שלום לכולן!

שלום לכולן!

בשיחה עם עדנה נודע לי במקרה על הפורום הזה.... ולמרות שאני מכירה גם את ענת (היי מותק!) לא שמעתי עליכן עד כה!
אני אוהבת לרקום -בין שאר תחומים שאני נוגעת בהם- ולאחרונה רוקמת בעיקר איקסים.
מקווה שאני עונה על הקריטריונים...
הנה דוגמא לריקמה שהכנתי לנכדתי לפני כ-9 שנים. בשנה האחרונה אני רוקמת תמונה כזו גם לאחותה אבל הקצב שלי ממש איטי! התכוונתי לתת את זה ליום הולדתה הראשון והיא כבר בת 3 ....

ברוכה הבאה
אנחנו מקבלות כל אחת

שנוגעת בחוט ומחט, במיוחד אחת כמוך מוכשרת, על זה אני אעיד ועוד אחרות שמכירות אותך, הבאת לנו ריקמה עדינה ביופייה, שמחתי להכיר לך בית צבעוני זה ,מקומך איתנו

בהחלט מקסים!

לי יש בעיה כזו עם בדים. קניתי כל כך הרבה בדים עם הדפסים שמתאימים לילדים, והופ, הם גדלים לפני שאני מספיקה לתפור. כן, או שאני צריכה להזדרז או שהם מתבגרים מהר מידי...

עברת את מבחני הקבלה

ברוכהה באה.מסתבר שצלבי עושה לנו קוואצ' קטן וכל פעם חוזרים לזה.
אולי הרקמה הפשוטה הזו מזכירה לנו את הילדות,
אולי הומונוטוניות שלה יוצרת אצלו שקט שכולנו מחפשים בצורה זו או אחרת.
בכל מקרה, הרקמה מתוקה ומעלה חיוך.בטח הנכדה אוהבת אותה והיא תלווה אותה עוד שנים רבות.
שמחה שהצטרפת.

תודה על קבלת הפנים!

יש לי הרבה עבודות מצולמות ופשוט לא אדע ממה להתחיל...בעקר ריקמת איקסים.
מביאה עוד דוגמא קטנה לתמונה שהכנתי במסגרת החלפה בקומונה שכנה.

מתוקה הבבושקה

ספרי קצת שנלמד, איזו החלפה זו היתה?
איך עושים החלפות כך שכולם יהיו מרוצים?
יש נוסחאות לענין?

החלפות.

אחת ממנהלות הקומונה מודיעה על החלפה בנושא מסוים ומי שמעונינת נרשמת אצלה בד"כ במסרים. היא עורכת הגרלת שמות וכל אחת מקבלת מסר עם שם וכתובת ה"מיועדת, שלה. יש כאן גם אלמנט של הפתעה ומתח- כי אין לדעת מי שולחת לך- עד שאת מקבלת בדואר את החבילה.
במקרה הנ"ל הנושא היה "בבושקות" והוספתי לכך כרטיס שהכנתי. (אני יודעת שהשם הנכון הוא מטרושקות...אבל אפילו נכדתי בת ה-9 אמרה לי שאני הבבושקה שלה, אז איך אפשר לוותר על השם הזה?)
הנה הכרטיס שהכנתי-

maybesure

New member
אין מתכון

לאיך לעשות שכולם יהיו מרוצים אבל באחת ההחלפות שאני השתתפתי בה, כל אחת רשמה 3 אפשרויות של פריטים שהייתה רוצה לקבל, ואחרי שהועלתה הרשימה כל אחת 3 אפשרויות מתוך הרשימה - של מה היא מוכנה להכין.
מנהלת הפורום עשתה הצלבות וקבעה לכל אחת מה היא תכין ועבור מי.
אח"כ כל אחת כתבה בפורום אילו העדפות יש לה בעניין צבעים, חומרים וכו'..וזה כבר היה נתון לשיקולה של המכינה.
אמנם מסבך את התיאומים, וגם צריך להיערך לזה הרבה זמן מראש כי עד שמקבלים את התשובות של כולן לוקח זמן, ואח"כ ההצלבות וכו'..אבל יש יותר סיכוי שיצאו מרוצות.
אני קיבלתי בהחלפה ההיא כיסים תלויים שביקשתי שבהחלט משמשים אותי היטב, והכנתי שטיח לכלי מים לחתולים שמישהי ביקשה.

בגדול, לי למשל, אין מקום לתלות תמונות אז לא הייתי מבקשת תמונה רקומה. אבל מפית חמודה אפילו קטנה הייתה עושה אותי מאושרת
או "בית" למספריים, או כרית סיכות.
אני בטוחה שכל אחת יודעת מה הייתה מעדיפה לקבל.

אני חשבתיש הרבה פעמים

אי שביעות הרצון היא לגבי מידת ההשקעה הנתפסת במה שהתקבל, ולאו דווקא בסוג הפריט.

שיש כאלו שהתוצרים שלהן נראים מהממים ומושקעים ותוצאים אחרים עשויים להראות פוטים יותר - לאו דווקא פחות השקעה או תשוממת לב, ועיצובית יש מי שיעדיפו יותר מינמליסטי אפילו - אבל שאז יש רטינות בכיוון ההוא.

אישית לאמבינה כ"כ את כל ההחלפות היצירתיות.
אלא אם זה בתחומים ש ונים - לי בא אולי אוכל משחק סרוג (והחברות בנתיים לא מצצליחות לשכנע אותי לאהוב קרושה..) ואחרת רוצה משהו תפור, או ספר מותאם אישית לנושא שקשה לילד או משהו דומה למשהו שכבר הכנתי בתחום כלשהו...
אחרת לא ברור לי איפה יש מקום לשים את כל הדברים מההחלפות האלו, מהממים ככל שיהיו.

וואלה?

כי את מכינה משהו שלא היית מכינה אחרת?
כי את לומדת ממה שקיבלת?

סקרנית.

אני לומדת כל הזמן, כי אני לא יוצרת דווקא בתחום מסוים, אלא כל פעם רוצה להכין משהו - ואז מתנסה באותו התחום, ולומדת שם. ואז רוצה להכין משהו מאתגר יותר, או נתקלת בחולצה מוכתמת באופן שמאתגר יותר ליצור עבורה אפליקציה (ויוצא חתול עם זנב שמתפתל לגב ולזרוע. משהו שלא הייתי מתכננת במקרה אחר).

maybesure

New member
גם וגם

גם לומדת ממה שמקבלת
וגם ממה שמכינה. בהכנה מתנסה מדי פעם בחומרים חדשים שלא הייתי מגיעה אלמלא האתגר. וגם עיצובים ושילובי צבעים שלפעמים מוכתבים ע"י העדפות המקבלת - שלא היה עולה בדעתי.

סליחה בנות, למידה או לא, לי נורא כיף

לתת משהו למישהי שבאמת יודעת להעריך סוג כזה של עבודה, ואני מתה על הפתעה מושקעת בשבילי... נורא אוהבת את ההרגשה - ועוד פעמיים! גם בנתינה וגם בקבלה... ומי שלא משקיעה, שתתבייש בפינה. אני לא מתייחסת בכלל לכמה אני באמת צריכה את החפץ עצמו, כי לחפצים שאני ממש צריכה אני דואגת לבד, זה האהבה שבאה עם הדבר, היא הכיף הגדול מאוד

מבחינתי לקבל דברים שאני לא צריכה

שהם "קישוט" או פיציפקעס, זה סוג של פעילות שממש לא מתאימה עם ערכי.
אני מנסה לאגור כמה שפחות (בחומרי יצירה ובדים/בגדים לאפ-סייקלינג אני ממש אוגרת הרבה יותר מדי).
ודברים שאני לא צריכה ממש לשימוש, לא רוצה שסתם יהיו לי כאלו.
לא משנה כמה הוכנו באהבה. ולגבי הפתעות - לצערי אני מהאנשים שמעולים בהלפתיע אחרים ולהתאים להם דברים שהם אוהבים, אבל אנשים סביבי ממש לא טובים בזה, או שפשוט קשה להפתיע אותי ולמצוא משהו שאני באמת אוהב (פרט לבעלי לשעבר שתמיד היה מכין לי מתנות ליום ההולדת, תמיד מצליח להפתיע אותי, ודברי שאהבתי).
אז אניב עיקר רגילה שלא מצליחים להפתיע אותי, או לקלוע לטעמי או לדברים שאני רוצה/צריכה.

אני מבינה שאחרים נהנים מהאיסוף, או שקל יותר לקלוע לטעמם..

זה מגניב שנהנים מזה.
ממש סקפטית אם הייתי נהנת מזה בעצמי.

maybesure

New member
ההשתתפות בהחלפות היא זכות ולא חובה

כשעושים הרשמה את יכולה לבחור אם להצטרף או לא.
לא כל מי שאני מכירה בפורומים משתתפות בהחלפות.

השתתפתי בהחלפות שלא היו מושקות במיוחד, או כאלו שמי שהכינה עבורי הייתה חדשה בתחום ולא יצא לה הכי ישר ויפה - אבל גם מאלו למדתי. אני תמיד מנסה להפיק את המקסימום. אז לא כל מה שקיבלתי משמש אותי, ולא כל מה קיבלתי תלוי לראווה, אבל עד עכשיו לא זרקתי כלום ממה שקיבלתי.
גם לקבל צריך לדעת, כנראה..

למעלה