שלום לכולן!

Darkmatter

New member
שלום לכולן!

הגעתי לפורום הזה לפני 6 שנים (איך יכול להיות שעברו כבר 6 שנים?!), ובשנים האחרונות אני באה בעיקר לבקר אותו בתקופה של האזכרה או היומולדת של אמי. ביום שישי הקרוב יש אזכרה לאמי. עברו 4 שנים מאז שנפטרה. כשהתחלתי לכתוב בפורום זה היה בתחילת המשבר הדיכאוני הקשה שלי. כמה דברים קרו מאז. אנשים סביבי נפטרו, אחרים נולדו. אנשים התגרשו, אחרים התחתנו (הרבה התחתנו כמו חברות טובות, אבא שלי, אחותי החורגת, אחי). לא חשבתי בכלל שאני אחיה את 6 השנים האלו. כ"כ הייתי רוצה להגיד שאני במציאות אחרת היום ושהכל מאחורי. במובנים מסוימים זה רק נעשה קשה יותר כל הזמן כי החיים פשוט גדולים עלי וקשים לי מדי, והפער ביני לבין בני גילי נעשה גדול יותר כל הזמן. אני לא יודעת מה גרם לי להיות מי שאני או למה מגיע לי לסבול ככה, אבל זה פשוט... לא הוגן. אני מחפשת לעבוד בדברים הכי נחותים ופשוטים שיש כי אני מרגישה חסרת כל יכולת. לא כ"כ מבינים למה אני רוצה לעבוד בדברים האלו כאשר לא מזמן סיימתי תואר ראשון. אני באמת לא יודעת מה עוד אפשר לעשות. היום הסתכלתי למעלה, לשמים. ביקשתי מאמא סליחה שאני לא מצליחה לחיות ושאני מאכזבת אותה. נכון, היא הייתה חולה חלק גדול מהחיים שלי, אבל מה שאני עדיין זוכרת היטב זה איך היא אהבה אותי, איך היא פעם הסתכלה עלי במבט כ"כ אוהב וגאה. סליחה, אמא.

אשבל1

New member
אני בטוחה שאימך גאה בך !

עברת בשנות נעורייך ולאחר מכן שנים קשות , עברת דברים שלא עוברים בד"כ בני גילך, וזה בסדר אם כרגע אתם לא באותו מקום, ותראי למרות כל הקשיים , מכל הבחינות התקדמת, טיפלת בעצמך, למדת, יש לך תואר, זה נפלא, ויש המון על מה להיות גאה. אני בטוחה שתמצאי את האור ואת הדרך אליו ותמשיכי ותתקדמי , ואם זה אומר להעזר במי שצריך כדי להגיע לשם, למה לא? למה להרים ידיים?

Darkmatter

New member
תודה מותק!

כן, מי שמכיר אותי ואת כל מה שעברתי מקרוב, אומר שהתקדמתי. הבעיה שזה דבר מאוד יחסי. הכל קשה, מלחיץ, מפחיד. חוץ מהדכאון, אני עדיין סובלת מחרדות ומחשבות אינסופיות, והמון אשמה ושנאה עצמית. אני לא מצליחה להיפטר מזה. חסרה לי מסוגלות מסוימת להתמודד עם העולם ואנשים. זה מאבק מתמיד...

אשבל1

New member
את יודעת שאת יכולה לעזור לעצמך.

נשמע לי כי הביקורת השלילית העצמית בה את תולה בך את האשמה והאחריות לגבי דברים שהשתבשו או משווה עצמך לאחרים - להישגיהם ולכישוריהם ומוצאת עצמך נחותה לעומתם ובכך מורידה את הדימוי העצמי שלך , ויחוס הדברים לגורמים פנימיים שאינם בני-שליטה מעוררים תחושות של חוסר תקווה, דיכאון, הימנעות , התפשרות על עבודה פשוטה כדי לא לחוות כישלון, ומצד שני הם מעוררים תחושת חוסר אונים, אל תוותרי לעצמך, תתענייני ותמצאי מישהו\י שיכולה ללוות אותך בתהליך ולתת לך תמיכה, יש תקופות שהבדידות היא קשה בהתמודדות היוםיומית , למה לא לחפש מקורות תמיכה? אני מתנצלת מראש אם הבנתי או פרשתי לא נכון , אבל אל תרימי ידיים, תעשי עבודה עם עצמך ואם צריך עם עוד מישהו

Darkmatter

New member

תודה. לא הכל שחור, כי באמת יש לי משפחה מדהימה ותומכת שתמיד נמצאת שם בשבילי, וגם כמה חברות טובות ומקסימות. בזכותם אני עדיין כאן...

עדיהר1

New member
שלום DARKMATTER

אני מקווה שהאזכרה ביום שישי לא תהיה לך קשה ללא נשוא. שאלה: אולי אני קוראת לא נכון את הודעתך, אבל האם הגעת אל הפורום לפני שש שנים, ופטירת אמך היתה לפני ארבע שנים? אוי תסלחי לי על שאני פתאום שוקעת בחשבונאות של דברי הימים... אני רוצה לצעוק באוזנייך שאת לא מאכזבת את אמך!! וגם רוצה לצעוק באוזנייך שמאחר שסיימת את התואר הראשון, יש לך ממש תעודה שמעידה על היכולות הגבוהות שלך. ו"הפער בינך לבין בני גילך" - הוא יכול לגדול או לקטון, אבל זה לגמרי טבעי, כי לכל אדם יש דרך משלו, והרעיון שכל בני אותו גיל יהיו תמיד באותו מקום, באותו שלב, של דרך-החיים - הוא פשוט לא נכון. מחזקת אותך, עדיה

Darkmatter

New member

אמ כן, הבנת נכון. עוד לפני ה-6 שנים האלו אמי הייתה במעין מצב של צמח, סיעודית לחלוטין ולא מתקשרת. הרופאים אמרו שאין שום סיכוי שהיא תחלים. ככה שבעצם מבחינתי אמא כבר הייתה איננה הרבה לפני שנפטרה בפועל. אז לפני 6 שנים הייתי פה, בין היתר, לחלוק את הקושי והגעגועים לאמי שעדיין חיה אבל אינה נוכחת בחיי. ולבסוף אחרי שנתיים, הגיע הסוף הידוע מראש...

mykal

New member
שלום לך,

קשה מאוד להרגיש רגשות שליליים, לגבי המציאות שלנו. ואת מנית כמה כאלה, מאכזבת, סבל, נחיתות, פער לבני גילי..... ומבליעה את הדברים החיוביים, הצלחה בלימודים. התמודדות במצבים מסובכים. אם יורשה לי לציע לך כמה דברים לכאורה חיצוניים, אבל משפרי הרגשה. למשל תחליפי ניק--למה כזה קודר, אפשר למשל--sunshine או משהו בסגנון. דבר שני, ערכי רשימה של התכנות הטבות שבך--יפה, חרוצה, טובה. ותשנני אותן פעמיים ביום מול המראה. למה את משוה עם אחרים--בני גילך, למה את בתחרות. תהיי את. על מכלול התכונות הטובות שלך. בלי השואה. אחד מתחתן בגיל 20, שני בגיל 30. למה זה משנה. תשאפי לדבר וסמני אותו כמטרה ותשיגי אותו, ואז ליעד הבא. ואת החיוך האוהב של אמא תזכרי תמיד לצבירת אנרגיה טובה. מאחלת לך הצלחה והתגברות.

Darkmatter

New member

האמת, רציתי להחליף את הניק לפני הרבה זמן. קראתי לעצמי ככה דווקא לא מתוך חשיבה דיכאונית אלא זה שם של שיר שחיבבתי בזמנו (לא הקשבתי לשיר הזה המון זמן, אני לא זוכרת אפילו איך הוא נשמע
), וגם חשבתי שהוא נשמע מגניב או משהו כזה. מאז די נתקעתי איתו ואנשים פה התרגלו אליו אז כבר נשארתי איתו. תודה על הרעיונות שלך ושל כולן. לא קל לי אבל אני משתדלת להילחם בזה. גם יש איזשהי תוכנית (סודית) להמשך

למעלה