שלום לכולן

שלום לכולן

הרבה זמן לא כתבתי כאן על ההתפחויות עם אביה של ביתי אז ככה: לפני חודשיים ערכנו בדיקת רקמות שהוא דרש שנעשה כדי להסיר ספק שהוא אביה (וזאת כמובן במקביל לזה שהוא דרש את כל הזכויות כאביה עוד לפני שהספק הוסר ! ) בכל מקרה הגיעו התוצאות שמאשרות את היותו אביה , נו שוין!! ועכשיו סוף סוף אני יכולה לקדם את תביעת המזונות שהוקפאה עד מתן התוצאות. דרך עורכת הדין שלי הבנתי שהוא לא מתכוון לשלם יותר מ1000 ש"ח הקמצן! לפי החשבונות המדויקים להפליא שעשיתי זה יותא שהוא צריך לשלם 900 ש"ח ממוצע על שליש מהוצאות הבית ועוד כ900 ש"ח כמחצית מסך ההוצאות החודשיות על הקטנה אבל לכו תדרשו ממנו 1800 ש"ח מזונות כשבקושי את ה- 1000 הוא נותן ועוד תמיד תמיד באיחור - מה שמוציא אותי מהכלים. אני מוכנה ללכת למלחמה בבית משפט אבל מה כבר יצא לי מזה?? עוד 200 - 300 ש"ח , לא שזה לא כסף, זה פשוט עושה לי בחילה להכנס למאבק הזה ולראות אותו עושה מעצמו מזה מסכן, אחד שלא מסוגל לעבוד הרבה בגלל בעיות הקשב וריכוז שלו (אלק!) , אבל ללמוד במקביל לתואר שני בספרות זה הוא יכול וחצי... מתחשק לי לקרוע אותו אבל איכשהוא נדמה לי שזה לא ארויח מזה הרבה. מה אתן אומרות?

שאין מה לעשות

וצריך להלחם ולהאבק עבור הטוב ביותר לילדה שלך ו ש ל ו תואר שני בספרות את אומרת כנראה מליונר הוא לא יהיה אבל 1800 ש"ח בחודש הוא ישלם .והשאלה כמה חזקה את תיהי וכמה ילדתך תמשיך ללכת לנגד עינייך תאמיני לי , אני נלחמת כבר ארבע שנים מול אחד שלא משלם מזונות בכלל החודש הוא שילם לאחר חודשים ארוכים ארוכים ... אסור לנו להתייאש בהצלחה

במקומך אני הייתי מוותרת על מלחמה

נוספת שמקסימום תצליחי לגרד ממנו עדו 300 ש"ח כמו שאת אומרת ותעכירי את היחסים בניכם יותר ממה שהם היום עם כל הקושי הכלכלי ה300 ש"ח האלה לא ממש יעשו את ההבדל ובמידה והיחסים טובים ונשמרים כאלה תמיד ניתן לשחק על המצפון מה שאנחנו יודעות לעשות היטב....ולקבל עזרה מהאבא כביכול מהלב והרצון הטוב שלו מהניסיון שלי למדתי שזה עובד טוב ומהר יותר מאשר להלחם משפטית על עוד 200 ש"ח.בהצלחה

מרגנית2

New member
בבית משפט את לא יודעת מה יקרה

ויכול פתאום להיווצר מצב אבסורדי שיורידו אפילו מהאלף שח שהוא מסכים לשלם. אצלי האקס קיבל בבית משפט לשלם רבע! ממה שדרשתי (על פי כל התחשיבים של עלויות). אני מציעה לך כמו שאמרו פה לא להכנס למלחמה אלא לנדנד מדי פעם לגבי הוצאות חריגות. חכי שיתחילו החוגים... מבינה אותך שזה מכעיס. כל ההתנהלות שלו. יכול היה להיות יותר גרוע..

סיוולה

New member
רק אם את יודעת שיש שינוי נסיבות

מהותי בחייו, נולדו לו ילדים נוספים, או שהוא לא עובד בכלל (אם הוא מתקיים מקצבת נכות.. הם מתחשבים בסכום למול ההכנסות שלך), אם הוא ירד בתפקוד בעבודתו ובהתאם המשכורת קוצצה. מה שמוזר שפעם לקחו את הנתונים שאיתם הילד גדל ולא פגעו בהם, היום בית משפט משום מה נוטה, לראות את שני הצדדים - ההורים ואת הילד, ולהתחשב במכלול. פתאום הילד הופך להיות לא המרכז וראיית טובתו, אלא איך מחשבים את ההכנסות של האישה והגבר, ובהתאם משכללים הכנסות. אני עכשיו נמצאת עם האבא של הגדולה בתביעה שהוא רוצה להקטין/להפסיק לשלם מזונות, הוא אמור לשלם 1,200 ש"ח, הוא רוצה לחדול כליל. ובית משפט ביקש ממני להצהיר על כל מה שיש לי הכנסות/חסכונות וכו'. הצהרתי. האבסורד. שאני מצהירה כי אני יחידה, וזה כל מה שיש לי ועל שמי. והוא נשוי. העביר הכל על שם אשתו, חשבונות בנק, רכב וכו', אז יוצא מצב שהוא שמקבל 3,000 ש"ח בחודש מביטוח לאומי נכות + קצבת תלויים של הילדה (ביטוח לאומי משלם לו 900 ש"ח כדי לשלם מזונות לילדה), ואשתו מרויחה 9,000 ש"ח בחודש, אבל היא לא נחשבת לצורך התביעה רק הוא. אז יוצא שהוא יותר מסכן ממני כי אני מרויחה 4,000 ש"ח. בית משפט לא דחה את בקשתו, אלא קיבל אותה ויש לנו דיון בנובמבר 2006 בנדון. אני רוצה עוד לציין שהוא אמנם נשוי, השתכרות שלו ושל אשתו - ביחד - כ- 12,000 ש"ח. אין להם ילדים משותפים. יש להם בית משלהם - שהם משלמים 400 ש"ח משכנתא. אני גרה בשכירות ומשלמת 2,500 ש"ח. ועם הנתונים הלא נורמליים שאני באה, למול המצב הכלכלי של האבא של הבת - הם קיבלו את התביעה שלו בכל זאת. היא עדיין לא נחתמה ונסגרה, אבל עצם העובדה שבית המשפט ראה עם איזה נתונים אני חיה, וגם הצגתי בפני בית המשפט, שהוא מאז שהתחתן הכל רשום על שם אשתו (שעל זה בית משפט לא העיר כלום), שמזה עשר שנים אשתו הולכת ומתעשרת והוא הולך ונעשה עני. זה לא מענין את בית המשפט. את בית המשפט מענין מה יש לו - שבית משפט רואה - זה שהוא מרמה את בית המשפט והמערכת - זו בעיה שלי. ואני הולכת להתמודד עם מערכת שאני מאוד מקוה שיש בה צדק ויש בה ראיית טובת הילד באמת, כי בסך הכל אני מקבלת רק מזונות בסיסיים, הוא לא משלם הוצאות רפואיות הכרחיות, הוא לא משלם מדור, הוא לא משלם כלום. ואני יושבת מאז שקיבלתי את התביעה המומה, ושואלת את עצמי. מי המשוגע. בית משפט או אני? אז עצה.... תבדקי את כל הנתונים, ורצוי עם עו"ד, מה הסיכויים שלך, ואח"כ תגשי. כי היום בית משפט די מתחשב בגברים, ובמיוחד אם יש שינוי נסיבות בחייהם. ורד

הי מותק../images/Emo23.gif

ממבט של שנים לאחור אני יכולה היום לומר שטעיתי כשויתרתי. לא יצאתי למאבקים כי העדפתי שלילדים יהיה אבא ורציתי להימנע משלוליות המאבק והרפש. אבא לא היה להם ואת המחיר הכלכלי אני עדיין משלמת. הנסיכה שלך קטנה עדיין ועוד שנים ארוכות לפנייך לא הייתי מוותרת, אבל הייתי בודקת מול עורך דין טוב במה כרוך המאבק. אני לא בעד להכריח הורים לקיים הסדרי ראיה אבל מאד בעד ללכת עד הסוף עם הנושא הכלכלי. פעם גם אני הייתי במקום הזה והיתה לי איזה מין חשיבה אחרת שלא שווה להילחם. אני לא אדם לוחמני ונמנעת ממקומות שיש בהם "אבק שריפה" אבל במקרה הזה אני אומרת - אל תוותרי. את מבקשת רק את מה שמגיע לך וזה שלך. חוץ מזה, התגעגעתי

תודה רבה

תודה לכולן על התגובות ולמונה היקרה - גם אני התגעגעתי... עורכת הדין שלי דוקא מייעצת לי להכנס למאבק הזה אפילו למען עוד 200 - 300 ש"ח במזונות (וכשמכפילים את זה ב- 18 שנה...זה לא מעט) וגם בגלל שאילו יום אחד הוא יפסיק לשלם אז יהיה לי זכות לגבות את זה מביטוח לאומי או מהוצאה לפועל ורצוי שהסכום יהיה על המקסימום האפשרי. חוץ מזה שכבר הבנתי שהמאבק שווה. עובדה - עם התביעה להסדרי ראיה גם פרצה מלחמה בינינו אבל כיום נמצאת פקידת סעד בתמונה שאומרת לו את אותם דברים שאני טוענת כבר יותר משנה רק שכרגע אין לו ברירה אלא לקבל אותם . מהכיוון הזה דווקא יש לי נחת (לפחות לעת עתה) וגם כי היא כנראה תלווה אותנו במהלך השנים ופעם בכמה זמן יעודכנו הסדרי הראיה בהתאם לנסיבות וכך ימנעו ביני לבינו ויכוחים מיותרים על מה הולם ומה נכון ומקובל. לגבי המזונות - ברור לי מכל כיוון שאני זו שאוציא יותר על הגידול שלה וזה בסדר מבחינתי כי אני בן אדם של שפע ולא אחסיר ממנה דבר לעולם (בעזרת השם) , אם זה היה תלוי בו היא לא היתה אוכלת ולא שותה ומשחקת בקוביות רקובות שמצא בפח... אני אצא למלחמה הזו עם ראש למעלה ואוציא את המקסימום שאוכל !! תואר שני בספרות הוא יכול להוציא!? שילך לעבוד הפלגמט!

m i c h a l i

New member
יופי יקירה ../images/Emo24.gif

שמחה שהכל מתחיל "לזוז" ומחזקת אותך על ההחלטה לקבל עבור בתך את מה שמגיע לה. ומגיע לה. לפעמים המאבק הזה ארוך ומתמשך ואולי תגלי באמצע הדרך או בסופה שזה לא תמיד נושא פרי אבל חשוב עבורה שתתבעי את זכויותיה. אני למודת מאבקים כאלה שנמשכו שנים ומבינה ללבך... (אצלנו כשהוא ניסה לערער על סכום המזונות הגבוה, השופטת קבעה לו סכום גבוה יותר... יש לציין שהיא הזהירה אותו שזה עלול לקרות...)

למעלה