שלום לכולן

תלוי איך לראות את הדברים

סתם נזכרתי בדוגמה אחת להמחשה. לפני אלוטף הבנים שלי קיבלו טיפולים במכון להתפתחות הילד.
חזרנו מאילת בפברואר. היו שם יתושים וממש ממש עקצו אחד התאומים. אני מגיעה איתו למכון להתפתחות הילד. שם מרפא בעיסוק רואה אותו ואומרת שילד עם פריחה. צריך ללכת הביתה. אני מסבירה שזה יתושים!!
היא לא קיבלה שם הסבר....
בכוונה נתתי דוגמא שלא קשורה לאוטיזם.
כדי להדגיש עד כמה הם יכולים לא לשמוע הורים ולהיות בטוחים "שצודקים"

dina199

New member
זו בדיוק ה`אוביקטיביות` של אנשי מקצוע

לא להקשיב לאמא ה`סובייקטיבית`

settie

New member
מי הגורם המפנה לאבחון ה ASD

מי היה הגורם המפנה לאבחון? בכל זאת יש הבדל בין ילד עם לקות שפתית לילד עם ASD .

נוגה 007

New member
הגענו לאבחון אצל מרפאה בעיסוק

דרך הגננת שאמרה שהוא מתקשה בגזירה ואחיזה של המספריים .
המרפאה בעיסוק חשבה שכדאי לעשות אבחון מקיף כי היינו גם אצל קלינאית , אמרתי מה כבר יכול להיות , היום אני מצטערת על זה כי אני בטוחה שהוא היה מדביק את הפער כמו שהוא עושה תמיד .
ואז עברנו דרך המטפלים והם החליטו ככה .
תודה

yulilior

New member
חייבת לכתוב לך

היינו בדיוק בנקודה הזו. הגעתי למכון להתפתחות הילד עם ילד בן שנתיים בגלל עיכוב שפתי. הילד דיבר רק מילים ולא חיבר משפטים. הוא עבר אבחון קלינאית וריפוי בעיסוק ורופא התפתחותי שאכן אישרו שמדובר בעיכוב שפתי בלבד. אחר כך שלחו אותנו לעשות אבחון פסיכולוגי. עשינו 2 פגישות עם הפסיכולוגית שבסיומן היא הכריזה שמדובר לא רק בעיכוב שפתי אלא גם לקות תקשורתית. הייתי בשוק : לילד לא היו שום טקסים, נוקשות , בעיות אכילה , הוא שיחק בצורה תקינה, הצביע , לא היו שום התפרצויות זעם , בקיצור שום סימפטום מרשימת הסימפטומים של אוטיזם. יותר מזה בדוח הגננת , הגננת תיארה אותו כילד זורם וסתגלן ולכן אוטיזם פשוט לא הסתדר לנו. כששאלנו אותה על מה היא מבססת את האבחנה שלה , היא טענה שבשלב מסוים של האבחון הילד ביקש ממנה מים וכשהיא מזגה הוא ביקש ממנה למזוג עד לקו מסויים בכוס וזה מבחינתה סימן חזק לבעיות תקשורת. בנוסף היא שמה לב שכאשר נתתי לו עוגייה בסוף האבחון הוא לא היה מרוצה שהיא הייתה קצת שבורה וביקש עוגייה שלמה . זהו , על סמך כוס מים ועוגייה שבורה הגברת קבעה שהילד שלי אוטיסט. קלינאית תקשורת, מרפא בעיסוק ונירולוג ילדים משום מה לא ראו שום סימן להפרעת תקשורת. הגברת התעקשה שחייבים להכניס את הילד לחינוך מיוחד כדי להצילו וכל רגע שעובר מתבזבז. יצאתי מהחדר בוכה אבל מהר מאוד העצב הפך לכעס: אני מכירה את הילד ואני יודעת יפה מאוד שאוטיסטים הוא לא. לקחתי את טיפולי קלינאית תקשורת שנתנו לנו ודחיתי על הסף את ההמלצות לחינוך מיוחד. בכל פגישת מעקב שוב דחפו לנו חינוך מיוחד ושוב סירבנו. הם לחצו, הפחידו ואפילו איימו אבל לא עזר להם.
כיום הילד שלי מסיים כיתה א רגילה , קורא , כותב, מחשב ברמה של הכיתה, אהוד על חבריו וברור לכולם שאין ואף פעם לא הייתה לו לקות תקשורת. אז יש איפשהו במכון להתפתחות הילד אבחון של פסיכולוגית וכתוב שם שנצפתה לקות תקשורתית אבל לא מזיז לי . בגיל 9 התיק במכון להתפתחות הילד יסגר וילך בדיוק לאיפה שהוא שייך : פח זבל

נוגה 007

New member
אני מודה לכולכן על העזרה

התיק נסגר בגיל 9 אבל האבחנה נשארת בתיק הרפואי שלו .
זה מה שמשגע אותי , שהוא לא עם בעיות תקשורת , הוא ילד חברותי מאוד. יש לו בעיות בדיבור שוטף , אני אפילו לא יודעת איך להגדיר אותו כי כן מדבר והרבה לפעמים , הוא פשוט הוא .
אני חושבת כל הזמן למה אחיות שלו התפתחו בסדר , מה קרה איתו ...
הלידה שלו לא הייתה חלקה כמו שלהן , הוא היה עם חבל טבור מסביב לצוואר גם בזמן ההריון והלידה, הפיטוצין , אולי החיסון טטנוס שקיבלתי בהריון , מה גרם לעיכוב שלו ...

נוגה 007

New member
כן. מפריע לי מאוד שזה שם

למה כשאני לוקחת אותו לרופא כלשהוא הוא צריך לראות הפרעות תקשורת ? זה לא נכון .

היום יש לנו ריפוי בעיסוק ופיזיו , וזה התחום היחיד שאני רואה בו שיפור , הקבוצה הטיפולית לא ממש עזרה לו , הוא אותו הדבר , מה שמחזק את מה שאני אומרת שזה האופי שלו , הפסיכולוגית גם לא ממש אמרה שיש בעייה אלא ככה קצת קשר עין קצת אוהב משחקי רצפה לבד , לא משהו שממש מחייב טיפול.
נקבע פגישה שוב לקבל תשובות לכל השאלות
תודה לכולן

למעלה