שלום לכולן

gines 5

New member
שלום לכולן

אני אמא לבנות שנה ועשרה חודשים, הנמצאות עימי בבית. לאחרונה שמתי לב, שהן די מיצו את צעצועיהן, וחוץ מלהריץ עגלה בכל הבית, ולקרוא ספרים,כל היום, אינן עושות הרבה. רציתי לקבל רעיונות, מה אפשר להציע להן(בעיקר משחקים חינוכיים המתאימים לגילן)שיאתגר, ובעיקר יסקרן אותן ויתרום להתפתחותן. תודה.

mAmA MiSiSiPi

New member
מעט רעיונות

צביעה וציור בגואש/צבעי מים/צבעי ידיים הדבקות מדבקות/גזרי עיתונים/פסטה לקנות עדנית ולשתול בה כל מיני ולדאוג לעדנית לבנות מירוץ מכשולים בבית מכל מיני צעצועים ולרוץ בו לאפות במטבח

Yifatule

New member
מוסיפה

משחקי בצק, להכין עוגיות ביחד ריקודים למוזיקה ביחד איתך

עונה

בגיל הזה (ובכלל), ההתפתחות בנויה על חוויה ולכן פחות חשוב משחקים דידקטיים אלא באמת יותר לאפשר להן לשחק משחקים דמיוניים: מטבח, בובות , תחפושות ולהעשיר להם את הצעצועים שם. וגם מבחינה מוטורית: לרוץ, לקפוץ, לשיר ולנגן ומשחקי כדור. בימים יפים לצאת לגינה עם כף ודלי. ובכל זאת עוד כמה דברים שיכולים בגיל הזה לעניין ולפתח מוטוריקה עדינה ועוד: פאזלים, השחלת חרוזים בהשגחה, פטריות (יש לקנות לוח ושקית פטריות), משחקי הרכבה (לגו, מגה בלוקס וכו'). מציעה לך ללכת לחנות גני ילדים ולבקש עזרה מהמוכרות המנוסות שיתנו לך רעיונות.

mAmA MiSiSiPi

New member
פטריות הכוונה ללוח עם המשושים?

אני מחפשת מלא זמן אחד כזה אז אולי לא מבינים למה אני מתכוונת?

בוליפלג

New member
יש פטריות ויש משושים..משחק דומה אבל שונה

אגב, בחנות הזולה שקרובה אלינו יש גם וגם - אם תרצי

../images/Emo18.gifפטריות

אני קניתי בהתחלה משחק פטריות שנראה כמו פרח ומאד קשה לשלוף את הפטריות משם ונשברו לנו 3 פטריות על הדרך ולכן החזרתי לחנות וקניתי במקום זה (במחיר יקר) לוח צהוב כמו בגני ילדים רק בגודל קטן יותר ושקית פטריות ופשוט הכנסתי לקופ' משלי. לא יודעת למה התכוונת אבל יש משחקים ששוה להשקיע בהם בשביל שלא יתפרקו אחרי חצי דקה (וההפרש היה משמעותי מאד - 15 שקל!)

בוליפלג

New member
ברורררר! זו חנות 'זולה' אבל הדברים בה לא

'זולים', אם הבנת למה אני מתכוונת
קונים שם בין השאר במיוחד לגני ילדים..

בוליפלג

New member
אני לא../images/Emo6.gif, דווקא דואגת להפיץ../images/Emo6.gif

'ניצן' במושב גאולים. יש מ'פיצפקעס' בשקל ועד - צעצועי ומשחקי איכות

יש גם וגם

יש לוח משושים ויש פטריות. לכי לחנות לגני ילדים באזורךו הם ידעו מה זה מה

mAmA MiSiSiPi

New member
מנצלת אותכן לעוד שאלה

כי פיספסו אותי קצת בשרשור אירוח התפתחות הגננת ביקשה ממני לעבוד עם הוריי על מוטוריקה גסה, למה היא מתכוונת?

מוטוריקה גסה

(הוא בן 3 בערך לא?) קפיצות, ריצות, צעדים גדולים, צעדים קטנים, לעלות / לרדת מדרגות, לטפס על דברים (כמו סולמות בגן משחקים), לגלגל כדור, לזרוק כדור, לנסות לבעוט. זה מה שעולה לי בראש כרגע... (אם פיספסתי בגיל, אל תתביישי להגיד
)

בוליפלג

New member
עוד לא שלוש../images/Emo3.gif...../images/Emo8.gif

גסה = פעולות שמצריכות מספר גדול של שרירים 'גדולים' - לעומת ה'עדינה' - שעוסקת בהפעלת קבוצות קטנות של שרירים - אצבעות וכד'. מה שאשיק כתבה הוא נכון. שחקי איתו במשחקי כדור - ברגליים - בעיטה ומסירה, בידיים - מסירה ותפיסה... הליכה על מסלול... קפיצה מחישוק לחישוק...

gines 5

New member
אפשר שניה, עוד שאלה חשובה???

הפטריות והפינים האלה, לא מסוכנים לבליעה? הן עדיין לוקחות כ ל ד ב ר לפה!

בוליפלג

New member
ועוד...

קליעת כדור לסל/סיר/פח... הפלת 'פינים' על ידי כדור... זחילה ב'מבוך' - אם יש 'מנהרה' שכזו, כמו שיש ב'דרך' למגלשה... תגידי מיסי, מה הגננת אמרה פרט לשימוש במינוח מוטוריקה גסה? מה היא ציינה שיש לחזק? לא נתנה דוגמאות כיצד היא מבחינה בזה?

mAmA MiSiSiPi

New member
לא פירטה וזה נשמע לי מוזר

כי את כל הדברים שציינתן הוא דווקא עושה ממש טוב....

בוליפלג

New member
אז אני לא מבינה מה 'היא' רוצה. תנסי לשאול שוב

במה ספציפית היא חושבת שהוא 'מתקשה'. אולי היא התכוונה ל'עדינה' ואמרה 'גסה'??

למעלה