אחות שלו היקרה..
אני מבין את בעיתך, ורואה שאת בדרך הנכונה להחלמה מלאה. זה שהתגלתה הקנדידה זה כבר מצויין, זה שעברת טיפול פיסיותרפי ובעקבותיו נפתרת מתופעת ה וסטיבוליטיס. זה גם נפלא. מלמד שאת מטופלת,ומטפלת בבעיה. את עכשיו צריכה לשים דגש על התזונה שלך.. ולנסות לגלות מאיזה סוגי מזון עלייך להמנע בשלב זה. ומה הכוונה? יש מזונות שתורמים ליצירת הקנדידה.הידועים הם בדרך כלל קפה,תה,שוקולד,פרי הדר. את צריכה להתיעץ עם תזונאית,או דיאטנית, שתתאים לך דיאטה מיוחדת בה תקבלי תפריט שהמזונות הללו לא יהיו בו. וע"י כך, תעזרי לקנדידה להעלם. חשוב לעשות זאת ביעוץ רפואי, ולא להמנע לגמריי מאותם סוגי מזון, ע"מ שבעתיד לא יהיו בגופך חוסרים של ויטמינים. אותה קנדידה אחראית במידה רבה מאד לוגיניסמוס, וגם אפילו לוסטיבוליטיס! כך שלא ימכרו לך שזה בעיה פסיכולוגית... יש כמובן גם טיפול תרופתי, כמו משחות שונות,וכדורים, אך היתי ממליץ לך להשתדל להמנע מזה, ולנסות לפתור את הבעיה קודם כל ע"י תזונה נכונה.. כזו שתטפל בבעיה ע"י דיאטה שירכיבו לך בדיוק לצורך העניין. תבררי גם אפשרות ליטול תוספי מזון המכילים חידקים פרו ביטויים. שתפקידם לסיע במניעת היוצרות חיידקים באיזור.. התופעה שתיארת שכל הסיפור הזה גורם לך להמנע ,להגעל,ולהחרד ממין, מאד טבעית! את כרגע סובלת, והחשש שלך מוצדק וברור. אבל אין לך ממה לחשוש. אני בטוח!! שהבעיה תיפתר ואת תהני ממין בלי כאבים ובלי סבל מיותר. פשוט לא להתיאש! לטפל, להיות במעקב רפואי צמוד כזה שינחה אותך כמו שציינתי . כי כמו שכתבת אכן עלית על הדרך הנכונה. עם כל הכבוד לטיפול ההוליסטי שציינת שקיבלת.. אולי יצא לך לטובה שהמטפל נסע לחו"ל
את זקוקה לטיפול ממוקד, ורפואי.. חשוב מאד. א. שלא תתיאשי. ב. שלא תחשבי שזו בעיה פסיכולוגית. ג. שתביני שכל הסיפור שלך הוא בסך הכל סוג של דלקת, הניתנת לטיפול! ואותה דלקת גרמה לך למעשה להגיע למצב הזה. ד. חשוב שתמצאי גניקולוג כזה המודע לבעיה ולדרכי הטיפול בה. לצערי לא כולם מודעים לגמריי לסיפור הזה. מוזר ככל שזה ישמע, זו עובדה.והרבה נשים סובלות מזה בדיוק כמוך ולוקח להם הרבה זמן לגלות את מה שאת כבר גילית! כך ששוב אני אומר את בדרך הנכונה, לא להתיאש. לא לחשוש.ולהתמיד בטיפול בבעיה, לא להזניח.