שלום לכולן

טליW

New member
../images/Emo24.gif

כשהחלטתי למסור את מיטת התינוקות, ועוד פריטים, כמו כסא לרכב, בגדי תינוקות וכו', זה היה אחד הדברים הקשים ביותר שעשיתי. הקושי נבע מהפטליות - החלטתי לסגור את הבסטה, והנה הגושפנקה (לא שאני חושבת שאם יום בהיר אחד אחליט ללדת עוד ילד, אז אי אפשר יהיה להתארגן בהתאם). היה לי מאד מאד קשה. אבל עשיתי זאת, והייתי שלמה עם זה. למען ההגינות אני אומר שהשארתי כמה בגדים שלא יכולתי להפרד מהם. אבל הם לא תופסים הרבה מקום...
בכל מקרה, חזקי ואמצי

mevav1

New member
יא..איזה קטע טלי,אז את מבינה אותי

אני מבינה מדברייך..
טוב לי לשמוע שגם את כמוני ושיש שמבינים אותי
לגבי המיטה,אמי אומרת שזה שטויות אבל נראה מה דעתה אם אומר לה שתשמור אותה אצלה במחסן
תצחקי אבל גם אני השארי כמה בגדים שקשה לי להיפרד מהם. תודה לך על ההבנה ועל התמיכה
קיבלתי כעת חיזוק רציני וזה משמח אותי...

כמה דברים

קודם כל כמו שהציעה טלי לעשו דרמה גדולה מהמעבר למיטה של גדולים, סה"כ היא תהנה מזה, בנוסף יכול להיות שאם תעשי את זה היא בעצמה תבקש לישון במיטה הגדולה (ככה זה היה אצלינו. לגבי האיבטוח שלה - יש מעקים מיוחדים מפלסטיק של ליפסקי וכל מיני חברות דומות שמתלבשים על כל מיטה, יש פשוט שתי זרועות שנכנסות מתחת למזרן (יש לנו כזה). אני בעד לאחסן את המיטה ולשמור בעיקר בגללשזה סנטימנטלי ויהיה עוד יותר סנטימנטלי כשהילדים של המתוקה שלך ישנו שם (למרות שקשה לתאר את זה עכשיו). אמא שלי למרה את כסא האוכל של אחי הגדול ששירת את כל הילדים במשפחה וכיום הנכדים משתמשים בו, זה כסא מעץ באיכות מעולה, והוא בן 36 שנה!!!(רק חבל שעכשיו האחיינים האינדייאנים שלי התחילו לפרק אותו כמשחק). חשוב לשמור עטוף היטב בקרטונים ואפילו ניילון נצמד (כמו שמובילים עושים) במחסן בלי רטיבות או עובש, מה שנקרא קריר ויבש.

ועוד משהו קטן

הבנתי שהקושי הוא בעיקר ריגשי, שמעכשיו היאתראה לך גדולה ולא תינוקת כמו שאת רואה אותה. יש את כל אלא שיגידו לך שאת מזיקה לה שאתרואה אותה כתינוקת אבל אני חושבת שזה שטויות וממש מבינה אותך. הבן שלי בן 3 וארבעה חודשים והיו לנו שתי נקודות מפנה כאלה. ארחת במעבר למיטה של גדולים לפני שנה לאחר שנפל פעמיים מהמיטה שלו כשניסה לצאת והפעם השניה היתה כשסיפרנו אותו בפעם הראשונה לפני 3 חודשים. היה לו שיער ארוך מאוד וסמיך מאוד, קוקו מתולתל ובלונדיני עד הטוסיק וכולם אמרו לי שהוא כבר לא תינוק ושאני חייבת לספר אותו, זה נורא הכעיס אותי וכשסיפרתי אותו כולם אמרו לי "עכשיו רואים שהוא ילד ולא תינוקת קטנה" אבל אני עדיין רואה בו את התינוק הקטן והמתוק שלי. הכל בראש, בעיקר שהבת שלך היא האחרונה היא לעד תישאר התינוקת שלך (אחי הקטן בן 23 והוא עדיין התינוק של המשפחה).

mevav1

New member
תודה על ההבנה אמא של פיצון../images/Emo140.gif

אני לא רואה את בתי כתינוקת,ממש לא. אני מתנהגת אליה כבוגרת וגדולה כי היא באמת בוגרת וחכמה מעל לגילה
אבל כמו שכתבת,היא תישאר לעד התינוקת שלי שעד אז זה היה בני השני שהיה כ 12 שנים התינוק שלי וכעת קטנתי התחלפה איתו. אם לא הייתי סוגרת את הבסטה, אולי לא הייתי חשה את זה אבל בגלל שזהו,סיימתי עם הלידות בעזרת השם ובגלל שאני מאוד נהניתי מהם גם בתור תינוקות וגם בתור גדולים,אני אולי ככה מרגישה. בנוגע למיטה,רציתי לשאול את אמי אם תסכים לאחסן אותה אצלי אבל חששתי מתשובתה שאני אחכה כשיהיה לה זמן וחשק לענות לי תשובה של כן
אבל מה שכן, אמרתי לה מה אני רוצה ושאלתי אותה לדעתה אם כדאי להעביר את מיתר שלי למיטה משלה,זו שבחדר והיא אמרה שהיא עוד קטנה ושאחכה לקיץ. אז כנראה זה מה מה שאעשה כי מסתבר שאמא תמיד צודקת
אצלי נק' המעבר אם קראת לכך ככה הן האחת,כשהיא החלה לדבר וכמעט ללכת והשניה,כשחשבתי שהיא לא רוצה יותר לאכול סימילאק. אז נעצבתי ביותר ואמרתי,זהו,התינוקת שלי גדלה וזהו...אין יותר האכלה בבקבוק וצומי שכזה שהיה שמור רק לי ולה ושאף אחד לא האכיל אותה בבקבוק פרט לכך כשהייתי חולה או אחרי ניתוח..אבל למזלי, זה עדיין נשמר לנו
הכיף הוא האמת, שהיא נהנית מזה ושאני לא מציקה לה עם כל הפינוקים שלי וז לא נמאס לה והיא אפילו דורשת את צומי הזה שאגב, ממש לא גורם לה להיות תינוקת אלא לביטחון ואהבה והנאה וכיף
תודה רבה לך על הכל ושיהיה לך יום מקסים
מירב.

mevav1

New member
הקטע הוא שיש לה מיטה של אחותה

שכשהיא רוצה לישון עמי אני עוברת איתה למיטה הזאת(שלא תישן עם הכלבה הכבדה). אז כעת כשאת יודעת שיש מיטה של גדולים,מה דעתך?
דבר שלישי,היא לא בוחרת איפה לישון כי אני מרדימה אותה עליי מבחירה ונהנית מזה וכשהיא ישנה אני מעבירה אותה למיטת התינוק או שהיא נשארת במיטה הגדולה. השאלה היא אם היא לא תרצה בחזרה את מיטתה..היא כזאת שאוהבת שהכל כמו שצריך להיות ולא להוציא משהו יקר לה ומוכר לה כמו המיטה שלה שהיא אוהבת..

טליW

New member
או... עכשיו אני חכמה יותר ../images/Emo6.gif../images/Emo8.gif

יש לה מיטה של גדולים. השאלה למי יותר קשה להפרד ממיטת התינוקות, לה או לך? מה דעתך על טקס פרידה? על הדגשה שהיא גדולה ולכן היא מקבלת את המיטה של הדר, שהיא כמובן גדולה. הרבה הו-הא יעשו את זה. אבל את חייבת לשדר לה שזה הדבר הכי טוב ונכון, כי הקטנים הם שובבים גדולים, וקולטים אותנו עם רדאר מיוחד. אז בעצם יש 3 מיטות בבית, 2 של גדולים ואחת לתינוקות. הבנתי נכון? ולפיצי יש שתי מיטות בחדר? הפיל הלבן מלבין יותר מרגע לרגע... גם אם יהיה לה קשה... זה יעבור. להגמל ממוצץ זה קל? אבל יש יתרונות עצומים במיטת נוער. אפשר לעלות ולרדת כמה שרוצים, ואמא יכולה להשכב ליד פיצי, ואפשר לשבת עליה ולספר סיפור...

mevav1

New member
אני לא בטוחה טלי שהגמילה תהא לה

קשה..אני סתצם מעלה מחשבות שמא. לישון עמי במיטה זה מבחינתה הכיף והביטחון הכי בעולם. אבל המעניין הוא איך יהיה אם היא תראה שהמיטה איננה. אני כבר כמה חודשים מכינה אותה שמתישהו נצטרך לפנות את המיטה. היא מצדה לא אומרת כלום כמו לא רוצה וכד' ואני מקווה שזה לא יפריע לה כשזה יקרה. ומי זו הדר אגב? נראה לי שכתבתי במלוא הדרה ולכן הסקת שזהו שמה
?? סליחה אם הטעתי אותך(לא זוכרת)..בכל מקרה,שמה מיתר
לגבי המיטות,כן,יש עוד שי מיטות של אחיה..ובתור ילדה מאוד בוגרת ומבינה עניין לגילה,אני בטוחה /שלא איכפת לה לישון אך ורק במיטה הזאת..וכן,יש שתי מיטות בחדרה. מוצץ היא לא לוקחת אבל אצבע כן
בינתיים היא לא ניסתה אפילו לרדת צממיטתה כי היא לא כזו שובבה שתרצה לעשות זאת,היא יודעת שאני לידה תמיד ואין לה בעית זמינות אמא ולכן אולי חוסר ההתעניינות בזה
ואולי גם לכן לא מיהרתי להוציאה ממיטתה.. אני מספרת לה סיפורים במיטה הזו מאז שנולדה,ממש כך וגם אנו משחקות עליה מאז ומתמיד והמיטה הזאת למעשה חלק חשוב מחייה ומהתפתחותה(ככה זה כשאמה חצי מתה ואין כוח להעסיק אותה בריקודים כל היום)
בקיצור,אשמח לעוד הארות ותובנות ואולי רעיונות של מה לעשות עם המיטה היפה והכמו חדשה הזאת. וטלי,תודה רבה לך שוב פעם והמשך ערב מקסים. מירב.

dify

New member
בעיות

אני מבינה שיש מיטה של קטנים ומיטה של אחים אחרים אבל אין מיטה שהיא "שלה" ואני חושבת שלילד זה מאד משמעותי לדעת שיש. בטח ילדה שאת מתארת שהכל חשוב לה שיתנהל כמו "שצריך". לאט לאט היא תראה אצל חברות שזה אחרת ומה אז? היא לא תשאל איפה המיטה שלי? ולמה אני צריכה לישון במיטה של האחים וכד'? היא צריכה לדעת שיש לה את האפשרות לקבל פרטיות משלה. גם בעצם זה שיש לה מיטה וגם בזה שהיא יכולה לבחור לישון בה. זה שהיא נרדמת עליך זה נחמד, אבל זה משהו שעם הזמן יהיה חייב להיפסק, וככל שזה ימשך לילדה יהיה יותר קשה להפסיק את ההרגל הזה ולהתרגל למשהו אחר, כשהיום אין לה אפילו מיטה משלה- כל הרעיון של ללכת לישון לבד במיטה משלה יראה לה מוזר ביותר. זה אולי נשמע לך מטופש. אבל אני מיכירה ילדה בת 12 (!) שישנה עד היום במיטה עם אמא שלה. כל לילה, מאז שהיא נולדה. יש לה חדר משלה ויש בטוח מספיק מיטות בבית אבל היא מעולם לא הצליחה להיגמל מההרגל לישון עם אמא. בגיל 12 זה כבר הפך להיות בעיה מאד קשה שלה ושל האמא ועכשיו זה כבר סוד שמסתירים ושגורם לה להרגיש שהיא לא בסדר. לישון עם אמא צריך להיות כייף שעושים לפעמים. וזה צריך להיות במינון שהילדה בוחרת, וזה צריך עם הזמן לרדת ולרדת. את חייבת לעזור לה בזה כי היא בגיל שהיא לא מבינה איך זה צריך להיות ואיך זה ישפיע על העתיד שלה, ואם את לא תעשי את זה עבורה היום זה יקשה עליה מאד מאד בעתיד כשזה כבר יהיה מאוחר מידי. אי אפשר לדעת מה חושבים ילדים ואיך הם מסבירים לעצמם את המציאות. ואת לא יכולה לדעת מה בתחושת הביטחון של לישון עם אמא היום יגרום לזה שבגיל 12 היא עדיין תישן איתך באותה מיטה... אני חושבת שזה שאת חושבת לזרוק את מיטת התינוק זו הזדמנות להביא מיטה חדשה של גדולים, לעשות מזה טקס חגיגי ומשמח שיתן לילדה את התחושה שעכשיו היא גדולה והיא יכולה להזמין, לפעמים, את אמא להרדם איתה וככה לאט לאט לשחרר אותה מההרגל הזה עד שהיא תוכל ללכת לישון לבד, וכך לחסוך לה הרבה בעיות בעתיד.

mevav1

New member
היי דיפיי!כנראה שלא הבנת...

המיטה מאוד שלה שכן,כבר שנה כמעט רק היא ישנה בה עקב הבגרויות שיש לאחותה שהיא לומדת אצל סבתה(שאנו גרות באותו הבניין) וישנה אצלה עקב הלימודים גם בלילה והשקט היחסי שיש אצלה, כך שהיא לא זוכרת אפילו שאחותה ישנה במיטתה ובשבילה,המיטה היא מיטתה שלה בלבד! לכן,יכול להיות שהיית צודקת אלמלא המקרה הזה..אבל תודה על כך בכל מקרה
בנוגע לכך שהיא נרדמת עליי,לעתים היא נרדמת ממש עליי וזה כי אני רוצה כי אני אוהבת לחוש אותה עוד ועוד והיא גם נהנית מכך,אבל ברוב הפעמים היא נרדמת במיטה הגדולה או איתי או שמרו העייפות,היא כבר נרדמת לבד. אבל זה קורה חצי חצי לעך וניתן לומר שאלמלא הייתי יותר אמיצה ופחות זקוקה לחום שלה ולהסנפה הלילת,היא כבר הייתה נרדמת לבד. אני בכל אופן מרוצה מהסידור הזה ולו כי היא ישנה כ"כ טוב בלילה וקמה מאושרת ואני יודעת במליון אחוז שזה מזה,מהידיעה שהיא רגועה כי כיף לה והיא מאושרת ולכן אפילו לא בא לי לשנות את זה. למרות שנראה לי כאילו לא תהא ל בעיה לא לישון עמי כדי להרדם. מצד שני,היא זקוקה לשיער שלי למולל אותו כך שאני בעצם כבר לא יודעת. אני יודעת שאצל אחותי,ילדיה שבגיל ילדיי שלי גם ישנו עמה רק בגלל שיערה(עובר בגנים מסתבר)ועובדה היא שהם נגמלו איכשהו מכך לקראת או משהו כזה,כתה א' אם כי מצדם גם היום ללטף את שיערה
אני בטוחה שעם השכלך וההבנה של בתי,לא תהא לה בעיה. היא מספיק חכמה ובוגרת בשביל לדעת מתי להפסיק..כך אני משערת ודי בטוחה אפילו. בנוגע לטקס,אין לי מושג אם זה יתאים עבורה כי אולי רק נעשה טקס פרידה מהמיטה התינוק וזהו..כי ככה היא מכירה את המיטה מאז שנולדה ולא מאמינה שתהא לה בעיה כלשהי. תודה רבה לך על הכל ויום מקסים. מירב.

טליW

New member
../images/Emo67.gifתפסת אותי

רק אחרי ששלחתי את ההודעה ראיתי שטעיתי בשם

mevav1

New member
../images/Emo6.gif סולחת לך../images/Emo24.gif../images/Emo3.gif האמת שצחקתי

כמו מטורפת כשקלטתי מה זה הדר ומאיפה הבאת לי את השם הזה,למרות שהוא מתאים לה

mevav1

New member
תודה רבה../images/Emo9.gif../images/Emo140.gif

תמיד אני מרגישה שאני צריכה להוסיף עוד משהו לחדר,אבל אני לא אוהבת שהוא עמוס לעייפה..תודה על המחמאות,שווה היה לי להתאמץ ולהראות פה אותן..
ולקבל פידבק שהוא מאורגן טוב כי לעתים הוא מתבלגן ואין חשק לסדר כי אין מספיק מקומות איחסון.. תודה

שרונית28

New member
ארון המשחקים שלנו

כל משחקי הקופסה מסודרים בארון בצורה שהם לא מפריעים לדתות להסגר והם נגישים לעומר. משחקים שכבר אין בהם שימוש אני מאחסת בקופסאות גדולות שנרכשו באיקאה מעל לארון. לכל המכוניות של עומר יש ארגז עם מכסה מאיקאה והאגז הזה עובר סינון ומיון בערך אחת לחודשיים. מתחת למיטה יש 2 ארזי פלסטיק מתקפלים עם דופלו, סברס, כדורים, באולינג.

s h i R 1 2 3

New member
../images/Emo41.gifמנצל"ש: כוורת

פיצי שלי בן שנה ו 7 חודשים. חשבתי לאחסן את המשחקים (הרבים) בתוך כוורת גדולה. מה דעתכן?

יכול להיות נהדר ,אבל לקבע לקיר!!!!

ניתקלתי באפרוח מתוק שניסה לטפס למעלה כדי להוריד משהו שמצא חן בעיניו ,והפך כוורת שלמה על עצמו .בנס זה נגמר בשריטות ושטפי דם ,ולא גרוע יותר . כוורת או ארונית מדפים נמוכה בחדר ילדים -לקבע לקיר !!!!!

למעלה