שלום לכולן!

גיל.

New member
שלום לכולן!

שמי גיל ואני מנהל את פורום התמיכה ``להרגיש טוב``. אחת הגולשות בפורום שאלה שאלה לגבי הומופוביה. היא שאלה אם זו פוביה ככל הפוביות או שהיא סוג אחר לחלוטין. התשובה שעניתי לה מצורפת בזאת. אשמח אם תביעו את דעתכן בעניין כדי להבין את זה יותר טוב בעצמי. אני לא חוויתי הומופוביה (חוץ משבוע בצבא עקב אי הבנה משעשעת...). מה אתן חושבות על תשובתי? ``עכשיו לשאלות. למה את פוחדת מג`וקים? כי אמא שלך פוחדת מג`וקים! למה זוגתי פוחדת מכלבים? כי הוריה פוחדים מכלבים! למה ההורים פוחדים? כנראה שהורים שלהם פחדו... וכן הלאה עד לאדם שסבל מטראומה אמיתית. מה אנחנו למדים? ההורים שלך גדלו בחברה מסורתית יותר שלא קיבלה את ההומואים וראתה בהם סטיה ודבר חולני. ההורים שלך השתילו בך את הפחד הזה ע``י למידה עקיפה... הומו בטלוויזיה? ``איכס``! ``סוטה``! וכו`. לא משנה שאח``כ יגידו לך עשרות פעמים שיקבלו אותך גם אם תגלי שאת לסבית, עדיין נשאר הרושם... נכון? הפחד והגועל הזה מההומואיות כל כך עמוק, שהוא הופך לחלק מה``צל`` שתיארתי. את לא מוכנה לקבל ואפילו ברמז שיש בך משהו כזה, וכל רמז שאולי יש בך משהו כזה מכניס אותך לחרדה. אם נכנס למושגים התנהגותיים, הרי שאפשר להפטר גם מההומופוביות בעזרת חשיפה לחברה ההומואית והיכרות עימה עד שרואים שאין ממה לפחד... הומואיות היא ממש לא מחלה, ולכן גם לא מדבקת... הומואיות היא העדפה מינית מסויימת ששונה מזו של הרוב. אני משוכנע שאין להומו בחירה אם לההפך לכזה, הם פשוט נולדים הומואים בדיוק כמו שאנחנו נולדים סטרייטים. החשיפה שהיתה לי היא ששני חברים טובים שלי יצאו מהארון. אז מה? זה לא הופך אותם לפחות טובים, נכון? הם אותם אנשים שהיו לפני כן, רק שעכשיו אני יודע עליהם עוד פרט! לפיכך, לדעתי ההומופוביה היא פוביה כמו כל שאר הפוביות. גם בה ניתן לטפל בטיפול התנהגותי-קוגניטיבי פשוט יחסית. מה דעתך ודעת כולם? גיל.`` אצרף גם את הקישור להודעה המקורית כדי שיובן ההקשר. גיל.

בוביט

New member
אני חושבת שאתה צודק.... אבל לפי דעתי חלק מההומופובים הם בעצם הומואים/לסביות שלא מוכנים לקבל את עצמם (אם בגלל חינוך מסורתי כמו שאמרת או מסיבות אחרות). אמממ אני לפי שהודתי (לפני עצמי כמובן, בשלב ראשון) אפשר להגיד שהיתי הומופובית. כמובן שלא כל הומופוב הוא הומו אבל לפי דעתי חלקם גדול הוא כן. אהבתי את התשובה שלך...מקוה שעזרתי. בוביט

מאיה#

New member
לא רק

מישהו שמתכחש לעצמו כגיי באמת יכול לראות איום (על אותה הכחשה) בהומואים/לסביות שמחוץ לארון ולבטא את הפחד וההכחשה בהומופוביות אל נשכח: ההגנה הטובה ביותר היא התקפה. אבל לא תמיד הומופוביות נובעת מכך לפעמים היא ``סתם`` פחד מהשונה (שמפר את הסדר בעולם המקובע שיצר אותו אדם או עלול ``להדביק`` אותו בשוני) פחד מהשונה יכול להתבטא לא רק בהומופוביה אלא גם כשנאת זרים או גזענות. מלבד כל זה (כאילו זה אינו מספיק לכשעצמו) קיים באנשים פחד מהלא מוכר, מהבלתי ידוע. כשההומופוביה נובעת מפחד כזה (או מדעות קדומות שצומחות יפה על קרקע הבורות) ניתן למגר אותה (לאט ובעקשנות) ע``י ניראות (visibility) וחינוך (בבתי הספר או המסרים שמועברים ע``י התקשורת) ולראיה: למרות שההומופוביה חיה וקיימת גם כיום הרי אין להשוותה ללפני 20 שנה. וכולי תקווה שבעתיד יעלם החולי החברתי הזה לגמרי.

wicca_sphere

New member
סליחה!!!!?!?!?

אני נכנסתי לפורום הזה מסקרנות... ואני הומופוב. ואני בהחלט לא הומו, ואני חושב שכל הומופוב שיראה את ההודעה הזאתי שאת אמרת שהם הומואים ולסביות שלא מוכנים לקבל את עצמם הם ישתגעו בדיוק כמוני... זה הייתה הערה ממש ממש ממש ממש לא במקום!!!!!!!!!!! שלך, בדרך כלל במאגיה הלבנה אבל קפצתי לביקור קטן, wicca sphere

מאיה#

New member
Frankly my dear I don’t give a damn

זאת היתה תגובתי הראשונית אחרכך חלפו בראשי שאלות מרושעות: ``מה להומופוב בפורום לסביות? ומדוע הוא מרגיש פגיעה בסטרייטיותו רק בגלל מה שאומרות כמה לסביות טפו ? בעקבות השאלות התעוררה בליבי השערה צינית: יתכן שהוא לסבית מודחקת… ולבסוף הומופוב יקר יתכן ובוביט טועה בהנחה שלה קח נשימה עמוקה…זהו דיון לא הצעת חוק לכנסת כל הנאמר פה הוא דעה אישית ואין בכך אני חוזרת: אין בכך- ע``מ להפוך אותך להומו למרות הומופביותך דרך צלחה אה ואם אתה ממש ממש חייב להשתגע אתה מוכן אולי לעשות את זה במקום אחר? זה מבהיל לי את החתולים תודה

חתולונת

New member
אם כבר יש פה הומופוב...

יש לי שאלה שמסקרנת אותי כבר זמן רב... מה בדיוק מפחיד אותכם? ודרכ, לפני שגיליתי שאני דו לא הייתי הומופובית, להיפך...

פלג^ר

New member
היי חתולונת נמאס מכל הפילוסופים

שתמיד מחפשים בעיה לפתרון.יאללה סיבוב שני.אוהבת

ירון מ.

New member
הומופובים הם בדר"כ הומואים מודחקים

ומתוסבכים. טוב, אולי לא כולם, יש תמיד כאלה שמה שמניע אותם זה בורות, ושאר המנגנונים הבזויים שמניעים גזענות פשוטה (מי ששונא שחורים הוא לא שחור מודחק). ובכל זאת, על הומופובים אובססיבים מסוימים, למשל כאלה שטורחים להכנס לפורומי גאווה למיניהם, ולהדגיש עד כמה זה מגעיל אותם וכו´ אפשר לחתום שהם הומואים מתוסבכים/מודחקים (תחשבו על הקולונל מ"אמריקן ביוטי"). לאמריקאים יש אימרה: "If he shouts Faggot the loudest, he usually is" לאחרונה, שני פרופסורים מאוניברסיטת ג´ורג´יה ערכו מחקר מעניין, שמוכיח את העניין בצורה אמפירית. תקציר המחקר התפרסם באתר של איגוד הפסיכולגים האמריקאי. כדאי לקרוא: http://www.apa.org/releases/homophob.html

פלג^ר

New member
לא קונה את הפסיכולוגיה הזו בגרוש

סטטיסטית רוב בני האדם נולדים דו מינים כך הוכח אך יש שוני בין אדם

פלג^ר

New member
ההבדל בסך הכל הנסיון והתעוזה של

האדם ולפיכך מגרסתך עולה שרוב בני האדם הומופובים!נו באמת!אחלה ליל

גיל.

New member
אני חושש שתצטרכי לקרוא את ההודעה

פעם שנייה... פיספסת את כל הכוונה... מה שכתוב שם כמעט באילו המילים הוא שבכל אדם יש את הצד ההומוסקסואלי ויש כאלו שמפחדים ממנו בגלל שהסביבה גרמה להם לפחד ממנו... במה זה סותר את מה שאמרת?... ממש לא הבנתי איפה כאן הביקורת שלך... סך הכל נראה לי שאנחנו מסכימים בצורה מלאה, לא?

גיל.

New member
המון תודה לכולכן על התגובות!

נהניתי מאוד לקרוא מה אתן חושבות על העניין ושמחתי לגלות שרובכן גם חושבות שאני בכיוון הנכון (או שיונג בכיוון הנכון ואני פשוט משליך אותו בצורה נכונה... :) ). אולי הבנה יותר טובה של המקור להומופוביה תעזור לחסל את התופעה הזו. מה אתן אומרות? גיל.

למעלה