שלום לכולן

just face it

New member
שלום לכולן

בטח הוותיקות עוד זוכרות אותי
אני זוכרת אתכן זה בטוח
אני רואה שהרבה השתנה מאז הפעם האחרונה שלי פה

והיום באתי לשאול שאלה..
אני בהריון תאומים זהים מאושפזת בשמירה כבר חודש
שבוע 23
כרגע צואר הרחם 4 מ"מ ומעט פתוח
אין צירים
אבל הוא מתקצר ומתקצר..
(ואם זה לא מספיק אני אחרי ניתוח להפרדת שליה בגלל TTTS קשה)

שבוע הבא אני אקבל צלסטון
והרופא החמוד שלי מתפלל איתי שאסחוב עד 28

מה אני רוצה?
סיפורים טובים..
מה הסיכוי שתינוק ינשום לגמרי אחרי צלסטון אבל בטווח השבועות 24-30?
מזכירה לכן ששריה היה פג שבוע 30 אבל מבחינה התנהגותית רק הוריד סטורציות מידי פעם ככה שב"ה לא היו לנו איתו התמודדויות מפחידות
אני אשמח לשמוע כל שביב מידע שיש לכן לתת לי
אפילו מה הסיכוי להצליח להניק
תודה לכן

טוב שאתן פה

היי

לא בטוחה שהבנתי את השאלה כל כך, למה את מתכוונת ב"ינשום לגמרי" ?

הם נושמים, אבל לא מספיק ולא בצורה יעילה ולכן הם זקוקים לתמיכה נשימתית.
לרוב זה אומר טובוס בהתחלה ולאט לאט מורידים עד לגמילה מחמצן. יש רמות לתמיכה הנשימתית.

אאל"ט משבוע 28, לפעמים קצת פחות, לרוב אין צורך בטובוס ומשתמשים במשקפיים או אמצעים קלים יותר.

וכן, אפשר להניק, זה דורש מאמצים אבל אפשרי

מאחלת לך למשוך כמה שיותר

just face it

New member
אפשר הסבר לכל אמצעי עזר?

טובוס זה צינור ממש נכון?
מה זה משקפיים?

הגדול שלי נולד שבוע 30 אחרי צלסטון ולא היה צריך כלום פשוט נשם לבד לזה התכוונתי, אני מרגישה בורה למרות שעברנו פגיה וזה מפחיד אותי

just face it

New member
מכרוב לחץ שכחתי לומר המון תודה

עוזר לי לשמוע מידע, תודה רבה

משקפיים זה מה שיש בסרטים לאנשים כשמכניסים

אותם לניתוח.
מן צינור דקיק כזה ששני פיפסים קטנים שלו נכנסים אל הנחיריים ומזרימים חמצן.

(ראית המון כאלה בפגיה אני מניחה
)

דרך אגב, אחת מתופעות הלואי היותר נפוצות של

פגות היא שבהמשך הדרך ישנם גם משקפיים אמיתיים ודווקא לעיניים, אבל זה באמת כבר בולשיט..

just face it

New member
אה וואלה..

הייתי בטוחה שזה השלכות של החמצן
טוב אצלנו ממילא אני ובעלי עם משקפיים, אז מה הסיכוי שהם יהיו בלי? (אבל כן הבנתי את הכוונה, שיש משקפיים מגיל צעיר)

יש מצב שקשור לחמצן, אבל גם

לכך שנולדים כשעצבי העין טרם סיימו להתפתח (וכמה שנולדים יותר קטנים..)

יש לי חברה שעברה ארבעה (!!) רופאי עיניים עד שהאחרון אמר לה שהפג שלה (שנולד בשבוע 25) לא חייב משקפיים עכשיו. היא ממש בפאניקה מזה..
אני בגישה אחרת לגמרי, שעדיף לראות טוב ולא להתאמץ, גם אם לא מדובר במספר גדול, ולא רואה במשקפיים משהו נוראי בכלל (ולי אין משקפיים. .אבל בעצם היו לי בתור ילדה לכמה שנים בגלל עיין עצלה, משהו שעבר, ואני ממש לא זוכרת את זה כמשהו שלילי. כנראה שבבית שידרו לי שזה סבבה, וזה מה שחשוב
)

אצלנו משקפיים זו אמירה אופנתית

בגיל הרך זה קצת מבאס בעיקר בגלל שהם מתעקמים ונשברים שוב ושוב ועושים חור בכיס. כשהילדים קצת גדלים הם לומדים לשמור עליהם קצת יותר. חוץ מזה אני לא רואה עם זה שום בעיה. גם אני, אגב, משקפופרית בעצמי, אבל רק מגיל בוגר. מבחינתנו מורידים אותם לפני השינה בדיוק כמו את הנעליים, וזהו. פעם בחצי שנה מבקרים אצל החבר שלנו פרופ' מורד שמצחיק את הבונבונים, וליד המרפאה שלו יש מקדונלדס אז כולם מבסוטים מהסידור.

אצלינו יש את ביסטרו "אנג'לינה" ליד

נראה לי שנהנה מהביקורים שם

(אנחנו חדשים בעסק
)

naamayesh

New member
תשובות

רצית תשובות חיוביות, אז הנה:
יש לי חברה שהיתה איתי בפגיה שהבן שלה נולד בשבוע 27 (כמו רוני ולביא שלי) ואחרי יומיים לא היה זקוק לתמיכה נשימתית ונשם לבד לגמרי. (ביומיים הראשונים היה עם תמיכה נשימתית שנקראת סיפ-אפ).

אבל בדר"כ בשבועות האלו (עד שבוע 28-29) התינוקות כן צריכים תמיכה נשימתית לזמן ארוך יותר, מי לשבוע ומי לכמה חוד'..
צלסטון עוזר (לא מנסיון שלי..). רק שאם נותנים לך קורס בשבוע 24, לא יוכלו לתת לך קורס נוסף במשך 4 שבועות, כלומר הקורס הבא יוכל להינתן רק בשבוע 28.
בטווח הזמן הזה שבין הקורסים יורדת היעילות של הצלסטון (לא אכנס כאן להסבר מפורט). אצלי לדוג' קיבלתי קורס אחד בשבוע 24, והייתי אמורה לקבל קורס נוסף בשבוע 28, אלא שהקדמתי אותו וילדתי כמה ימים קודם.

לגבי הנקה- לאט לאט. למה לדאוג לזה עכשיו?? אבל רק שתרגעי- יש הרבה הצלחות של פגים קטנים מאד עם הנקה. אבל גם אם לא מצליח-לא קרה כלום!!!!

בכל מקרה- אני כאן כדי לענות לך על כל שאלה, ויש גם את הקו החם של עמותת לה"ב: 03-9533935

בהצלחה
נעמה

just face it

New member
תודה רבה נעמה

בהחלט סיפור מעודד
אני בד"כ משתדלת להיות ריאלית אבל עכשיו אני ממש מרגישה שאני זקוקה לסיפורים אופטימיים כדי להיאחז בתקווה

שבוע 24

New member
את שוב בשע"צ?

אני כבובן זוכרת בעיקר את שריה החתיך. ואת מה שקרה אחריו.. אפשר לבוא לבקר אותך? יש לי סיפורים מעודדים. וגם לא.. ובעיקר הרבה מידע.
בהצלחה,תחזיקי מעמד בינתיים. ואם את בשע"צ אל תקשיבי לאחיות בנשים שאומרות להסתובב ולהתקלח כי זה במילא לא משנה. זה משנה מאוד, תנוחי!

elovaya1

New member
אני דווקא קיבלתי כמה סבבים של צליסטון

אושפזתי בשבוע 27 עקב ירידת מים ומיד קיבלתי את הסבב הראשון (2 זריקות בהפרש של 24 שעות).
את הסבב הבא קיבלתי בשבוע 28
ואת הבא בשבוע 29
בסופו של דבר ילדתי פגפגון חמוד בשבוע 30. קיבל תמיכה בסי-פאפ 5 ימים. כשיצא מאינקובטור (בדיעבד כנראה מוקדם) עשה הורדות סיטורציה וקיבל עוד כמה ימים תמיכה בחמצן סביבתי בעריסה.
בהצלחה! כל יום בפנים - זו מתנה!

למעלה