שלום לכולן

שלום לכולן

אני בת 22 ואני בהריון שבוע שישי אחרי מחשבות רבות הגעתי להחלטה לשמור על הריון שלי שזה בעצם אומר שאני היה אם חד הורית ללא כל תמיכה מאבא של הילד שלי שהיה אהבה גדולה בחיי יותר שנה, נפרדנו ואז מצאתי ש... הווסת באיחור וכן אני בהריון סיפרתי לו והוא הפנה לי גב אני קוראת את הפורם שלכן וכל הודעות... אתן חזקות ואני כל כך מפחדת שאני יכשל והיה אמא שלא תספק לילד שלה את כל מה שהוא צריך אני כרגע סטודנטית ואני רוצה להמשיך את לימודי זה מאוד חשוב לי, יש לי יתרון אני לומדת לתואר במסגרת האונ' הפתוחה כך שזה גמיש יותר. יש לי שאלה: זה נכון שאם חד הורית שלומדת במוסד להשכלה גבוהה לא זכית לקיצבת הכנסה ולעזרה? תודה מתפללת בשביל כולנו להרבה כוח ואהבה. ושרק נמשיך....

vered520

New member
להמשיך יקרה........

אכן,מצב לא קל בכלל....... לגבי שאלתך , האמת שאין לי ידע בנושא אבל את יכולה לברר בביטוח לאומי. לא סיפרת מה העמדה של המשפחה שלך - הורים,אחים... חלק בלתי נפרד מההתמודדות שלך תלוי גם בתמיכה שיש לך מאחלת לך הצלחה רבה בכל החלטה שתבחרי ואם את צריכה עזרה רק תבקשי.

s h o o s h a

New member
לימודים וקצבה

אני מקבלת הבטחת הכנסה מהביטוח הלאומי, אך ברצוני לצאת ללימודים כדי להפסיק להיות נתמכת. האם אמשיך לקבל את הקיצבה?
יציאה ללימודים במוסד להשכלה גבוהה ימנעו את הקיצבה, אלא אם יצאת ללימודי ערב, או ללימודים שנמשכים עד שנה. כמו כן, תוכלי לפנות דרך לשכת התעסוקה - ואף לזכות לקדימות - בבקשה לעבור הכשרה/הסבה מקצועית לפי רשימת הקורסים המוצעים שם. באחרונה אישרה הממשלה עקרונית שינוי חקיקה כדי לאפשר לאמהות חד-הוריות לצאת ללמוד מבלי שקיצבת הבטחת ההכנסה שלהן תישלל. ועדת השרים לענייני חקיקה היתה אמורה לדון בהצעת החוק, אך שר האוצר, בנימין נתניהו, ביקש מהוועדה שלא לדון בה, משום שהוא מתנגד לה. לטענתו, קבלת החוק תפתח פתח גם לסטודנטים לבקש קיצבת הבטחת הכנסה. מתוך האתר של ש.י.ל

לא../images/Emo70.gif לא../images/Emo70.gif לא../images/Emo70.gif כאחת שהתחילה

ביום ראשון לימודים במכללה ,וגם פרסמתי כאן בעבר את נושא הלימודים - אם חד הורית היוצאת ללימודים אקדמאיים ומקבלת קצבה כל שהי מהבל"ל ,רשאית לצאת ללימודים. אבל , קצבה מהבל"ל תפסיק לקבל ובמקום זאת תקבל דמי מחייה ממשרד התמ"ת שווה ערך לקצה שקבלה מהבל"ל. במידה ולומדים לימודי מכינה קדם אקדמאית - בל"ל ממשיך לשלם קצבה עד תום לימודי המביה,כל עוד ממשיכים לבקר בלשכת התעסוקה כפי שנקבע מראש. אגב,מכללת עמק יזרעאל נותנת מלגה מלאה לחד הוריות לתואר ראשון בתנאי שההורה מקבל קצבה מביטוח לאומי. מי שרוצה להרשם -זה הזמן לסמסטר אביב. פרטים נוספים אמסור במסר למי שרוצה או למיכל.

s h o o s h a

New member
טוב, טוב, טוב ../images/Emo13.gif

ולמה פרטים נוספים במסר? חושבת שמספיק חשוב כדי שנדע כולנו. לא?

תודה...../images/Emo23.gif

תודה על התשובות והייחס אני כבר החלטתי אבל עדיין לא ספרתי להורים בינתיים רק אני והחברות הטובות שלי שהן גם שותפות לדירה חולקות איתי את "הסוד" שעוד מעט ידעו כולם ואני היה מאוד גאה כי אני יודעת היה לי ילד/ה מקסים/ה אני שמח לדעת שיש את הפורום הזה והוא פעיל ומלא בנשים כמוני זה מחזק! שהיה לנו יום מקסים

אין ספק שזו החלטה לא קלה אבל,,,,,

למרות גילך הצעיר אני החלטתי בגיל 32 מקשר שהיה שאני רוצה ילד, כיום,אני בת 41,אם לשני בנים כשהקטן בן שנה גם מקשר שהיה,ותבעתי מזונות וזה כבר לפני פסק דין, לא קל,,אבל,,חושבת שאפשר לשלב עבודה וגידול ילדים למרות שלבד זה ממש לא קל, יש עליות וירידות וצריכים להיות חזקים ולשרוד,,,, לי אין עזרה,כשצריכה,מזעיקה ביבי סיטר,,, מקווה שלך תהיה תמיכה ועזרה, בהצלחה בהמשך, אשמח לעזור ולייעץ אילנה

לא, לא קלה בכלל

אני יודעת שהיה לא קל אבל נכון שאפשר? אני צעירה אבל אני יודעת שיש לי מה לתת לילד מבחינת יחס, תמיכה, ואהבה {בעיקר} כסף לא היה יותר מדי אבל היה כל מה שצריך ואני יודעת לא יחסר, ואם היה צוך אני יבקש מזונות "מאבא" אני רושת כך כי הוא רק אבא ביולגי ולא יותר וחבל... אני יעבוד יטפל בתינוק שלי ואני רוצה להמשיך ללמוד האם בכלל זה מציאותי לשלב את כל זה? אולי אני בפנטזיה? אני לא גרה עם ההורים וגם לא חוזרת לשם טוב לי כאן בחיים שבניתי לעצמי אני רק מקווה להצליח לשלב הכל יחד כדאי לא להרגיש שנכשלתי או לא מסופקת מחיי

אם רוצים מאדדד,,,,מצליחים ראי אותי,

אני מאד רציתי למצות את האימהות שלי ונכון שהייתי בת 32 אבל,,, את צריכה יותר ממאד לרצות לגדל ילד לבד, ראי, לכל דבר יש חסרונות ויתרונות, קבלי כל עזרה שתצטרכי,אל תתביישי לבקש. תתבעי גם מזונות,למה לא??? אני חושבת שיש כאן נשים/אימהות שישמחו לעזור,גם אני, לשמור לך את העגלה של בני? היא ממש חדשה,, בשנה הראשונה זה לא קל אלא אם הוא יהיה במעון ואת תצאי לעבוד, אפשר לשלב אם רוצים ותהיי חזקה,, יהיו ימים קשים,ובואו ימים מאושרים,אושר עילאי אני קוראת לזה כשאני רואה את החיבור שנוצר בין בני הבכור לתינוק המקסים שיש לנו בבית, ומאד קשה לי מבחינה כלכלית,ולא מעט נפשית, אתמול למשל,הרגשתי כמה קשה להתחלק בין שניים,אבל אם קצת עזרה,התמודדתי. בני הבכור נפגע בתאונת דרכים,ובמזל יצא רק עם פגיעות בפנים,הוא רכב על אופניים ורכב פגע בו, והרגשתי כמה קשה נפשית במיוחד שאני עושה הכול, אבל אני מאושרת מהבחירה שלי ושבני הבכור לא יישאר לבד,, ואגב,בהורות תמיד יש תחושה ו/או רגשי אשם,הצלחתי למצות או לא,,, אני מספיק אימא טובה ? וכו', גם אם תבני קריריה במקביל להורות שלך,יהיו לך רגשות אשם שאת לא מספיק שם, זה טבעי ובסדר, בהצלחה ואם תרצי אני פה,,, אילנה

למעלה