שלום לכולן

נלינלי

New member
שלום לכולן

וחג שמח, אני לוקחת כחודש פרנטאל של חברת סטנלי (הכולל 1 מ"ג חומצה פולית). קניתי גם חומצה פולית שיש בה 0.400 מ"ג של חברת כצט (נקרא "פוליק 400"), ותכננתי לקחת את שניהם כל יום. אבל פתאום ראיתי שכתוב על האריזה של החומצה הפולית שמי שבהריון צריכה להתייעץ עם רופא. זה מוזר לי - למה להתייעץ? זה אמור להיות מיועד לנשים לפני הריון ובמהלכו לא?. מישהי מכירה את הסוג הזה של חומצה פולית? הרוקחת נתנה לי את זה (אמרתי לה שאני לפני הריון). מה דעתכן? חג שמח.

גם לי נתנו את זה (פוליק 400)

וגם אני תהיתי על ה"ייעוץ ברופא". אז תשובה ממש אין לי כי לא טרחתי לבדוק, רק נראה לי שזה כסת"ח ע"מ שלא יהיו להם בעיות. בכלל, יש לי רופא רגוע מאד (ומקסים נורא) וזה מאד עוזר.

Galit29

New member
בעיקרון המינון המומלץ הוא

4 מיקרוגרם למעט מינון גבוה יותר שניתן עם מרשם רופא ולבעיות ידועות. אני לוקחת 5 מ"ג - אני קצת אנמית לצערי.

צומי1

New member
חומצה פולית

האם ניתן לקחת לפני הריון את החומצה הפולית כחלק מצנטרום(מכיל 400 מק"ג)או חובה רק חומצה פולית ככדור לא כחלק מויטמין?

צומי1

New member
עוד שאלה (חשובה)

ידוע לי שצריך לעשות בדיקת טאיזקס ועוד בדיקות אחרות לאשה,האם זה נורא שהבדיקות הנ"ל(גם הטאיזקס)יעשו בחודש השני,כיון שעוד לא ביצענו את הבדיקות ויש אולי סיכוי להריון.זה נורא?! מחכה לתשובה תודה מראש

Galit29

New member
לגבי החומצה ניראה לי שאין בעיה

כשהיא באה בתוך קומפלקס מסויים - היה פה שירשור לפני כמה ימים לגבי עיניין זה. לגבי הגנטיות כדי מאוד לעשות לפני ההריון , אבל במידה ופוספסו הימים שלפני כדאי כמה שיותר מהר.

mikush2

New member
גם אני משתמשת בדיוק באותו סוג

וגם אני ראיתי שרשום להיוועץ עם רופא, אבל זה מרשם שקיבלתי מהרופאה שלי, כך שלא יחסתי לזה חשיבות רבה...

למעלה