שלום לכולן

may9

New member
שלום לכולן

אני חדשה בפורום בת 30 מנסים שמונה חודשים להכנס להריון ללא הצלחה הלכנו למומחה פוריות והוא הציע איקקלומין. את הכדור הראשון אני אמורה לקחת ביום החמישי של המחזור וביום השלישי של המחזור הוא רוצה שאעשה פרופיל הורמונלי ואולטרסאונד זקיקים. אני לא מבינה מה הטעם לבדוק זקיקים כשאני במחזור, הרי לא אמור להיות זקיק במחזור אלא רק בזמן הביוץ או שאני טועה? אשמח אם תוכלו לענות לי

os15ar

New member
שלום, מאי

הרופא שלך עובד ממש כמו שצריך. הדבר הראשון שכדאי לעשות לפני שמתחילים כל דבר הוא - פרופיל הורמונלי. ואכן בד"כ עושים אותו ביום ה- 3 למחזור. בהתאם לתוצאות ההורמונים הנשיים, השונים שייבדקו הוא ידע למה לצפות וכן יבודד את הבעיות הראשוניות שקל יחסית לגלות וגם קל לטפל. פרט לכך, לא כדאי לתת כדורים או טיפול הורמונלי כלשהו אם לא נעשה בירור הורמונלי, כי ייתכן ויהיה נזק או החמרה ואז לא רק שלא טיפלנו בבעיה אלא אף החרפנו אותה. לגבי איקקלומין - זהו השלב הראשון לקראת טיפול פוריות. זהו שלב שבו הטיפול הוא עדין יחסית ולא מאיים וכל רופא נשים יכול לתת אותו אלא שללא מעקב זקיקים זה לא מועיל וכן מאוד לא אחראי. אז כל הכבוד שהוא מבקש לבצע מעקב. הטיפול שהוא נותן לך אמור לגרום לכך שיבשילו אצלך יותר מזקיק אחד, מה שמעלה את הסיכוי להפריה, ובעזרת מעקב הזקיקים הוא ידע לחזות מתי את אמורה לבייץ ואז יאמר לך מתי לקיים יחסים כך שתהיה סבירות גבוהה שתקיימי יחסים סביב לביוץ. בד"כ, אם לא נמצאה בעיה אחרת (כמו בעית זרע קשה או חצוצרות סתומות) תצטרכי לעבור 3 חודשים של טיפול באיקקלומין ורק אח"כ יפנו אותך למרפאת פוריות (תלוי בקופה) ושם תעברי לקבל זריקות. גם הזריקות זה שלב כי אחרי מס מחזורים כאלה תוכלי לעבור ל- IVF. מקווה מאוד שלא תגיעי ושבמהרה תבשרי על הריונך אבל גם אם לא, אל דאגה, כולנו פה בשבילך ואני ממש אחרי IVF ראשון והיה ממש לא נורא. מאחלת לך המון הצלחה, שמרי על עצמך, אסנת.

פּוֹנְג

New member
אני מניחה שה US ביום השלישי

הוא לבדוק אם יש ציסטות וכל מיני שאריות מהמחזורים הקודמים.

גיוס הזקיקים מתחיל

כבר ביום הראשון של המחזור. למשל בטיפולים עם זריקות הורמונים מתחילים ביום השלישי לתת זריקות על מנת לגייס כמה שיותר זקיקים. ביום השלישי של המחזור ניתן לראות זקיקים קטנים בשחלות (לא מודדים אותם). ואולי הוא גם רוצה לראות את מצב השחלות באופן כללי בשלב הזה (ציסטות ורעות חולות אחרות ח"ח)

גיוס הזקיקים מתחיל

כבר ביום הראשון של המחזור. למשל בטיפולים עם זריקות הורמונים מתחילים ביום השלישי לתת זריקות על מנת לגייס כמה שיותר זקיקים. ביום השלישי של המחזור ניתן לראות זקיקים קטנים בשחלות (לא מודדים אותם). ואולי הוא גם רוצה לראות את מצב השחלות באופן כללי בשלב הזה (ציסטות ורעות חולות אחרות ח"ח)

may9

New member
תודה על התשובות

ועוד שאלה קטנה למטופלות של קופת חולים מאוחדת באזור המרכז האם צריך לקבוע תור לאולטראסאונד זקיקים מה קורה אם אין תור כי אני צריכה לעשות זאת ביום מסויים?? תודה

ליזט2

New member
עד כמה שאני יודעת....

בדרך כלל לאולטרא סאונד זקיקים אפשרי להגיע גם בלי תור תמיד יש אנרכייה מעצבנת כזאת שכולם מגיעם באותה השעה ומי שהגיע נרשם ראשון נכנס ראשון וכ"ו.... אז בהצלחה

ellieg

New member
אני תמיד נרשמת

עם אני יודעת מספיק זמן מראש אז נרשמים ב*3833 , אבל עם זה ברגע האחרון תרימי טלפון למזכירות נשים של הסניף והם ירשמו אותך בדחיפה (עד עכשיו לא היה לי בעיה בת"א). הבעיה שלא כל סניף יש US באותו יום, אבל הם יגידו לך איפה יש.

hyb

New member
בתשובה לשאלתך

אני תמיד מתקשרת לסניף שלי לקבוע ומכניסים אותי ראשונה ב-8 , אבל לפעמים הם לא עובדים ומפנים אותי לסניפים קרובים כדי לא לפספס את היום. תתקשרי למוקד או לסניף ותבדקי האם הם עובדים כשאת צריכה. תמיד עדיף לקבוע לפני. בכל מקרה שיהיה לך המון בהצלחה!

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו../images/Emo45.gif

הדלת השניה משמאל מובילה לפורום הריון, אל תהססי להשתמש בה
. תשובות כבר קיבלת, אז מה שנותר זה לאחל לך בהצלחה. נועם

למעלה