שלום לכולן...

נועהחן

New member
שלום לכולן...

ראשית, בכלל לא חשבתי שקיים פורום בנושא ואני שמחה מאוד שאני לא לבד בסיוט הזה. המחלה התגלתה אצלי לפני כחצי שנה רק לאחר שפניתי לרופא פרטי והתלוננתי על כמה מסימפטומי המחלה. הרופאים של מכבי לא עזרו לי בכלל ואני כבר לא מאמינה להם. קיבלתי במשך ארבעה חודשים זריקות דקפפטיל אשר לא עזרו בהרבה לצמצם את גודל הצ'יסטה וכעת יש לי תור ללפרוסקופיה בעוד כחודש (אולי לפני). רציתי לדעת: כמה זמן תקופת ההחלמה? האם צריך להביא ציוד אישי מיוחד? האם המחלה חוזרת לאחר תקופה? האם כולן נותחו בידי ד"ר סוריאנו- כי אני קבעתי אצל רופא פרטי. אשמח לתשובות ולקצת עידוד...

yaelma1

New member
שלום נועהחן וברוכה הבאה.

אני אישית לא נותחתי אצל סוריאנו אבל בכ``ז אנסה לענות לך: תקופת ההחלמה היא שבועיים עד חודש שבהם אסור לך להתאמץ ולהרים דברים כבדים ואת צריכה לנוח ואני מוסיפה: לשים לב שאין חום וכאבים כי אם יש אז זו דלקת וצריך לחזור למיון. מה להביא? האישפוז הוא 4 ימים ז``א שאת באה יום לפני הניתוח, ונשארת עוד יומיים אחריו אז כדאי להביא: כלי-רחצה, הרבה לבנים (במקרה הטוב עושים חוקן לפני הניתוח וזה לא נורא אבל במקרה הגרוע נותנים לך לשתות חומר משלשל ואז לא נגיד מה קורה), פיג`מה, חלוק, גרביים, נעלי-בית, ספר או חוברת תשבצים, מטען לסוללרי (בלילה תחביאי אותו במגירה כי יש גנבים) וכסף. תכשיטים תשאירי בבית ומשהו ששכחתי: תחבושות היגייניות כי יש דימום אחרי ניתוח כזה ואסור להשתמש בטמפונים. בהצלחה ורפואה שלמה.

ברוכה הבאה ../images/Emo13.gif

שמחה שמצאת אותנו, איך מצאת אגב? את מוזמנת להישאר איתנו ולקרוא את החומר שהצטבר כאן. יעל כבר ענתה לך ואני רק אוסיף שהמחלה היא מחלה לכל החיים, היא לא עוברת, יש תקופות טובות יותר וטובות פחות ולא כולן סובלות ממנה באותה העוצמה, מקוה שאת מאלו שסובלות פחות. לגבי סוריאנו יש כאן כמה וכמה שנותחו על ידו- את בידיים הכי טובות שיש. בהצלחה

נועהחן

New member
תודה רבה על התשובות...

תודה על התשובות, אבל זה מוזר כי הרופא שינתח אותי הוא לא ד"ר סוריאנו, פשוט קראתי עליו כל כך הרבה דרך הפורום, והתעניינתי...הרופא הוא פרופסור מוטי גולדנברג, אם מישהי שמעה עליו?... הרופא שלי אמר לי שהוא הכי טוב בתחומו אז זה הספיק לי. בכלל לא ידעתי שקיימת מחלקת אנדומטריוזיס בתל השומר... בכל אופן, הוא אמר לי שהניתוח ייערך בערב ואני צריכה להיות בצום 6 שעות לפני, להגיע שעתיים לפני הניתוח לאסותא ואחרי הניתוח אני אשאר לישון את הלילה שם ובבוקר אם הכל יהיה בסדר כבר ישחררו אותי הביתה. מה אתן אומרות? לא דיברו איתי בכלל על ארבעה ימים... ודרך אגב, הגעתי לאתר דרך בחורה שמכירה טוב טוב את הנושא לצערה...

שירשיר77

New member
שלום נועהחן...

קודם כל שתדעי שאת בידיים מעולות! סוריאנו וגולדנברג נחשבים וירטואוזים בתחום הזה של הניתוחים!
אני אושפזתי בתל השומר ובגלל שהניתוח שלי היה מורכב הייתי צריכה הכנת מעיים קפדנית וזאת עשיתי שם יום לפני ולאחר הניתוח הוחלט להשאיר אותי עוד יום בגלל מצבי כדי שהם יהיו שקטים ולכן זה התארך ללילה נוסף. יש בנות שיוצאות הביתה יום אחרי ולכן ימי האשפוז משתנים בהתאם למצב. מנסיון אישי, כעת אני חודש וכמה ימים אחרי ואני מרוצה מכל המהלך, היה יותר טוב ממה שציפיתי והאמת שחוץ מספורט די חזרתי לעצמי! אשמח לעזור בעת הצורך, שירשיר.

נועהחן

New member
הצלחת לעודד אותי!

תודה לך, באמת הייתי מודאגת. קראתי גם בפורום שעורכים פגישת טרום ניתוח עם המנתח והרופא המרדים בבה"ח, ואיתי אף אחד לא דיבר על פגישה שכזו...האם אני צריכה לבקש מהרופא פגישה כזו? זה לא תהליך קבוע לפני ניתוח? אני ממש ממש לחוצה התחילו לי כאבים מרוב לחץ. קראתי על בנות שבמהלך הניתוח שלהן המנתח נאלץ לכרות את השחלה, או את החצוצרות וכן הלאה, איך אני אדע אם ד"ר גולדנברג תומך בהסרת איברים פגועים, (כי יש רופאים שמתנגדים...) ואם הוא יחליט לבצע צעד כזה, הוא יעשה זאת ללא ידיעתי.... אני בטוח פרנואידית אבל אני לא יודעת למה לצפות.... ושאלה אחרונה- אולי את יודעת אם באסותא אני נמצאת בחדר לבד או עם עוד כמה בנות, והאם יש מיטה לבעלי שישאר לישון את הלילה יחד איתי? תודה רבה רבה רבה על ההענות

מספר הערות

ראשית , ברוכה הבאה לפורום שלנו . שנית , את חיבת לדעת לקראת מה את הולכת ואני מסופקת אם זה המצב . את בכלל לא פרנואידית אלא פשוט "בתחילת הדרך" . למשל , לפני הניתוח את מתבקשת לחתום על "טופס הסכמה לניתוח" . האם המנתח הראה לך כבר את הטופס הזה ? ( אני מנחשת שלא . ) אם תחתמי על הטופס , מתוך אמונה (שגויה) ש"זהו טופס סטנדרטי וכולן חותמות עליו" את עלולה להתעורר לאחר הניתוח עם "הפתעות" לא נעימות . אם לא תוסיפי הסתיגויות שלך על הטופס ( ואת רשאית לעשות זאת ) , את בהחלט יכולה להתעורר לאחר הניתוח ולהזדעזע . יש דברים נוספים . למשל , האם את יודעת את זהותו של הרופא המרדים ? ( גם פה , אני מנחשת שאת לא יודעת ) . יש עוד דברים . אבל לא אוכל להתעכב עליהם כעת . בהצלחה .

נועהחן

New member
אוקיי...

אני בהחלט אשאל מיהו הרופא המרדים, וחוץ מזה האם אני יכולה לכתוב בטופס הסכמה לניתוח שכל הסרה או כריתה יעבור קודם כל אישור שלי (או של בעלי) והאם זה מקובל? ביום ראשון אני אבקש מהרופא לקבוע יום ולהגיע לבה"ח בכדי לראות את חדר הניתוח, החדרים והרופא המרדים. תודה שהפנת את תשומת ליבי לנושא והייתי מעוניינת לדעת אילו דברים נוספים וחשובים עליי לדעת. שוב תודה, נועהחן.

המשך

עליך לכתוב במפורש בטופס ההסכמה האם את מוכנה לכריתת איברים ( ואם כן - איזה ), וגם - האם את מוכנה שהניתוח יהפוך לניתוח פתוח ?. תתעקשי לכתוב את רצונותייך בטופס ( ושהמנתח יוסיף את חתימתו ליד התוספות שלך ) אל תסתפקי בהבטחה מילולית . יש הבדל תהומי אם מתן האישור נעשה על ידך לפני הניתוח או ניתן ע"י בעלך במהלך הניתוח . כל החלטה שבני משפחה צריכים לקבל במהלך ניתוח נעשית תוך לחץ ולא בתנאים אופטימלים. אניני רוצה להכנס לנושא זה כרגע מעל דפי הפורום , אבל זו סוגיה חשובה שעליך לתת את הדעת לפני הניתוח . באשר לרופא המרדים - תתעקשי לדעת מיהו ולהפגש עימו ( יום , יומיים ) לפני הניתוח . אל תסכימי לראות אותו בפעם הראשונה באותו היום של הניתוח ( גם אם ינסו לשכנע אותך לכך בטענה ש"כך מקובל" ו - "כך זה נעשה כבר שנים רבות" ) . את משלמת ממיטב כספך . תתעקשי !!! יש עוד דברים . אבל אני מצטערת , בשל קוצר זמן , לא אוכל להרחיב . שבת שלום .

נועהחן

New member
תודה לך

אני אברר את הכל לפני הניתוח, ואם תיזכרי בדברים נוספים חשובים אשמח אם תעדכני אותי. תודה.

למעלה