שלום לכולן.

שלום לכולן.

אני אמא לשלוש בנות- אחת עשרה וחצי, תשע וחצי, וקטנטונת בת עשרה חודשים. רציתי לשאול אתכן, במיוחד אלה שיש להן גם בנים וגם בנות- האם אצלכן הבנים הם "של אמא" והבנות הן "של אבא"? אצלי זה ממש כך- ברגע שהגיחו לאויר העולם ופגשו את אבא- הן נהיו שלו. ואמהות לבנים אומרות לי שאהבה ומחמאות כמו שהן מקבלות מהבנים שלהן- הן לא קיבלו מאף גבר... וכשאני הייתי ילדה זה גם היה ככה- אני של אבא, ואחי של אמא.

היי, איזה כיף שבאת../images/Emo24.gif

לי יש בת ובן. הבן שלי מתרפק על כולם ואוהב פינוקים מכולם. הבת לא אוהבת פינוקים וחיבוקים מאף אחד. שפה משותפת יש לכל אחד מהם עם כל אחד מאיתנו, בתחומים שונים.

שפה משותפת יש לי עם שתיהן,

כלומר עם שלושתן אם סופרים גם את הקטנטונת, אבל הן פשוט מעריצות של אבא. כבר כתינוקות הן נרגעו בזרועותיו תוך שניות אחרי שהתישו אותי שעות. זה כנראה משהו בכימיה.

../images/Emo141.gif ברוך הבא

אצלי הם שניהם ילדים של אמא (בת 8 ובן 5), אבל אצל הבת לפעמים זה משתנה והיא ילדה של אבא בעוד הוא לחלוטין ילד של אמא ורוצה רק אותי כל הזמן ללא שום הפוגה. עליו אני תמיד אומרת שהוא המאהב הקטן שלי, כי הוא מסתכל עלי עם כוכבים בעיניים, מחמיא לי, מלטף לי את הפנים בכזה רוך שלפעמים אני אומרת לאבא שלו שאני כבר לא צריכה את הפינוקים שלו ושילמד מהבן שלו איך לתת תשומת לב...

הרגת אותי עם הכינוי שלך

כשאני רוצה לפנק את הבנזוג שלי אני מכינה לו רקוט קרומפלי. אם יש לך כינוי כזה את בטח מאותה תפוצה כמוני נכון?

טוב, רקוט קרומפלי זה מאכל הונגרי

פשוט מאוד וטעים מאוד ואלה ששומרים כשרות שיעבירו דף. אז ככה: תפוחי אדמה שלמים מבושלים בקליפתם וקלופים שמנת חמוצה + קצת שמנת מתוקה לערבב תערובת של בשרים מעושנים חתוכים לקוביות קטנות ביצים קשות פפריקה מתוקה - הרבה פפריקה חריפה- לפי הסיבולת מלח, שום כתוש מחממים תנור ל 180 מעלות משמנים קלות תבנית , פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי של חצי ס"מ ומרפדים בשכבה אחידה, מעל מניחים פרוסות של ביצה קשה, מעל לפזר בשרים מעושנים ומעל לשפוך תערובת של השמנות עם התבלינים לחזור על הפעולה 3 פעמים , יעני , 3 שכבות. להכניס לתנור עד שהכל מבעבע והבשרים המעושנים למעלה נהיים קריספיים כאלה. בערך 40 דקות. מתאים ביותר ליום חורף. חם, טעים ועושה טוב בנשמה ובדפנות הבטן.

פלגיה

New member
שומרי הכשרות מוותרים על הבשר

ונהנים בכל זאת
(גם אנחנו מאותה תפוצה, מהחלק האוטרא-אורתודוקסי שלה)

הילהל

New member
גרמת לי להתגעגע לסבתא

סבתא שלי גם היא מהתפוצה הנכונה עם עבר אורתודוקסי כבד שלאחריו הגיעו חיים קונסרבטיבים למדי הרקוט קרומפלי הכשר שלה היה חלק אהוב מארוחות שישי, שלוו בקידוש בהגייה הונגרית כבדה שמלווה אותי בזכרון תמיד (כשאני שומעת קידוש של יום שישי, מייד רצה לי בראש מעין קלטת מוחית של סבא שלי מקדש) היום סבתי כאילו איתנו אך כבר איננה יושבת בכיסא הגלגלים ומבטה אטום מידי פעם שואלת מי אנחנו סבא מעמיד פני גיבור, את הקידוש הוא שומע עם כולם בחדר האוכל שבבית האבות

פלגיה

New member
אוי, כמה עצוב

הסבא המגיארי שלי עדיין איתנו בראשו, אבל כבר אין לו כוח להכין "תיכף ארוחת צהריים" לעשרה אנשים שקפצו בלי התראה מוקדמת. והסבתא של בעלי שממנה למדתי את נפלאות הרקוט קרומפלי נפטרה לפני כמעט 12 שנים.

ענתר

New member
ואצלנו בלי להיות שייכים לחלק האורטודכסי

גם אכלנו ללא הבשר לעיתים אני מכינה את זה והבנות כל כך שמחות

בהחלט...

אם כי הרקוט שלי עשוי קצת אחרת (עם קבנוס, ובלי פפריקה). באמת מזמן לא הכנתי, אולי אנסה את הגרסא שלך הפעם.

צימעס

New member
זה ככה עם הגדולים שלי,

אבל לדעתי זה כי בשבוע הראשון (לחייהם) הבן היה צמוד אלי, ובעלי היה יותר עם הבת.

פלגיה

New member
לא ראיתי הבחנה כזאת

הבן היה גם "שלי" וגם של אבא שלו. הבת הקטנה היא אך ורק של אימא.

הילהל

New member
אצלנו זה הפוך

יונתן הוא מעין העתק קטן ומשובח של אביו ויש ביניהם הבנה גדולה מיה דומה לי באופן מטורף וגם בינן שתינו יש הבנה גדולה י\אצלנו הוא "הבן של אבא" והיא "הבת של אמא" מניסיוני כבת, זה עוד יתחלף וישתנה שוב ושוב עם השנים, אז אין לחץ

חני ב

New member
התשובה שלי היא לא

יש לי בן ובת, כשהוא היה קטן, הוא היה קשור אלי שזה היה מטורף. היא היתה ועדיין מאד קשורה אלי.

למעלה