שלום לכולן

שקמ1

New member
שלום לכולן

לפני שנתיים גילו לי אנדו' בעקבותתלונות על כאבי בטן. כיום שנתיים אחרי ניתוח להוצאת ציסטה אנדו' מהשחלה. ללא כל פגיעה. שאלתי- אני לא מטופלת אצל שום רופא נשים קבוע. למעשה מאז הניתוח לא בדקתי את עניין האנדו' פעם נוספת. אני לוקחת גלולות ברצף, בהלצת הרופא המנתח, ומרגישה טוב. לא מקבלת מחזורים עקב הגלולות. אני מעוניינת לבדוק מה קורה כעת. האם יש סימנים נוספים, הדבקויות, ציסטה או כל בעייה אחרת. הרופא המנתח הוא פרטי ועולה המון כסף. אני לא בטוחה שחובה ללכת דווקא אליו.. מה אתן ממליצות? האם ללכת לרופא נשים רגיל? האם לקבוע תור למרפאה המומחית בתה"ש? למי היא נועדה? בנוסף אני מעוניינת להתחיל תהליך כניסה להריון ויש לי המון שאלות בנושא וזקוקה להתייעצות כיצדלעשות זאת בדרך שתפגע בי הכי פחות. היכן לעשות את כל זה?? תודה

זואילי

New member
הי שקמ

נראה לי שכדאי להיבדק אצל המנתח. הוא הרי גם המליץ לך על הגלולות ברצף. אני חושבת שבשביל ביקורת פעם בחצי שנה (בהנחה שאת מרגישה טוב ואין התפתחויות) - אז זה שווה את העלות הכלכלית. אבל זו כמובן רק דעתי. מבינה שזה שיקול נכבד. מנסיוני בלבד, על רופא גניקולוג רגיל לא הייתי ממליצה בכל מה שקשור לאנדו, אלא אם יימצא איזה אחד כזה שיצדיק את תפקידו... אבל את כן צריכה רופא גניקולוג לעניינים שוטפים (לעשות פאפ פעם בשנתיים, לעשות ביקורת "סתם" גניקולוגית פעם ב... - כל הדברים ה"רגילים" שלדעתי כל אישה צריכה לעשות). המרפאה בתה"ש היא מרפאה לאנדומטריוזיס וכשמה כן היא. אם את אנדואית אז בוודאי שהיא נועדה לך. את יכולה להתייעץ איתם גם על נושא ההריון. רק תכיני מראש את כל הבדיקות שלך ודוח הניתוח וכל חומר שקשור לענייני גניקולוגיה. ודבר נוסף, כדאי מאוד לאנדואית שמתכננת הריון למצוא רופא פוריות (לא גניקולוג "רגיל" אלא גניקולוג שעושה IVF גם אם בכלל אין צורך בזה לעת עתה. זו רק דרך בשבילך להבין במה מתמחה הרופא). בהצלחה!

שקמ1

New member
תודה. סליחה על הבורות אבל..

מה זה IVF ? וגם הבהרהנוספת על המרפאה בתה"ש. מדוע צריך טופס 17 כדי לקבוע תור? אי אפשר לקבוע שם תור כמו בכל מרפאה?

זואילי

New member
IVF = הפרייה חוץ גופית

ולכן ההבדל בין גניקולוג רגיל ובין גניקולוג מומחה לפריון. כי גניקולוג רגיל לא עושה הפרייה חוץ גופית (שאיבת ביציות והחזרת עוברים לרחם). באיזו קופה את? טופס 17 תמיד צריך כשמגיעים לבי"ח. זה לא בשביל *קביעת* התור, אלא בשביל התור עצמו (בדיקת רופא). אלא אם את משלמת להם (למרפאת האנדו). ולבדיקת רופא במרפאת האנדו זה 100 וקצת ש"ח אם אין לך ט. 17. לא יודעת כמה עולה בדיקת אולטרסאונד. זה בטח יקר. וברוב המקרים עושים לך שם אולט'. הסתכלי בטאגליינס או הודעות נבחרות פה בפורום (תלוי אם את גולשת בגירסא הישנה או חדשה של הפורום) ויש שם לינק לאתר מרפאת האנדו.

נבט1

New member
אני ב"כללית". מה לכתוב בטופס 17?

צריך לרשום בקשה למשהו מיוחד (אולטראסאונד או משהו אחר..) או רק הפנייה לבדיקה?? תודה

זואילי

New member
תתקשרי למרפאת האנדו

ותקבעי תור. ואז תקבלי אלייך בדואר זימון לתור בו יסמנו לך בדיקת רופא ואולטרסאונד. לכל אחד מהם יש מס' קוד. עם זה תגשי לרופא משפחה או רופא נשים (רצוי משפחה) ושיכתוב לך הפנייה. את ההפנייה והדף עם הקודים תגישי לפקידה במרפאת האם שלך עם תקווה בלב שיאשרו לך. אם לא יאשרו לך אז בכל זאת תגיעי לתור שלך, תשאירי פיקדון, תבקשי מהרופא שיקבל אותך לכתוב לך מכתב שהיית שם ובלה בלה בלה ואז תילחמי להשיג טפסי 17 בדיעבד. לאיזה מחוז את שייכת?

למעלה