שלום לכל האימהות

חנה31

New member
שלום לכל האימהות

הייתי מעוניינת לדעת מהי תנוחת פוטבול?

אמאלניא

New member
לחנה שלום

תנוחת פוטבול למשל לצד שמאל:היא תנוחה שבה התינוק שוכב על גבו בד"כ על תמיכה צמוד למותן שמאל של האם ויונק מצד שמאל. ידה הימנית של האם תומכת בראשו וידה השמאלית בגופו. ורגליו נמצאות מאחורי האם.

sagitlaleche

New member
תנוחת פוטבול ../images/Emo20.gif

היא תנוחה שמתאימה למצבים מסויימים בזמן ההנקה וצריך לעתים הנחיה כיצד לבצע אותה בצורה טובה, הנחיה של 4 עיניים. התנוחה מתאימה לתינוקות עם העדפת בקבוק, תינוקות שלאמם יש שד גדול במיוחד, לאמהות עם תאומים, לאמהות אחרי ניתוח קיסרי (התינוק לא שוכב על הבטן והצלקת). לרוב כדאי להיעזר בכרית הנקה, עליה שוכב התינוק, לצד האם, על הגב, כשרגלי התינוק מופנות כלפי מעלה כדי שלא ידחוף את הקיר/ספה עם רגליו. האמא מחזיקה את השד עם היד הנגדית לשד, ועם היד המקבילה לשד תומכת את עורפו של התינוק. התינוק מגיע לשד מכיוון מטה ויש שליטה טובה יותר בחיבור התינוק לשד. בנוסף לקישורים שצירפתי, את מוזמנת לעשות חיפוש בגוגל-תמונות עם המונח: Football position או Clutch position.

נ ע ה1

New member
מומלץ?

הבנתי מאחות טיפת חלב שלא כ"כ כדאי להניק כשהתינוק שוכב על הגב. האמנם תנוחת הפוטבול פחות מומלצת? נדמה לי שכבר שאלתי, אבל לפעמים היא בוכה ולא מוכנה לאכול בתנוחה הרגילה, ואז לפעמים אני משכיבה אותה על המיטה פרקדן וגוהרת מעליה ואז קל לה לתפוס ולאכול. זה מומלץ או שכדאי להימנע? מצד שני האלטרנטיבה לעיתים היא בקבוק...

למעלה