שלום לכולן!!!!

mel86

New member
שלום לכולן!!!!

היום אני בבית....יש לי יום חופש מהצבא ואני מאוד שמחה להיות בבית... לגבי שאלה האם אני יכולה ליצור קשר עם אימא אז תשובה היא לא כי היא לא אמרה לי אפילו איפה היא ובפעמיים היחידות שהיא התקשרה היא סירבה לספר לי איפה היא כך שאני לא יודעת כלום עליה,אפילו אם היא בסדר.אתן ידעות מה הכי מפריע לי?זה שאני נורא כועסת עליה,נורא רוצה לקלל אותה אבל לא מסוגלת.אפילו כשדיברתי פעם אחרונה איתה בטלפוןרק הקשבתי לקולה ודמעות זלגו לי מהעיניים אבל ניסיתי כמה שיותר להסתיר את הבכי הזה.בדיוק הייתי בצבא והרגשתי מאוד לא בנוח שאני בוכה... אתן יודעות החוסר הזה באם הורג אותי מבפנים עד כדי כך שאני שונאת חגים...פשוט שונאת כי אנחנו לא חוגגים אותם ואני כל כך רוצה...אני כל כך רוצה משפחה רוצה חום,אהבה...בכל בן אדם אני מחפשת חום אימהי שידאגו לי כמו שאף פעם לאדאגו לי...אני בת 19 אבל מבפנים אני אולי בת 7.. וכל זה נורא קשה לי...נורא כי כולם מצפים ממני שאני אתנהג כמו גדולה אבל אני לא מסוגלת כי בראש שלי אני עדיין לא גדלתי.... ואני לא יודעת איך לתת לעצמי לגדול,איך להשתחרר,איך להמשיך לחיות מבלי לקנא בחברות שלי כי להן יש אימא,אימא שכן דואגת להן,אימא שכן נמצאת שם איתן ולכן הן לא צריכות כל דקה לחפש אהבה וחום אצל אנשים אחרים,לפגוע בעצמן כמו שאני פוגעת בעצמי.הן יכולות להישאר בחג בבית ואני לא.אני מחפשת מישהו שיארח לי חברה בחג אפילו אם תוך כדי הוא ינצל אותי...העיקר שאני לא אשאר לבד...העיקר שלא אחשוב.... עכשיו אני מרגישה קצת יותר טוב כי דיברתי קצת...הוצאתי קצת כעס שיש בי..תודה לכן על ההקשבה...

היי מל.

קודם כל, שמחה לראות שפתחת לך ניק קבוע. מבינה מאוד את הקושי שלך, מול אם שהיא מה שאנחנו מגדירים 'נוכחת נפקדת'. היא קיימת, אבל היא אינה נגישה אליך, ואינה ממלאה את תפקידיה כאם. העובדה שהיא מסרבת אפילו למסור לך פרטים לגבי מקום הימצאה מזעזעת, ואפשר לחלוטין להבין את הקושי שלך. מאוד מובן לי שפער שאת מרגישה בין בין הגיל הכרונולוגי שלך לגיל הרגשי שבו את מרגישה מצויה לפעמים. אנימזכירה לעיתים קרובות במקרים כאלה אבחנה מאוד חשובה בנוגע למעין "פיצול" של הגיל. כשאת מאבדת את אימך בגיל צעיר [ואם אינני טועה, הזכרון הכי מוקדם שסיפרת עליו בהקשר הזה בעבר היה באמת מגיל 7], הגיל שלך כאילו מתפצל ל-3. מצד אחד, זה מבגר מאוד מהר. חשבי על עצמך - בת 7, וכבר צריכה לדאוג לאחיך הצעיר ממך ולשמור עליו, כשבמשפחות רגילות לילד בגיל 7 והרבה יותר מזה מביאים בייביסיטר]. מצד שני - הגיל הכרונולוגי - החיים נמשכים, ואת ממשיכה לתפקד כבנות גילך - הולכת לבי"ס, לתנועה, לחוגים ... מצד שלישי, משהו בך נשאר "תקוע" באותו הגיל של האובדן, משהו שלא ניגמל מהצרכים שלו באופן טבעי, ולכן עכל הזמן מחפש את ההשלמה והתיקון שלו מהסביבה. כך את מתארת שבכל אדם את מחפשת חום אימהי וטיפול שמגיע לילדה בת ה-7, שנשארה עם החסך ביפול, בדאגה, ברגשות. אני שמחה שאת מרגישה יותר טוב לאחר ששיתפת - עשי זאת בתכיפות ובמינון שמתאים לך. במקביל - האם נעזרת פעם בטיפול מסוג כלשהו? ללא ספק את נושאת על גבך הצעיר עול כבד, ולדעתי יש מקום להקל עליך ולשפר את האיכות של חיך, ולתת לך כלים מתאימים להתמודדות. שתהיה לך שבת שלום, חמודה, אנחנו איתך.

Darkmatter

New member
היי :)

שמחה שחזרת אלינו ושיש לך שם משתמש קבוע. :) היה עצוב לי לקרוא את מה שכתבת. כי אעפ"י שיש לך אמא היא כאילו מתעלמת מקיומך. זה נשמע לי באמת כואב ואכזרי. וצר לי שאת צריכה לחוות את זה. בקשר לחוסר שאת חשה, הקנאה, ההרגשה הפנימית וכו'- זה נראה לי מאוד נורמלי בהתחשב בזה שאמך לא היתה כ"כ פעילה בחייך וגם עכשיו לא. הייתי רוצה להאמין ולאחל לך שאמך תתעשת ותבצע את התפקיד של להיות אמא בצורה ראויה יותר. אני באמת מקווה שדברים ישתפרו. וגם אם לא, לפי דעתי, את צריכה למצוא דרך לווסת את החסכים שיש לך מאמך ולמלא אותם בדברים שאת אוהבת, אנשים שאת אוהבת.... ובכלל כדאי לך לטפל בעצמך ולדבר על כל הדברים המכאיבים... אולי גם טיפול פסיכולוגי? מה את אומרת?.. אני באמת רוצה שיהיה לך טוב. מגיע לך, לא?
ואנחנו כאן...

למעלה