שלום לכולן

just face it

New member
אכן כל יום בפנים הוא מתנה

תודה רבה

זוכרת אותך עוד בניק הקודם

שירה, לא?
בכל אופן אני ילדתי את גל בשבוע 28+6, קיבלתי זריקה אחת ולא שתיים של צלסטון וגם לא עבר מספיק זמן ממתן הזריקה ועד שיילדו אותי.
בכל אופן גל הונשמה יממה בלבד ואחרי זה לא נזקקה לשום תמיכה נשימתית.

לדעתי זה גם עניין של מזל, שמעתי סיפורים לכאן ולכאן.
מאחלת לך להגיע כמה שיותר רחוק, זה מגיע לך אחרי כל הדאגה הזו

קרובת משפחה שלי

ילדה פגית IUGR במשקל 920 גרם בשבוע 29 (שזה מקביל מבחינת משקל לשבוע 27 אאל"ט)
קיבלה קורס צלסטון 24 שעות מהלידה (וזה שמעותי- ככל שמתרחקים מהצלסטון היעילות יורדת כמו שנעמה הסבירה)
הילדה היתה עם משקפיים כמה ימים וזהו
כל הפגיה שלה היתה רק לצורך עליה במשקל ומעבר מזונדה לאכילה

תאומים שבוע 25+3

הספקתי לקבל רק מנה אחת של צלסטון לפני שנולדו, ולמרות זאת מצבם הנשימתי היה מצויין יחסית לשבוע הלידה שלהם. איתמר היה מונשם בטובוס (בלחצים נמוכים) 7 ימים, ויהונתן רק 3. אח"כ הם היו עוד כמה זמן עם סי-פאפ (כמו משקפיים) ואח"כ חמצן סביבתי שירד בהדרגה. השתחררו מהפגיה בריאים וללא כל תרופות או חמצן. לאיתמר היה אירוע קטן של נוזלים בריאות מיד אחרי השחרור שנפתר ללא טיפול תרופתי - בעצת הרופא שלנו רק הגבלנו כמויות אוכל (=נזולים) ובהתאם העשרנו את האוכל. זה הכל.

מאז הכל בסדר
דווקא לאחותם הגדולה שנולדה במועד ובריאה יש אסתמה

just face it

New member
מעודד לשמוע

מוזר אבל גם אצלי הקטן שנולד ב36 סובל לא מעט עם הריאות

אורטל OSE

New member
זוכרת היטב!

תנוחי הרבה והלוואי ותסחבי הרבה... יש כאלו מקרים.
מניסיון אצלנו אנחנו דווקא לא מהסיפורים האופטימיים והצלסטון ממש לא עזר...
בכל מקרה אין מקרה אחד מעיד על הכלל אבל טוב שאת מחפשת סיפורים אופטימיים כי יש כאלו (והרבה!!!!).

הנקה אפשרית בהחלט גם אצל פגים קטנטנים אבל זה תלוי הרבה במצב הילדים ולא פחות ברצון ובמוטיבציה של האמא. כשתגיעי לגשר- תחצי אותו.

תשארי כאן לעדכן ותחזיקי מעמד!

just face it

New member

בדיוק כמה ימים לפני שנכנסתי לפורום חשבתי על אליענה ועל הסיפור שלכם בכלל

אני פה

אעדכן

כרגע לא יבדקו שוב אורך צואר
אז עוקבים אחרי כאבים שב"ה אין
אני מקווה שנחזיק מעמד כמה שיותר

אנחנו!

אמנם יליד שבוע 29+1, אבל גם הייתי מאושפזת משבוע 23+5. מה שכן קיבלתי 3 פעמים צלסטון, כל שבועיים למרות שזה נחשב מינון יתר, אבל בגלל הלידה המאיימת נתנו ב 24, 26,28 ..
הדרדס נשם עצמאית מהרגע הראשון. ביממה הראשונה עזרו לו עם הנשמה נזאלית, ( טובוס דרך האף) לכמה שעות בלילה, ואחר כך גם זה לא היה צריך, אפילו לא היה עם משקפי חמצן. הסתדר יפה לבד.
היתה לנו פגיה שקטה סהכ לשבוע. בסופה ממש היתה לנו דרמה נשימתית, אבל בגלל שנדבק בוירוס, ככה שזה לא ככ קשור.
מאחלת לך לסחוב עוד הרבה זמן. כל יום בפנים משמעותי, וכשעוברים את 28 הסיכויים קופצים משמעותית לטובה.
בהצלחה!!!!

just face it

New member
אין עליכן, איזה סיפורים

מזכיר לי כמה גבורה צריך בשביל לעמוד בזה

just face it

New member
שאלה נוספת

טוב
הרופא שלי באמת חושב שאחזיק מעמד עוד
אבל כניראה הוא חייב להסביר לי שאני צריכה להחליט מה עושים מבחינת הטיפול במידה ואני יולדת
הוא אמר שמשבוע 25 מטפלים בוודאות
והבחירה שלי מה עושים אם אלד ב24
אין לי מושג מה בכלל לענות על דבר כזה
הוא אמר שלדעתו כן לבדוק אם מצליחים להנשים בקלות אבל לא לנסות בכוח
אני נוטה ללנסות בכוח אבל נו זה הילדים שלי כן?

אני צריכה תובנות
אני קצת מבולבלת

אני חושבת שהוא קצת טועה

בשבוע 24 נלחמים על חיי התינוק, לא חושבת שזה נתון לשיקול דעתו של הרופא. יש הוראות בעיניין, יש הגדרה של מיהו "בר חיות" שנלחמים על חייו.
כיום הדילמה היא לגבי שבוע 23, האם לטפל, לגבי שבוע 24 אני חושבת שבארץ לפחות יש קונצנזוס שמנסים להילחם, במיוחד אם יש סיכוי (והסיכוי לילד בריא קיים בהחלט. מכירה שניים שנולדו בשבוע הזה והם היום ילדים בריאים לחלוטין).

המצב אולי שונה אם יש דימום מוחי נרחב והעסק נראה אבוד (וגם אז זה שטח אפור!!), אבל בשבוע 24 בהגדרה נלחמים על חיי התינוק. נקודה. אם אינני טועה הסטטיסטיקה אומרת 10% בריאים בשבוע זה.

just face it

New member
תודה רבה

שוב לפי מה שקראתי כאן, זו בדיוק דעת הרופא שלי
לא להניח להם אבל לנסות בגבול ההגיון
טוב לי לשמוע שהוא לא ממהר לחרוץ גורלות
תודה

just face it

New member
יכול להיות שלזה הוא התכוון

הוא לא ממש רצה להלחיץ אותי אבל כן רצה שיהיה לנו בראש תוכנית מגירה כהגדרתו
אז ייתכן שלזה הוא התכוון