שלום לכולן

כמובן אבל הבעל

גדל איתן באותה סביבה ואחת מהן גם גידלה אותו (אמא שלו) אז אם כולן שם מטורפות (ואני משתמשת במילה הזו כי לא באמת נראה לי שמסתובבת שם מחלת נפש אמיתית) אז הסביבה היתה אמורה להשפיע גם עליו. או התורשה.
בקיצור, סתם חבורה של לא מחונכים, חסרי כבוד ודי מגעילים. ובהנחה שהוא הצליח להינצל מזה, כמו למשל בעלה של חן, המינימום שהוא צריך לעשות זה לדרוש כבוד עבור אישתו ועבור הילד שלו. וכרגע, לפי איך שאני רואה את זה, גם לילד אין להם כבוד. כי לכבד ילד זה לא לקלל מולו את אמא שלו, לא להטריד אותו, לא "לגנוב" אותו ממנה וכן הלאה.

ayaht

New member
צודקת, אבל שימי לב להשפעה הסביבתית

האחיות שלו פרחות שלא יודעות להתנהג. כך גם האמא.
והוא? ממש לא רואה בעיה.

תפוח.. עץ וכאלה..

למה לא?

חצי מהבנות פה לא סומכות על החמות להחזיק את הילד לחמש דקות, אבל עם הילד שהיא גידלה עשרים שנה הן התחתנו ושורדות אותו יפה.
'ניצול יחיד' זו מטבע לשון יפה פה. ממש אוהבת.

יש הבדל בין לא לסמוך

ואת מכירה אותי, בעיני ברב הפעמים מדובר בהגזמות, לבין בעיה נפשית משפחתית.

ולא היו לנו כלות

שבעליהן הגיעו ממשפחות פרמיטביות,עלובות,מעודדות בינוניות ולא שפויות בעליל
ורק האישה שהיא בעצמה עילוי הצליחה להעלות למעלה את הגולם ולהפוך אותו לפרפר רק בזכות הרצון והאהבה האינסופית שלה שמגובה גם בנפש של עובדת סוציאלית+אחות רחמניה+פסיכולוגית קלינית
והופ,יש לנו גבר חדש,מוצלח,חכם,מצליח,שרירי וגזר וכל זה מנותק לחלוטין מהבית בו גדל ותלוי לחלוטין רש באישה/מלאך שהצילה אותו מחיי לוזריות בחיק משפחתו?

אז מסתבר שכן,יש המון המון משפחות לא שפויות

ויש גם אנשים

שבי, אסתי, את תתעלפי לי חס ושלום...
שהגיעו ממקומות לא עלינו, בתים מתעללים, משפחות הרוסות, ושיקמו עצמם. לא האשה העילוי, אלא הם עצמם שיקמו עצמם. ועכשיו, אינם דומים בכלום למשפחת המוצא שלהם.
אנחנו, כמובן, יכולים להגיד שהמשפחה המתעללת שלהם בטוח עשתה משהו טוב, אם הם הצליחו לשקם עצמם. או להבין, שלכל אחד יש את כל המשאבים להיות מי שהוא רוצה להיות (מבחינת אישיות וכו'), ויש לנו בחירה.

ברור שיש כאלו

אבל לא בהם מדובר
אלא בחלושים,בגולם שלא הפך פרפר שחיכה כל חייו לאישה הלאכית שתשקם אותו

אני פה בינתיים לא שמעתי אף פעם מפי אף אישה שבעלה גדל בבית מתעלל ושיקם את עצמו
הסיפור הוא תמיד איך היא לקחה אותו ושיקמה אותו ודחפה אותו ועשתה אותו למה שהוא היום

האמת

שמעתי רק אחד כזה, מחן. זו הפעם היחידה ששמעתי כזה סיפור.
כל השאר, לא מסבירות איך הן התחתנו עם בעל ממשפחה פרימיטיבית.
אני אומרת תמיד ובגלוי, שהאישלי שונה מאד מהוריו, ויש לו הרבה השפעות שונות, אבל זה קרה עוד לפני.

זה קרה לפניך ואני גם דיי בטוחה

שאת לא חושבת שמשפחתו היא התגלמות כל הרוע שבעולם.......

ממש ממש לא!

וגם לא מתעללים.
יש השגות, כמובן, בכל זאת, אנשים מאד שונים אנחנו. אבל פה זה מתחיל ונגמר.
אני מודה, שיותר קל לייצר קרבה כשסולם הערכים דומה, כשהדעות דומות וכו', אבל לא הגענו למצב של נתק, ואני עושה ככל יכולתי כדי שלא נגיע. בדיוק משום שאני לא חושבת שהם התגלמות הרוע בעולם. וגם כי אני לא מאמינה בנתקים. בטווח ארוך, זה פוגע בזוגיות עצמה.

למעלה