ושבוע ימים, הילה אוכלת את הארוחה האחרונה שלה בסביבות 21:15-22:00 ואז נרדמת עד הבוקר, לפעמים עד 08:00 בבוקר ולפעמים אני שמה לב שהיא מתחילה להתעורר וטיפה מיללת אז אני דוחפת לה ציצי בשעות הבוקר המוקדמת. כמה ארוחות בגיל שלה היא צריכה לאכול? היום לדוגמא קרה לי מקרה בשעת הצהריים של הילה, פתאום התחילה לצרוח כשהרמתי אותה גיליתי שהיא עשתה קקי נוזלי ויש לו ריח של עמבה וצבעו היה צהבהב האם זה נורמלי אמא המודאגת של הילה

sagitlaleche

New member
ארוחות וקקי ../images/Emo20.gif

אמאלהילה, איך גדלה התינוקת כל כך מהר! רוב התינוקות, מתמקמים סביב 8 הנקות ביממה, מאוד תלוי אם יונקים בלילה או לא. אם יונקים בלילה, מדובר אפילו בקצת יותר. חשוב לראות שהתינוק ממשיך לעלות במשקל, גם אם יש רק 7 הנקות ביממה. לעתים מרקם הקקי משתנה, אבל כל עוד העליה במשקל טובה, צריך להחליף תוך הרכבת משקפי שמש כהים.

ארוחות וקקי

כרגע השעה 14:25 והילה אכלה כבר 4 פעמים של הנקה יש ימים שהילה אוכלת 5-6 הנקות ביום. הילה עולה במשקל יפה מאוד. הייתי עם הילה בטיפת חלב ב- 18.8.04 ושקלה 6,590 קילו. האם זה נורמלי? זו כוונתי. הילה לא תמיד מגיעה ל- 7 הנקות ביום

nomibeng

New member
הנקה

אפשר רק לקנא בך. בני שקד יונק פעם אחד בלילה ומתעורר מספר פעמים בלילה. אני מנסה להרדים אותו בלי לינוק. הוא כבר בן 4,5 חודשים ולא זקוק לאוכל בלילות. לשאלתך, כמה שידוע לי אם הילה עולה באופן עיקבי במשקל ונשארת פחות או יותר באחוזון שלה אין צורך לדאוג שהיא לא אוכלת מספיק ולספור ארוחות. תסמכי עליהת היא יודעת כמה היא צריכה.

sagitlaleche

New member
הנקת לילה ../images/Emo20.gif

תינוקות שמתעוררים בגיל זה בלילה עדיין זקוקים להנקה מבחינה תזונתית ובוודאי שגם מבחינה רגשית. חבל להשקיע מאמץ בהרדמה ללא הנקה כשניתן להרדימה בקלות עם הנקה, בפרט כשהיא זקוקה לה.

נ ע ה1

New member
ובגיל מאוחר יותר?

הבת שלי בת 5.5 חודשים. היתה תקופה שהיא ישנה לילה שלם. לאחרונה היא מתעוררת כפעמיים בלילה. אם מוצץ בפה לא עוזר - אני מניקה אותה. האם זה הגיוני שהיא צריכה לאכול ? אני לא רוצה "סתם לדחוף לה"... היא בד"כ אף פעם לא מסרבת לאכול. כדאי אולי להתחיל לתת לה מים, כי אולי פשוט חם לה? היא נולדה 2.960 ולפני כשבוע שקלה 6.830.

שלום לך

לפעמים הילה מתעוררת באמצע הלילה הכל תלוי מתי היא נרדמת לי ומתי היא יונקת את הארוחה הבאה שלה, אם למשל הילה אוכלת בשעה 21:15 לבין 22:00 אז היא מתעוררת בבוקר. אם הילה אוכלת מוקדם יותר והיא נרדמת אז היא מתעוררת לי באמצע הלילה. הילה שלי בת 3.5 חודשים. הילה נמצאת באחוזון שלה, זה לפי הביקור האחרון בטיפת חלב. לפעמים הילה אוכלת 5 דקות ולפעמים יותר. אני משתדלת לא לדחוס לה יותר מדי אחרת היא פולטת הכל החוצה.

sagitlaleche

New member
הנקות לילה ../images/Emo20.gif

דפוס ההתעוררות של הילה רק מראה שהיא עדיין זקוקה להנקה בלילה. מצויין שאת מקשיבה לה ונותנת לה על פי צרכיה!

הנקת לילה

שגית שלום! התינוק שלי בן חצי שנה והוא עדיין מתעורר בלילה פעם אחת כדי לינוק. האם זה נראה לך בסדר?

sagitlaleche

New member
הנקת לילה../images/Emo20.gif

שלומית, כזכור לי העליה במשקל בסדר, נכון? אם כך, הכל נורמאלי ותקין.

שגית שלום

היום הייתי אצל רופא של הילה, והילה שוקלת להיום 6950 קילו האם זה נורמלי?

למעלה