שלום לכולן

אבגר

New member
שלום לכולן

אני מבקשת להשתתף בפורום המדהים הזה, שכבר למעלה מחודש אני מכורה אליו אך אף פעם לא העזתי לכתוב, ראשית עליי לציין שאתן מקסימות ולא פעם הזלתי דמעה (מעצב ואף מצחוק). קצת על עצמי אני בת 25 ובעלי בן 32 לאחר שנה של נסיונות טבעיים התחלנו טיפולים: חודש איקוקלמין והזרעה וחודש נוסף זריקות מנגון וגונל F והזרעה, ועכשיו החלטנו ללכת להפרייה. מה אתן אומרות התייאשנו מהר מדי?

hyb

New member
קודם כל ברוכה הבאה

מקווה ששהותך כאן תהיה קצרה ביותר! לא ציינת מה הבעיה שלכם ולכן קצת קשה לענות לך. בכל מקרה לדעתי קופות החולים מחייבות מספר מסוים של הזרעות לפני שמאשרים הפריות, אך כמובן שזה תלוי בבעיה שללם. המון המון

אבגר

New member
תודה על קבלת הפנים

הבעיה שלנו היא בעית זרע, אני לא יודעת אם מוגדרת קשה (ממוצע של מספר בדיקות זרע= 8 מיליון) זה נורא??? בהצלחה לכולן

hyb

New member
אני לא בקיאה בנתוני בדיקות זרע

אבל מה שאני יודעת זה שIVF עוקף בעיות זרע במיוחד באיקסי שמכניסים את הזרע ישירות לביצית.לכן לפעמים בבעיות זרע מפנים ישירות לIVF אם אין פתרון אחר. אני בטוחה שתכף המבינות בבדיקות יענו לך.

לי מ ו ר

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

ממוצע 8 מיליון, בהנחה שהתנועתיות והצורה תקינים, זו בעיית זרע בינונית, שבהחלט יכולה להביא הריון מהזרעה. אני מבינה את הרצון לעלות ל- ivf אבל באמת אין מה למהר. זו לא תרופת קסם, ואם ישנה אפשרות להרות בהזרעה אז היא בהחלט עדיפה. בכל מקרה שיהיה בהצלחה, והעיקר שהשהות בפורום החם הזה תהייה קצרצרה.

קשה לענות בלי נתונים...

יש נתונים שעליהם מקבלים תשובות בסגנון:"כדאי לעלות כיתה להפרית מבחנה" ויש נתונים שעליהם מקבלים תשובות כמו: "גם אצלי היה ככה ואני עכשיו בהריון מהזרעה"... אז אולי כדאי לפרט מעט... בהצלחה!

עכשיו ראיתי שכתבת אחר כך:

ממוצע של מספר בדיקות זרע= 8 מיליון, זה עדיין לא מספיק נתונים כי מכאלו נתונים יש הרבה ילדים משובחים שנוצרו בהשבחה! מה לגבי שאר הפרמטרים?(מהירות, צורה, תמותה...) בהצלחה

שווערצה

New member
נראה לי שכן ../images/Emo4.gif

לא כדאי לרוץ להפרייה, כל זמן שיש סיכוי טוב להרות מהזרעה, ולא בוצעו לפחות שלוש הזרעות. הפרייה הינה הליך מורכב יותר משאיבה, שמחייב הזרקת הורמונים במינונים גבוהים יותר, הרדמה, התערבות לצורך שאיבה, ובמקרה שצריך גם מיקרומניפוליה (החדרת הזרע לביצית) גם פגיעה מכוונת במעטפת הביצית. בזמן האחרון מתחדד הויכוח על השפעות הטיפולים על הרכים הנולדים - ואם הטיפולים כשלעצמם אינם סיבה מספיק טובה להאט את המירוץ - וגם לא השלכותיהם האפשריות על הזוגיות והבריאות - הרי שויכוח זה, והמחקרים המלבים אותו, הינם סיבה מצויינת להגיע לטיפולים רק, אבל רק, אם אין ברירה. אני לא מכירה את נתוני הזרע שלכם. לא רק הכמות קובעת אלא גם ובעיקר המורפולוגיה והתנועתיות, כדי לקבוע האם יש טעם בביצוע הזרעות. לכן הייתי מתייעצת עם הרופא, בהנחה שמדובר במומחה פריון, ואם הוא ממליץ להמשיך בהזרעות - בהחלט כדאי ומומלץ לעשות כן. את עדיין צעירה מאוד, וגילו של בעלך לא ממש רלבנטי למרוץ לקראת השאיבה, ולכן אין שום סיבה לא להמשיך בהזרעות, ובין לבין (בהנחה שתזריקו חודש כן חודש לא) להתאמן "טבעי". אם זה יצליח - זה בהחלט עדיף על כניסה לטיפולים מתישים. בהצלחה!

אבגר

New member
אתן פשוט מקסימות

עזרתן לי מאוד ואפילו עודדתן אותי ונתתן לי חומר למחשבה אולי באמת כדאי להמשיך בהזרעות, שיהיה לכולן בהצלחה.

chompi1

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

אני לא מכירה את מכלול הבעיות שלכם, אבל אני חושבת שצריך לתת הזדמנות להזרעות לפני שעולים כיתה, מאחר שטיפולי ההפריות אינם פשוטים, ועדיף לנסות ולמצות את הטיפולים הקלים יותר קודם. בכל אופן, רוצה לברך אותך בברוכה הבאה, ואשמח יותר לברך בברוכה היוצאת. מאחלת לך המון בהצלחה!

ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

ברור שהתקבלת, אבל פה הכנסת האורחים היא כזאת שמצפים שתצאי מפה כמה שיותר מהר לפורום השכן. אני עדיין בשלב ההזרעות, אז לא יודעת לענות לך, אבל אסור להתייאש בכל מצב, מאחלת לך שבכל מה שתעשו, תצליחו. אמן

פינקי33

New member
אני חייבת לציין שלמרות גילך הצעיר

אתם עוברים שלבים בקצב מדהים, אתם מטופלים אצל רופא פרטי? חודש איקקלומין, חודש זריקות ועכשיו ל-IVF? אני בת 34 עוד מעט ואותי משכו 3 חודשים עם איקקלומין, חודש ראשון עם זריקות ומי יודע עד מתי.. ובינתיים רק הזרעות, והמצב של הזרע שלנו גם לא משהו...

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו ../images/Emo45.gif

הדלת השניה משמאל מובילה לפורום הריון, אל תהססי להשתמש בה
. לעבור לIVF אחרי שתי הזרעות במצב זרע כזה זה בפירוש מהר מידי. IVF אינו פתרון קסם, הוא עוקף בעיות אם יש כאלה, אבל הוא בהחלט יכול להקטים את הסיכוי להצלחה אם אין בו צורך. במקרה של מיעוט תאי זרע כשכל הפרמטרים האחרים תקינים הזרעות הן בדיוק התשובה הנכונה, ואין סיבה להעמיס על הגוף הורמונים והתערבות כירורגית מיותרת. שהיהי בהצלחה נועם

למעלה