שלום לכולן...

liatha

New member
שלום לכולן...

שלום לכולן... רציתי לשתף אתכן במשהו שגיליתי היום. יש לי תסמונת רוקיטננסקי וגם תסמונת טריפל X. מכל מערכת הרבייה יש לי רק שחלה אחת תקינה, שאולי גם תייצר ביציות אך בגלל שזה מסוכן לי בריאותית ככול הנראה אף רופא לא יסכים לשאוב לי אותן , גם לא בדיקור דרך הבטן. מסוכן בריאותית כי כרגע הנרתעק שלי צר וקטן ובנוסף לכל יש לי רק כליה אחת באותו צד שבו השחלה נמצאת. הפתרון לגביי יהיה ככול הנראה פונדקאות מלאה עם תרומת ביצית.

היי ליאתה...

גם אני כמוך.. חדשה בנושא... ההבדל הוא שאני כבר ממש בטוחה שאני הולכת על זה .. עם כל הפחדים.. החששות והאי ודאות.. אבל אני חייבת להגיד לך שמהרגע שהחלטתי ללכת על זה , אני כבר מרגישה יותר טוב... המצב הבריאותי שלי ממש היה משהו אבל לפני שבועיים גם המצב הנפשי היה בכי רע. בגלל שלא ידעתי איך אני אפתור את בעיית הילודה... עכשיו יותר קל לי. כי אני יודעת מה אני הולכת לעשות.. גם אם זה ייקח הרבה זמן... בהצלחה לך.. ואני מקווה שבקרוב תדעי יותר כי החוסר וודאות. נורא קשה... תודה לכולם על התגובות... תאחלו לי בהצלחה כי ביום שישי הקרוב יוצאת מודעה ראשונה בעיתון... שלכם שלוש

מירבי*

New member
ליאת שלום

אני לא יודעת עם איזה רופא התייעצת אבל חשוב שתדעי שיש מספר רופאים בארץ שיש להם נסיון רב עם שאיבות לבנות שיש להן רוקיטנסקי בשילטב עם בעיות כליה, כתבי לי במסר עם איזה רופא דיברת ואנסה לסייע לך. ביום שני בשבוע הבא יתארח כאן פרופסור רונאל, תוכלי להתייעץ גם איתו. בהצלחה

liatha

New member
הי מירבי

התיעצתי עם ד"ר מירה האריס מבית חולים רבין-בילינסון. בנוסף הבעיה שלי קצת יותר מורכבת. אין לי רחם ולא צוואר רחם, אין כליה ימנית ואין שחלה ימנית. יש כליה שמאלית בלבד ושחלה שמאלית. למיטב הבנתי מד"ר האריס ישנן שתי צורות לשאיבת ביציות: 1) מחדירים מחט דרך הנרתיק לצוואר הרחם ומשם מגיעים לשחלה - אם אין לי צוואר רחם ולא רחם אין איך להגיע לשחלה בצורה הזו. 2) דיקור מהבטן - מסוכן לי מבחינה רפואית שכן אם מחדירים מחט מהבטן, אז יש שם הרבה דברים שיכולים להיפגע כמו המעיים ובמקרה שלי זה עוד יותר מסוכן כי יש לי רק כליה אחת והיא נמצאת באותו צד של השחלה , הכליה נמצאת סמוך לשחלה ויש סכנה שבדיקור מהבטן המחט בדרכה לשחלה תפגע בכליה ואז זה מסוכן מאוד בשבילי מאחר וזו הכליה היחידה שיש לי. היא אמרה לי שגם אם אחליט בעתיד כן לנסות שאיבת ביציות שלי למרות כל הסיכונים היא בספק רב אם יהיה רופא שיסכים לקחת סיכון כזה. בנוסף לכל הביציות שלי הן לא כ"כ תקינות מאחר ואני עם כרומוזום גנטי 47XXX , ואני מפרישה XX והבעל X או Y. אם יווצר XXY - זה יהיה בן - שיהיו לו בעיות פוריות, יהיה נמוך, שונה קצת, אולי יפתח קצת שדיים וכדומה אם יווצר XXX - זו תהיה בת שתיוולד גם עם כרומוזום 47XXX. ואז הכל חוזר חלילה כשהבת תלד בת היא תהייה עם 47XXX ואם היא תלד בן - יהיו לא בעיות וגם בעיות פוריות.

ליאת מתוקה../images/Emo140.gif

עם כל הבעיות שתארת כדאי לך ללכת על כיוון תרומת הביצית כדי שגם לילד/דה שיוולדו לא יהיו בעיות גנטיות שאת סבלת מהן.ואת יודעת שזה לא קל.(גם אני) שיהיה לך בהצלחה ואני מאמינה שבסוף תתגברי על הקשיים ותחבקי ילד/דה.

liatha

New member
תודה חמודה,

מה הבעיה שיש לך בהולדת ילדים אם אפשר לשאול? את כבר עברת תהליך פונדקאות? אשמח אם תספריל י מה את יודעת על כך ומה עבר עליך...

בנדה1

New member
בנוגע לשאלתך על זמנים...

הי ליאת, הייתי מציעה לך להתחיל לברר על נושא "תרומת ביצית" כי זה ספור שלוקח זמן. יש אפשרות להביא ביציות מוקפאות מחו"ל ויש אפשרות לקבל טריות. ברגע שתתחילו את הליך הפונדקאות כדאי שתרשמי באחד המרכזים שמביאים ביציות כי יש תור לנושא שיכול לקחת לפחות שלושה חודשים ואז גם צריך לתאם מחזור בין הפונדקאית לבין התורמת. בקיצור זה לא פשוט. אם הכל זורם זריז את יכולה להגיש את התיק לוועדה תוך חודשיים שלושה, אז יעבור כחודש-חודשיים אני מאמינה עד שתקבלו אישור להתחיל בהליך ואז מתחיל ספור תאום המחזור וקבלת התרומה. בהצלחה.

היי כולם

קראתי קצת את הארכיון של הפורום ו... אל תכעסו, אבל קצת נכנסתי לבאסה.. איך אני אעבור את זה? מי אמר שיאשרו לי בועדה? איך אני אמצא רופא שיכתוב מה שהועדה רוצה (הרופא שלי לא כל כך בעל ניסיון בזה)...? איך אני אמצא פונד'? איך אני אדע שהיא מתאימה? אוף... ההריון נראה לי כל כך רחוק.. והתינוק??? מעבר להרי האור... אני לא רוצה להתייאש אבל זה עוד כל כך הרבה זמן... ומה? לא חיכיתי מספיק זמן? לא עברתי מספיק יסורים? אני מקווה להתעודד עוד השבוע כשיתקשרו אלי נשים שרוצות להיות פונד'... וכל הזמן מקננת בי ההרגשה שדווקא עכשיו יש "מיתון" ברצון להיות פונדקאית?? אני כל כך שמחה בשבילכן שאתן אחרי זה... נכון שהתינוק שווה הכל??? שלכם שלוש

מירבי*

New member
היי שלוש../images/Emo20.gif

ראשית, אף אחת כמובן לא תכעס עליך, בפורום שלנו כמו בחיים יש אירועים משמחים ויש פחות, תהליך הפונדקאות לא קל ודורש נחישות, אורך רוח ואמונה שזה יצליח. בהיסטוריה של הפורום הנהדר שלנו יש כמה אירועי לידה משמחים שאמורים להראות לך שהתהליך אפשרי וקורה. מהנסיון שלי בחיים אני יודעת שרצוי לסמן מטרה קרובה ולהינעל עליה, ברור לכולם שהמטרה הסופית שלך ושל בן זוגך היא ילד אבל יש בדרך מספר דברים שצריך לעבור, התרכזי כרגע במציאת הפונדקאית המתאימה, ברור שמציאת הפונדקאית תקדם אותך לעבר המטרה הנשגבת אבל בלעדי השלב הזה לא תוכלי להגיע ליעד הסופי. בהצלחה יקירה ואנחנו כאן

למעלה