שלום לכולן

שלום לכולן

אני חדשה פה, נעים מאד
אשמח לקבל מכם רעיונות כיצד אפשר לסדר את הצעצועים של הילדים באופן מאורגן ומסודר עד כמה שניתן? באופן כללי אני בחורה מאורגנת ומסודרת אבל על הצעצועים של הילדה שלי אני לא משתלטת... אני צריכה איזו שיטת ארגון וסדר כדי להצליח. יש רעיונות? אגב, אני מאד אשמח אם תעלו תמונות של ארגון הצעצועים של ילדכם לקבלת רעיונות מקוריים. תודה רבה.

טליW

New member
זה לא נושא טריוויאלי בכלל...

להשתלט על צעצועים זה לא ענין פשוט. איך הצעצועים מאוחסנים אצלך? אצלי יש סלסלות נושאיות (קוביות, בובות, כלי אוכל וכו') - הנושאים מטיילים בין הסלסלות, ומדי פעם צריך קצת ליישר. הבת הקטנה שלי, בת שנתיים וחצי, ממילא לא משחקת לפי נושא, אלא לוקחת כל מיני צעצועים שלא בהכרח קשורים אחד לשני ומשחקת איתם. יש לה גם 2-3 סלסלות קטנות, שבהן היא מסדרת את הדברים בסוף היום (יותר נכון, אליהן היא אוספת את הבלגן בסוף היום) - כך החדר מסודר, ואין את הלחץ של "כל דבר למקומו". מה שכן, משחקי קופסא ופאזלים רק בקופסאות שלהם.

סלסלות זה יופי

ויש לי גם כמה, אבל מה עושים עם הצעצועים היותר גדולים? אין להם בנתיים מקום קבוע והם די נודדים... יש לי גם קופסאות מפלסטיק עם מכסים (מאיקאה) שזה בסדר, אבל לא מספיק. חשוב לי שיהיו מסודרים באופן אסטטי ונעים לעין וכמובן עם גישה נוחה לילדה מעניין אותי לשמוע איזה רעיון איך בכל זאת אפשר לסדר אותם במקום קבוע. אולי איזה ארונית שמתאימה במיוחד, או מדפים? לא יודעת בדיוק...אשמח לשמוע עוד רעיונות (ותמונות...). תודה !

אצלינו

כל המעמועים הגדולים על מדפים בספריה. שלושת המדפים התחתונים בספריה שבחדר של הפיצ'ון הם של משחקים, מעל יש מדף של ספרים לו והמדף העליון ביותר הוא של ספרי נוער שהיו שלי ושל בעלי כשהיינו נערים ורק מחכים שהפיצ'ון יגדל ויקרא אותם.

עדי 5

New member
משחקי הילדים זה הסיוט הכי גדול

יש לנו כמות משחקים שלא תבייש את רשת טוייס אר אס. בחדרי הילדים יש קופסאות פלסטיק שרכשתי באיקאה. קניתי את הקופסאות עם המכסים כדי שהדברים ישארו מסודרים בפנים. אחת לכמה שבועות אני יושבת וממיינת את המשחקים ביחד עם הבנות שלי,חלק מהמשחקים השבורים או כאלה שחסרים בהם חלקים אני זורקת ואת השאר מחזירה למקומם. המשחקים הגדולים ממוקמים במדפים או במגירה של המיטה.

רוחי8

New member
צעצועים

אצלינו זה ככה: *כל הבובות בערסל שתלוי מקיר לקיר בפינת החדר *בחדר השני אותו ערסל רק הפעם לכדורים *קניתי קופסאות באיקאה עם מכסים והם עומדות בערמה ומחולקות:כלי מטבח, חיות, מכוניות,פליימוביל,רעשנים, משחקי הרכבה..... הקופסאות האלוהם באותו גודל כך שאפשר להעמיד אותם אחת על השניה ומצד שני ניתן לבחור את גובה הקופסא: לצבעים, חרוזים, פטריות וכו' בחרתי את השטוחות. ולמכוניות והכלים את העמוקות יותר, יש שם שלושה סוגים של קופסאות כאלו. *את כל המשחקים שאין להם מכנה משותף שמתי בארגז צעצועים ענק. *את משחקי הקופסא אני מאכסנת בתוך ארון עם דלתות המיוחד להם. *כל הציורים מהגן בתוך ארגז (גם מאיקאה) על הרצפה, את הארגז הזה אני ממינת פעם בחודש וזורקת כמעט הכל לפח בשקט בשקט בלי שהילדים ירגישו, כמובן שמידי פעם אני מתייקת יצירות יפות בקלסר האישי של כל אחד. כל שאר הדברים הענקיים שלא ממש מוצאים להם מקום אני ממש לא אוהבת ומשתדלת לא להכניס הביתה

mevav1

New member
אצלי הצעצועים נמצאים בסלון ובחדר

של הקטנה. אני לא אוהבת הרבה בלגאן שנראה לעין כמו קופסאות ולכן הכל בתוך תיבה מעץ ובתוך המגירה התחתונה של השידה וחלקם הגדול של הפיצ'יפקעס נמצא על השידה. אראה כמה תמונות כאשר אחת מהן היא המצאה של בעלי כנראה שכאשר שיפצנו את כל הבית ופתחנו מרפסת שירות ו מהאמבטיה לחדר הבנות עשינו תא למכונת הכביסה והמייבש וכו' ומהגובה שנשאר,סגרנו עם ארונית בהזמנה מעץ שרק שלשום העלי ספרים למעלה,רק חלק מהספרים לנסיון של נוחות ובתקווה שלא אתעצל להוריד למעלה אותם כל יום להקראה..ביניים חלקם מונחים על השידה ונראה מה אעשה בעניין. וכל השאר תראו כבר בתמונות.. אז אעלה אותם ואשלח לפה תיכף..

mevav1

New member
טוב,אז הנה התמונות של חדר הבנות

ובעיקר של קטנתי
התמונה הראשונה הנה של פינת העגלות והספה של קטנתי...

mevav1

New member
הפינה השניה הנה המיטה וממולה תיבת

העץ שבותכה המשחקים הלא שימושיים במיוחד(עוד פרוייקט יהיה לי להיפטר מחצי מהמשחקים)

mevav1

New member
עוד אחת של ההמצאה של בעלי

של סגירת השליש שנותר מהרווח שנוצר כפי שכתבי לעיל....ובו שמתי חלק מהספרים וכמה בובות ופרטים ליופי...

mevav1

New member
המגירה של השידה שבעיקר לכן הזמנתי

שידה כזאת יקרה,בעיקר בגלל המגירה הפרקטית...

mevav1

New member
וכמעט אחרונה..הארון והפינה שנוצרה

בין הארון לדלת,שמתי את המטבח(שמתה להעיף אותו ולרכוש לה חדש)..

mevav1

New member
ואם יורשה לי לאור ה"טירחה".

הנה תמונה של הדרה בחדר הזה כשאחוריה,המשחקים שהיא אוהבת מאוד...

טליW

New member
../images/Emo99.gifאיזו יפיפיה!!!

אהבתי את כל ניצולי הפינות. יופי של דבר.

mevav1

New member
../images/Emo9.gifתודה טלי ../images/Emo140.gif אגב ניצול,לא

שלחתי תמונה של מיטת התינוק של קטנתי..אז הנה היא..ואם לא איכפת לך התייעצות קטנה בבקשה...אני כבר חולמת להוציא את הימטה שלה כי היא בקושי ישנה בה כי מבחירה אני אוהבת שהיא ישנה עמי במיטה ונהנית מכך,למרות שהיא לא מתנגדת לישון בה אם כי ברוב הלילות היא עובר אליי אחרי שהיא עושה פיפי בסיר..שאלתי היא,מה דעתכן שאוציא את המיטה ואז יהיו לי הרבה יותר מקומות לעוד איזו עגלה או מטבח יותר גדול או דבר מה אחר...אבל....אני אוהבת את המיטה והיא עלתה לנו המון כסף והיא יפה ולהיפרד ממנה זה להיפרד מהילדוט של קטנתי האהובה וזה הדבר שהכי קשה לי להתמודד עמו. אז איך עושים חד וחלק את הצעד הזה לדעתכן? מקווה שזה המקום הנכון להיוועץ בו,כי זה איכשהו קשור לניהול בית לא? תודה מראש על התגובות......

dify

New member
לדעתי

לדעתי אי אפשר לוותר על המיטה. ולו כדי שלילדה יהיה מקום פרטי משלה, ואפשרות- אם תרצה, לישון במיטה משלה. אם את מוציאה לחלוטין את האפשרות למיטה הילדה תהיה חייבת לישון איתך, ועם הזמן זה יהפוך לפחות ופחות נוח. אולי באמת כדאי להוציא את המיטה ולקנות לה במקום זה מיטה לגדולים. זה יהיה מאד נחמד לה ולך. ובמשך הזמן היא תוכל לבחור לישון פה או פה בהתאם לרצונה.

טליW

New member
דעתי בדיוק!

כל מה שאני כותבת היא דעתי האישית. אין לי כוונה להטיף, אבל בגלל ששאלת, אני אענה. אין ספק שהיא צריכה מיטה. בגלל שהיא כבר גדולה, אין לה מה לחפש במיטת תינוק. היא יכולה להכנס ולצאת באופן עצמאי ממיטה, אז מה לה ולמיטת תינוק? להבנתי, בזה את מסכימה איתי. הבעיה שלך היא החלק הסנטימנטלי. תראי, אם את יודעת בודאות (!!!) שלא תזדקקי למיטת תינוק (או כמו שאומרים "סגרת את הבסטה"
), תוציאי אותה כמה שיותר מהר. ככל שתחזיקי בה יותר זמן, יהיה לך יותר קשה להפטר ממנה. אם את מתכוונת לשוב ולהשתמש בה, רק לקפל, לארוז ולאחסן. מהילדות של פיצית את יכולה לשמור דובי. אם זה ממש חשוב לך. העובדה שהמיטה עלתה הרבה כסף, היא ממש לא סיבה לשמור אותה. את מבינה שהיא בעצם פיל לבן בבית? פיל לבן יקר הוא עדין פיל לבן. וברגע שהמיטה יוצאת, נכנסת לנישה מיטת נוער, ממש לא צעצועים. גם אם היא לא ישנה במיטה שלה, היא צריכה שתהיה לה מיטה משלה. אחרת את מסתבכת בסיטואציה שלא תפטר בקלות. לצאת מהרגל יכול להיות קשה מאד. גמילה עבור ילד היא אף פעם לא קלה. אז מה? ביום בהיר אחד, כשבתך תהיה בת 16, תגידי לה שלא ראוי שתישן איתכם? ואת יודעת מה, מירב חמודה, את כל זה את יודעת. את יודעת שזה נכון, ושהמיטה צריכה ללכת, ואני מבינה מאד את הקושי, אבל הקושי יעבור. מבטיחה לך. יום-יומיים, שבוע-שבועיים, אולי חודש-חודשיים, אבל בסופו של דבר תגידי לעצמך "באמת חשבתי לשמור מיטה למזכרת?".

mevav1

New member
../images/Emo9.gifטלי יקירתי,כל מילה בסלע../images/Emo140.gif

וברוררר שאינך מטיפה חלילה וגם אם כן,זה ותר,בעיקר לקוטל הבקשה במקרה הזה שלי
אז ככה...מיטה גדולה יש,של אחותה שאחותה ואחיה ישנו בה לפני שנולדה. המיטה נמצאת מול מיטת התינוק שלה וראי אולי בתמונות,רואים אותה איכשהו. לגבי החלק הסנטימנטלי,הקטע הוא שבאמת סגרתי את הבסטה..מספיק לי 3 מופלאים ומקסימים
המיטה שידוע לי ואני רוצה מצד אחד להוציאה, אבל מאידך,המיטה מזכירה לי יש לי כאן עדיין חצי תינוקת
שתהא עבורי התינוקת שלי תמיד..וברגע שאוציא את המיטה,זה יראה שתם שלב התינוקות ובגלל שאני כ"כ נהנתי ממנה בתור תינוקת וננית כעת בתור גדולה,זה קצת מעציב הקטע הזה שזהו,לא יהיו לי יותר תינוקות בבית אלא רק כנכדים בבוא היום..ופה הקֵש..בין היתר וזה כי חבל לי למכור אותה במחיר של גרושים כי זוהי מיטה מעץ מלא והיא שמורה כחדשה ממש וללא סריטה אחת ומצד שני, אני מתה לשמור אותה לנכדים כמזכרת מהדודה הקטנה או אפילו לילדיה שלה..וחבל לי לא לשמור עליה כאשר היא במצב כזה טוב ועוד יפה ואיכותית. העיקר כואב כפי שכתבתי לעיל,אבל גם אלה הדברים מציקים לי..רק הקטע הוא שאין לי היכן לשמור עליה..לבעלי לא איכפת למכור אותה,אבל בעלי לא סנטימנטלי כמוני ולכן אין לו כל בעיה לכך. אני מקווה שיהיה לי היכן לשמור אותה,אולי אצל הוריי אם ימצאו מקום לכך. וכן,אני מבינה שהיא פיל לבן(ויקר-אולי 1500 ש"ח או יותר אפילו).. לגבי הגמילה מלישון עמי,כעת אם היא באמת תישן במיטה הזו,אנ או אחפש חדשה,או שנראה מה אעשה כדי לאבטח אותה שלא תיפול בשינה,אבל זה פרט שולי יחסית לכעת. אגב,גם ילדיי ישנו עמנו המון לילות ולעולם לא אמרתי שלא יישנו עמנו כי אהבתי לת להם את החום הזה ואת הביטחון שזה נתן להם. הרי היא לא תישן איי עד החתונה...לכן זה לא משנה לי..המשנה הוא שאצליח לגבור על למכור את המיטה לפחות למישהי שמבינה עניין וטעם..או שאאחסן היכנשהו..נראה מה הבעל אומר. בכל אופן,אני מקווה זה יעבור בקלות על שינו ואז חדרה יהיה מרווח ביותר..רק זה מה שיגרום לי לחשוב לכיוון הזה
והפעם אני לא בטוחה שאומר ככה כי אני במודע רוצה לשמור אותה..כמו שאני שומרת כמה פריטים מובחרים שלא תופסים מקום,לנכדיי..בעיקר צעצועים יקרים
תודה רבה רבה לך טלי,את נהדרת כרגיל ואין עלייך

למעלה