שלום לכולן!

nani10

New member
שלום לכולן!

מחפשת רעיונות לפעילויות בנושא רגשות לגילאי 4-6 כל הצעה תתקבל בברכה

ליידי 1

New member
ציפור הנפש

יש פה שירשור בנושא. אני בעד להעלות את נושא הרגשות דרך ציפור הנפש. הצעה נוספת היא לייחד כל יום לרגש: יום שמח, יום עצוב, יום של פחד ןוכו'... בכל יום ילמדו שירים המתאימים לרגש ויעשו יצירות הנושא הרגש. לאחר ימים אלה ניתן לעשות פעילויות כלליות. אם זה מעניין אותך אוכל לשלוח לך חוברת בנושא זה, בקייטנה בה עבדתי הנושא היה: "הלב הוא מחבוא". ובכל יום (הפעילויות מתאימות לכמה ימים עבור כל רגש, כיוון שיש בחוברת המון הצעות). אם תרצי אשמח לשלוח לך העתק אך לא אוכל לסרוק במחשב כי החוברת מכילה כחמישים דפים. אוכל לצלם לך עותק ולשלוח.

nani10

New member
ראשית כל, תודה רבה על ההצעה

ועל מנת שאוכל לקבל ממך את החוברת אבקש ממך לשלוח לי את האימייל שלך כדי שאוכל לשלוח לך בחזרה את כתובתי המדוייקת (איני רוצה לפרסם אותה בפומבי). כתובת האימייל שלי היא: [email protected] אשמח לתשובה בהקדם האפשרי. ושוב, תודה רבה על העזרה.

ואיך אפשר להשיג את החוברת ../images/Emo20.gif

מבלי להטריח אותך
[שם, הוצאה..]

ליידי 1

New member
החוברת הינה של יחידת הקייטנות

בעירית חיפה. החוברת ניתנה לגננות שעבדו בקייטנה. ייתכן שאפשר להשיג אותה בעירית חיפה, אבל אני לא בטוחה. זו לא טירחה כלל, אם תשלחו לי את הכתובות שלכם אשלח לכם העתקים.

תודה, ליידי, ממש נחמד מצדך ../images/Emo39.gif

בשבילי - להגיע לדואר - זה ממש הפקה... אני אחסוך לך בכל זאת. גם ככה אני בקושי מספיקה כלום [הצגה, יום הולדת, תרגיל, ביקורים בגן וכן הלאה וכן הלאה.. ותיכף מתחילים עם פורים
] ד"א - 1. קניתי מדבקות של פרצופים עם כל מיני הבעות. עוד לא החלטתי סופית מה נעשה אתן.. אבל הן ממש חמודות.. 2. איזה שירים יש, חוץ מ - "לפעמים אני עצוב"..

טלגל

New member
תודה ליידי, ולשוקולדה : יש את הקלטת

של "מפתחות הקסם של דידי" ושם יש "אז תגיד איך אתה מרגיש..."וזה שיר שהילדים מתחברים אליו כי הוא חוזר על המשפט "אבל הכי חשוב שתגיד לי איך אתה מרגיש...."

הקלטת הזאת נמצאת בגן הרבה לפני ../images/Emo9.gif

הילדים מכירים - אני לא. כנראה שהגיע הזמן שאני אבדוק את העניין הזה..

ליידי 1

New member
סיפור מצב הרוח

אני אחפש מחר את הסיפור בגן, אבל יש סיפור ששמו: "הכיסים של..." לא זוכרת. מסופר על אישה עם אוורול מלא מלא בכיסים ובכל כיס יש משהו שקשור למצב רוח. ראיתי גננת שהמחיזה את זה. היא לקחה אוורול ישן, תפרה לו 12 כיסים (כמה שיש בסיפור) ושמה בכל כיס את החפץ המתאים וממש המחיזה את הסיפור. יצא מקסים. אני מקווה שאמצא את הספר מחר.

הכיסים של ענתי??? ../images/Emo63.gif

זה של פיונה מק'קי. אבל יש שם ילדה - לא אישה. ויש לה כל מיני קשקושים בכיסים. אף פעם לא קישרתי למצב רוח. טוב - אולי את בכלל מדברת על ספר אחר..

ליידי 1

New member
כן, הכיסים של ענת

כן, זה הסיפור. התבלבלתי כי כשאני ראיתי את זה הגננת סיפרה אתהסיפור עליה ולכן שינתה מעט מהתוכן. הגננת שמה בכיס דברים שקשוקרים למצבי רוח. לא זוכרת מה בסיפור המקורי אבל אם תכתבי את הרשימה אני אומר לך מה מהם קשור למצב רוח. בהתחלה היא דיברה על מצבי רוח ושרה עם הילדים את השיר: "...וזה הכל בגלל מצב הרוח, מצב הרוח, מצב הרוח. וזה הכל בגלל מצב הרוח, מצב הרוח, שלי..." נערך דיון קצר על מה גורם לנו לכעוס (זה היה ביום שדיברנו על הרגש: כעס) ומה עוזר לנו להירגע. ולאחר הסיפור הילדים קישרו את הדברים שהיו בכיסים לרוגע. כמו: כשאני כועס מאוד אז במקום לריב ולבכות אני יכול להאזין לקלטת (בפינת השמע בגן או בחדר בבית) אני יכול לקרוא ספר (בגן או בבית) וכו'... (בכיסים היו גם קלטת וספר) היתה פעילות מקסימה.

מכירה את המדבקות הנ"ל ואת יכולה

לשאול במפגש בוקר איזה מצב רוח יש לכל ילד ולפי זה מקבלים את המדבקות. וכך גם מביעים רגשות ואפשר להכין משחק הזיכרון מהמדבקות בהצלחה

שעון רגשות מהמדבקות

חשבתי על רעיון יצירתי עבורך, יצירה בעזרת המדבקות. 1- העבודה היותר מושקעת: גוזרים עיגול מבריסטול ביצוע. הילד מקשט ומדביק את המדבקות במקומם של המספרים. מכינים 2 מחוגים ומחברים באמצע השעון בעזרת סיכה מתפצלת. והינה שעון מקסים לתלות על הקיר: שעון הרגשות. כיוון שיש 2 מחוגים, ניתן להיעזר בשני המחוגים לייצוג מצב הרוח כגון: היום אני שמחה וגם מתרגשת. 2- גוזרים 2 עיגולים מבריסטול. על האחד מדביקים את המדבקות במקומם של הספרות 3,6,9,12. מהעיגול השני מוציאים רבע, ומניחים מעל העיגול הראשון. מחברים באמצע עם סיכה מתפצלת. חושפים את מדבקת הרגש הרצויה לפי מצב הרוח. עבודה יצירתית ונעימה.

יופי של רעיונות. תודה ../images/Emo140.gif

ובכיסים של ענתי היו:[בואו נראה מה אני זוכרת...] חבל, עיפרון, מספריים, תפוח, נייר, עכבר, מפתחות, עוד כמה דברים וספר.

ctshlomo

New member
אשמח לקבל את החוברת

הכתובת שלי היא: דרך המלך 59 גבעת שמואל. - הגן של אביה

עוד על רגשות

רעיון שלקחתי מחוברת למורה תקשורת לא אלימה. שפת הגירף הוא פרצופים המראים את הרגש כועס, אוהב, עצוב, עייף. וכך בבקר ליד לוח מי בא היום לגן יש את הרגש שהילד חש והוא תולה אותו.

הללויה11

New member
תמונות של רגשות

ישנה ערכת תמונות ילדים של רגשות הניתנת לקניה בחנויות ערכה מוצלחת ויפה

ניסנמה

New member
אני נוהגת להחליף לוח "מי בא לגן"

לפי נושא. כך יש לי כותרת "איך אני מרגיש היום?" ולמטה 4 פרצופים עם הבעות מתאימות: שמח, עצוב, כועס, מופתע ועוד פרטיסיה בלי פרצוף "אחר". גם אני אשמח לקבל חוברת . הכתובת שלי: רח' אביגדור המאירי 8/10, ב"ש, 84251.

למעלה