שלום לכולן

נוגה 007

New member
לאן אני אלך ?

גם לא ממש הבנתי במה מטפלים , מיומנויות תקשורת זה מה שנאמר
ושצריך קבוצה ולא לבד

הם יכולים להגיד

למידה בקבוצה הטובה ביותר בגיל חמש זה ללכת עם הילד לגן שעשועים אחרי צהרים, שם הוא ילמד הכי טוב מיומנות חברתיות ,
או בגן יבנו לו תוכנית טיפולית וזה הכי נכון לעשות{מימניות תקשורת וחברתיות לתפקוד גבוה הכי טוב במסגרת חינוכית}
נ.ב מתארת לי שגם לא טרחו לציין בפניך את הנקודה של מסגרת חינוכית במכון "הנהדר" הזה.

אז למה הוא צריך

טיפול קבוצתי וגם ללא שיתוף האמא?
כנראה שהם צריכים לסגור תקן לקבוצה

arana1

New member
אם הוא רגוע ועדין וטוב לב אז בוודאי שהוא לקוי

יש לא מעט אנשים כאלה, שיבחרו לעזוב ולוותר רק על מנת לא להיכנס לעימותים, כי הם אנשים טובים וגמישים שיודעים שיש בחיים גם דברים קצת יותר חשובים מסיפוק מיידי של הצרכים והמטרות שלך
המאבחנת לא הבינה את זה
רוב המאבחנים לא יכולים להבין את זה
לצערנו רוב האנשים הנורמטיבים לא מסוגלים להבין את זה או להבחין את זה ובוודאי שלא להענות ולתמוך באנשים כאלה
עדינים וטובי לב
אז כתוצאה מזה אנשים כאלה הם באמת בצרות
ואז במקום שאנשי בריאות הנפש יתמכו בהם הם פשוט מכריזים עליהם כלקויים
כי אנשי בריאות הנפש בעצמם הם סוג של בריונים

asa112

New member
האם גם פסיכולוגית אבחנה אותו ?

ראתה איזה משחק חזרתי, משהו ?

נוגה 007

New member
הקבוצה הייתה עם פסיכולוגית

היא לא ציינה שום חזרתיות , אין לו מנהגים קבועים , הרגלים , העדפות , אוהב לשחק לבד ואוהב גם ביחד , מספר , משתף , אם מעצבנים אותו הוא יכעס , עברתי על כל הסימנים ואין לו אותם , כן יש עיכוב התפתחותי כלשהו , הוא מדביק בקצב שלו .
גם הפסיכיאטרית שאבחנה ראתה ילד מקסים וזורם וגם ציינה להם בסיכום .
אוף כמה בלגן

נוגה 007

New member
דבר נוסף שלדעתם מצביע על האבחנה

בעיני הפסיכולוגית ילד שנכנס לחדר וישר ניגש למשחקים " לא תקין "
שאלתי את הרופא שלו ואת הפסיכיאטרית והם אמרו מה פתאום , טבעי שילד קטן רואה משחקים וניגש לשחק .
גם אמרו לנו לספר אותו כי השיער הארוך גורם לבלבול זהות ובגלל זה הוא מתבלבל בזכר ונקבה , מה שהפסיכיאטרית חשבה לקשקוש גמור , די קיבלתי ממנה את הרושם שהמקומות האלה לא הכי מקצועיים.
היום אם מישהו ישאל אותי אני אציע לו לפנות אך ורק לאבחון פרטי ובשום אופן לא להתקרב להתפתחות הילד .
היא אמרה לי שהוא לא אוטיסט , זה מה שרציתי לשמוע , בהתפתחות הילד לא אמרו לי שלא , ועוד שאלו למי סיפרנו , ושלא נספר לאחים , ושקשה לשמוע את זה , אני בכיתי כל כך הרבה ...

asa112

New member
לדעתי התיק עם רשומה הזו

לא עובר לשום מקום.

מה מונע ממך להתנהג כאילו אין שום תיק, לרשום ילד לבית ספר ולהמשיך קדימה ?
את לא כתבת שום סודיות, הם לא אמורים להעביר מידה לשום גורם, או אני טועה ?

נוגה 007

New member
לא התיק מפריע לי אלא מה שכתוב בו

אני רוצה שהאבחנה תימחק . בעוד כמה שנים יילך לצבא , לא יקבלו אותו בגלל איזה אבחון מטופש שתקוע לו בתיק מגיל ארבע וחצי ?
אם אני ועוד אשת מקצוע חושבות שהוא לא asd אז אני עושה את הטיפולים וכל מה שהם אומרים כדי שזה יימחק כבר, אבל בכל פעם נראה להם משהו אחר שהוא ממש שטותי , אז תמיד ימצאו משהו ואז מה ?
מי מוסמך למחוק אבחנה של המכון ? אם הם לא ימחקו
תודה

schlomitsmile

Member
מנהל
זה לא מה שימנע ממנו להתגייס כמו שכתבו לך, חלה על התיק סודיות,
הוא אינו מועבר לשום גורם, כולל צה"ל.
בכורי ביקש פטור מצה"ל והיה צריך לעבור פרוצדורה כדי לקבלו,
זה לא קרה אוטומטית, והוא א"ס, מוכר גם ע"י בטל"א.

בכל מקרה, א"ס נשאר א"ס, לא משנה כמה טיפולים יעבור,
כך שזה לא שאם תקחי אותו לעוד כמה טיפולים
הם ישתכנעו שהוא "הבריא"

אם לא נראה לך שהטיפולים תורמים לו,
אין סיבה לקחת אותו לשם.

dina199

New member
אף אחד לא מעביר את התיק לצבא.

אלא אם כן אתם תחליטו ביוזמתם לבקש פטור.
ויש מצבים שהצבא נותן פטור בעצמו על סמך בדיקות שלו, ללא קשר לתיק רפואי וללא קשר לאיבחונים.
בכל מקרה הילד עדיין כל כך קטן שעדיין אין טעם לדאוג לגיוס.

yuliyuli1

New member
הקשיים שמתפתחים הם בעיקר בתחום החברתי

אבל בגיל 5 אם אין לו שום בעיה חברתית בגן רגיל, אז אני מניחה שרוב הסיכויים שאין לו בעיית תקשורת,
אלא אם כן לא רואים את בעיית התקשורת בגלל העיכוב השפתי.

למה לך בעצם ללכת לאבחון פרטי אם את לא מעוניינת שהוא יקבל את הזכויות של ילדים בספקטרום?

ההתרשמות שלי מהמערכת שהם אטומים דווקא בכיוון ההפוך - לא נותנים להורים אישור של אוטיזם ובכך מונעים מהילד טיפולים.

טסרקט

New member
"המטפלים לא מאמינים להורים כי לא תמיד אומרים

את האמת?"?
אני די בהלם מהאמירה שלה.
עצה קטנה, אל תשתפי אותה ואנשים כמוה בדעה שלך עליכם ההורים ש"אתם לא אנשים הכי חברותיים". היא עלולה להפוך גם את הפרטים הללו של 'הורים מופנמים ושקטים עם מעט חברים', למשהו נגדכם ולהמציא לכם איזו לקות רק כדי להקטין אתכם. לדעתי במקרה כזה כדאי להחליף אנשי מקצוע, יש אנשי מקצוע שמכבדים את ההורים ואת הילד.
וטיפול ללא נוכחות ההורים בגיל של הילד שלך מאוד לא מומלץ לדעתי, נשמע לי כאילו יש להם משהו להסתיר ממה שמתרחש בטיפול או שקיים סיכוי שההתנהגות שלהם בטיפול אולי לא הכי אתית. לא שווה לקחת סיכון כזה, מניסיון שלי, הורים צריכים לדעת מה מתרחש בטיפול.

לי אמרו באיבחון "המטפלים לא מאמינים להורים

כי הורים לא אוביקטיביים"

זה הרבה יותר מנומס.

אבל התוצאה היא אותה תוצאה...

כן. וגם לתת הרגשה שמה שהורה רואה לא שווה

אגורה..

רק שמעינן שצוות אלוטף שמלווה ימים שלמים עם הילדים שלי רואה את הילדים בדיוק איך שאנו ההורים רואים אותם.

רק מאבחנים רואים משהו אחר לגמרי...

את נוגעת בנקודה מאוד חשובה

מסגרת חינוכית טובה אמורה לראות את הילד כפי שההורה רואה אותו, התפקיד של המסגרת לראות את הילד מנקודת מבט שונה מאיש המקצוע,
הבעיה מתחילה במסגרות החינוך וזה קורה לרבים וזה שורש הבעיה עם המסגרות
שהם מתחילים לראות את הילד כמו איש מקצוע!!
ברגע זה ממש מתחילות הבעיות במסגרת, כל זמן שהילד נצפה בעיניים של עובד חינוך הכל בסדר, ברגע שהעין הזו הופכת להיות עיין מקצועת
כדור השלג מתגלגל לכיוון לא טוב!
בגני הילדים בדרך כלל זה לא קורה, בבתי הספר לצערי הרב זה יכול להיות וזה קורה והרבה.

dina199

New member
זה מצויין שההורים לא אובייקטיביים .

הרי זה הילד שלהם.

למעלה