שלום לכלום...

שלום לכלום...

קוראים לי אופיר כמו שאתם רואים, עוד מעט בן 17, ורוצה לעשות כבר הרבה זמן צניחה חופשית. בהתחלה חשבתי על טנדם, אבל אז אמרתי שאני אלך עד הסוף.... קראתי את מאמר המושגים( יפה מאוד!), וקראתי גם הרבה על שאלות נפוצות ותשובות, אך לא מצאתי תשובה לשאלה שיש לי: אז ככה, יש קורס iad שהוא זול יותר מהקורס aff, אבל עדין לא הבנתי מה ההבדלים ביניהם, האם אחרי אחד מהקורסים הנ"ל אני יכול לצנוח לבד, ובמה מתבטא השינוי, בעיקר בגלל הבדל המחירים הגדול... זהו..תודה רבה לעונים! אה, ועוד משהו, יש הבדלים מהותים בין סקיי כיף, לפרדייב?.. עוד פעם, תודה רבה לעונים!

IAD מול AFF

הי אופיר שני הקורסים מהווים דרך כניסה לספורט ה IAD- Instructor assisted deployment הינו קורס שבה להקנות מיומנות יציאה מהמטוס, פתיחת מצנח ונחיתה בטוחה בקרקע ה AFF -Accelerated Free Fall בנוסף להיותו מכיל את היעדים של IAD משאיר את הצנחן עם ידע נוסף שהוא תנועה באויר משני הקורסים יוצאים צנחנים ומשניהם ניתן להגיע לרישיון A לאחר 25 צניחות (כמובן שיש להראות יכולת) מאחר ו IAD לא ממש מטפל בנושא של תנועה באויר, כל התחום מחוייב בלימוד לאחר הקורס ובד"כ לוקח יותר זמן. למה כן IAD - יותר זול וכך אפשר להחליט אם להמשיך בספורט או לא בהוצאות יחסית נמוכות למה כן AFF - מייד לאחר סיום הקורס רמת הצניחה טובה והכלים להמשך לימוד הצניחה בד"כ מספיקים כדי להתקדם מהר יותר

אהלן אורי....

קודם כל תודה על התגובה המפורטת. דבר שני, כשאתה מתכוון תנועה באויר אתה מתכוון כאשר המצנח פתוח נכון? ודבר נוסף - מה האפשרויות שיש ללימוד תנועה באויר לאחר קורס iad? הלמידה היא עצמית ע"י ספר ,או מדריך שבסה"כ המחיר יצר כמו aff? שוב תודה - אופיר

FalxOri

New member
לא

תנועה באויר בנפילה חופשית. אפשרועות אח"כ: לבד, עם צנחנים אחרים או עם מדריך מקצועי. בדר"כ זה שילוב של כולם. לדעתי, אם אתה יכול להרשות לעצמך לך על AFF. אני נרשמתי למה שהיה פעם שילוב של שניהם ובחלק התיאורטי, אחרי שהבנתי מה ההבדלים עברתי ל AFF. ההבדל הוא בבסיס שאתה מקבל בקורס. לעומת מה שתצטרך ללמוד לבד אח"כ O

ללמוד מספר- רק שחיה

היי אופיר לגבי התנוע באויר כפי שאמר נכון אורי בתשובתו, מדובר בתנועה של הנפילה החופשית. לגבי המשך הקורס - מדובר במסלול מאוד מסודר שבו ב IAD לאט לאט עולים בגובה היציאה והלימוד הוא ע"י הדרכת קרקע והתנסות באויר, כמובן שהתנאי לעלות בגובה ועליה בתרגילים הוא להראות יכולת בכל אחד מהשלבים. אישית ההמלצה שלי היא בהחלט ללכת על AFF ואולי בגלל שבעברי עשיתי S\L שזה הדור הקודם של ה IAD הנוכחי והיה לי דיי קשה לעבור את המחסום של הצניחות לבד

רגע...

אני פשוט מבולבל מאוד... מצד אחד אני לא כזה לחוץ - יענו אני רוצה לעשות את הקורס, ועד שאני יוציא רישיון ( רכב )אני יבוא פעם - פעמיים בחודש לעשות צניחה. לאחר שאני מסיים IAD אני יכול באופן חופשי לצנוח, או שעדין אנשים בעלי ניסיון מלווים אותי? ושאלה נוספת - המחיר בין הקורסים ממש גבוה - אך מצד אחד אומרים לי לא למהר, ומצד שני אומרים שהבסיס חשוב ושכדאי ללכת על AFF. מצטער שאני משגע אותכם פשוט אני נורא מבולבל... תודה רבה!!! =]

FalxOri

New member
OK

1. סביר להניח שתבוא ליותר מצניחה אחת בחודש (צונחים יותר מפעם אחת ביום) 2.אחרי IAD אתה יכול צנוח לבד אבל אתה מאוד תרצה לצנוח עם יותר מנוסים. 3. בשניהם תהפוך בסוף לצנחן. ב AFF תהפוך לצנחן יותר טוב יותר מהר. ההבדל הוא שבAFF מלוים אותך מדריכים כל הדרך ומלמדים אותך תוך כדי נפילה חופשית. ב IAD עוזרים לך בעיקר לצאת מהמטוס נכון. O

ארזירון

New member
מחשבה לעתיד

אם אתה חושב שתשאר בספורט, אז כשיש לך 100 צניחות, 500 צניחות ואפילו יותר אף אחד לא שואל וזה לא מענין אף אחד איך התחלת.... ואם אתה לא כאן בשביל הקורס בלבד, ויש לך זמן, אז קח את הכל בקלות, ותתקדם באיזה קצב שאתה רוצה. אני פגשתי אנשים שנמצאים בספורט הזה כבר 20 שנה, עם מעל ל-13,000 צניחות, ופשוט אמרו "אף פעם לא ראיתי סיבה להפסיק" והם (בדיוק כמוני) התחילו עם static line או IAD.

אחרונה ודי...=]

אפשר להתחיל את הקורס לפני גיל 17?.. ( פשוט ראיתי שכתוב במקום כלשהוא שהקורס מוגבל מגיל 17...) שוב תודה!

גילאים

לגבי הגיל... מועדון Skykef מאפשר לעבור קורסים AFF ו AID החל מגיל 18 ומעלה, (טנדם- צניחת היכרות לפני) מועדון Paradive, לפי האתר שלהם, גיל המינימום לקורס הוא 17 והם מבצעים רק AFF

Mr dawrf

New member
Welcome to the club

ענו לך פה כבר,אין מה להוסיף. רק אברך אותך בשלום ובתחילת עונת חסיכה פורה ומהנה.

למעלה