שלום לכולן...

liatha

New member
שלום לכולן...

מישהי יודעת איך הדת, ההלכה ובכלל הרבנות מתייחסים לנושא הפונדקאות? אשמח לקבל כל מידע בנושא. תודה.

mondani5

New member
לגבי הדת

חייב להיות דת האם המיועדת כדת הפונדקאית,ומתייחסים אל היילוד כאותה דת. אירית

יחס ההלכה לפונדקאות

קיים דיון בהלכה האם האמהות נקבעת בזמן העיבור או בזמן הלידה. אם היא נקבעת בזמן העיבור - הרי שהאם הבילוגית נחשבת גם הלכתית האם, ואם בזמן הלידה - הרי זו הפונדקאית. לכן לחומרה (ליתר בטחון) אם הפונדקאית אינה יהודיה - הילד צריך לעבור גיור ליתר בטחון. אולם ההלכה מאפשרת לעשות את תהליך הפונדקאות, וזאת אני אומרת לך על סמך בירור והתייעצויות שאני כבר ערכתי בנושא. עייני גם בלינק המצורף. יחס ההלכה אל הפונדקאות

liatha

New member
התכוונתי למשהו אחר...

איך הרבנות, הדת וההלכה בארץ מתיחחסים לנושא הפונדקאות?

mondani5

New member
Iiatha ערב טוב!

בוועדה בין היתר יושב רב,מתייחסים ליילוד כילד של ההורים המיועדים לכל דבר ,הוא לא ממזר ולא בן של.....ובטח לא של הפונדקאית.... היה רצוי שתלמדי את נושא הפונדקאות היטב ויש חוק לנשיאת עוברים ואז אולי תביני כאשר כתבתי לך מלחתחילה שהורים מיועדים ופונדקאית חייבים להיות מאותו דת ואם ההורים המיועדים יהודים הפונדקאית יהודיה והיילוד הוא של ההורים המיועדים ומקבל תעודת זהות ותעודת לידה שההורים המיועדים הוריו. לידיעתך נושא הפונדקאות מוכר היטב בהלכה והוזכר בתנ"ך . מקווה שהבנת. אירית

liatha

New member
כן, הבנתי, תודה...איפה זה מוזכר בתנ

איפה נושא הפונדקאות מוזכר בתנ"ך?

mondani5

New member
אני אבדוק ואכתוב לך

משפחתה של אמי ז"ל הינה משפחה דתית וגרה בבני ברק וכפר חב"ד,עוד בזמנו שדיברנו על פונדקאות בן דודי שהינו רב הקריא לי את הפסוק מהתנ"ך ,בערב אתקשר אליו ואודיע לך. בברכה אירית

למעלה