שלום לכולן

שלום לכולן

איזה כיף שמצאתי את הפורום הזה כי הנושא של הצבא כבר מטריד אותי זמן מה חבר שלי מתגייס עוד מספר שבועות לשייטת.. אני כל הזמן דואגת שאחרי שהוא יתגייס יהפכו אותו למן מכונת מלחמה כזאת.. שהוא יהפוך להיות קר כזה... הייתי שמחה אם אולי הבנות שחבר שלהן בקרבי יוכלו לשתף אותי באיך זה, ואיך הן מתמודדות עם זה בזמן שהוא לא שם אולי אפילו יש פה מישהי שחבר שלה גם בשייטת או במשהו דומה? תודה רבה.. :]

McBlack

New member
מצטערת לבאס, אבל רוב הסיכויים שזה מה שיהיה

ממנו... זה תלוי גם באופי וכאלה אבל אלא אם כן הוא ממש נשמה טובה ו/או יפרוש משם בשלב מסויים הייתי מהמרת על "הרס רציונאליות טוטאלי"
בקשר להתמודדות, לקח לי 3 חודשים או אפילו יותר להפסיק לבכות ולהתמודד עם כל הסיטואציה של חוסר הזמן וכו'... מממ בסופו של דבר משהו בראש שלו די נדפק, למרות שמשהו היה קצת רעוע מלכתחילה... חיחיחי מממ בכל מקרה אני בטוחה שזה אפשרי במקרים מאד מסויימים... אז אל תתני לי לבאס אותך מדיי, פשוט תעשו שיחה רצינית של "אם אנחנו רוצים את זה מספיק לא ניתן לזה להפריד בינינו"...

אין צורך בשיחה רצינית מסוג זה

כבר דיברנו על זה שהולך להיות קשה... להפרד מבחינתינו זה לא אופציה. אני אופטימית, אני בטוחה שנסתדר עם זה, וכבר יצאתי עם בחור שראיתי אותו פעם באלף שנה ומתרגלים סתם, רציתי לשמוע מבנות אחרות איך הן מתמודדות המרחק

Clueless Maiden

New member
אני לא יודעת

איך זה בשייטת, אבל חבר שלי בקרבי והוא די נורמלי. בכלל לא מכונת לחימה. הוא יותר יצור קטן, חמוד ובלתי מזיק. איך מתמודדים? פשוט עם ההרגל. אין דרך אחרת.

היי מתוקה

אני דנה, נעים מאוד. אני כרגע לא בארץ, כך שבימים האחרונים קצת פחות הגבתי, ויותר רק קראתי. אבל ראיתי את ההודעה שלך הבוקר, והחלטתי שאני חייבת להגיב לך. אני מאמינה שמה שהחוויה הצבאית תעשה לחבר שלך, תלויה לגמרי באופי של חבר שלך. זה שהוא בא איתו מהבית, את יודעת. לרובם נהיה דיבור צבאי דיי מהר, רובם לא אוהבים שאנחנו מתערבות להם יותר מדיי בעולם הצבאי, (זה בגלל שהם מרגישים שסופסוף יש להם איזשהו עולם שהוא שלהם ורק שלהם; ולא שלך, ולא שלכם (בתור זוג),ושהם צריכים את זה כדי להתמודד עם המצב שנוצר - עם הריחוק, עם זה שעכשיו הם לא כ-ל עולמינו,וכו') הם מכירים הרבה חברים חדשים, עוברים חוויות חדשות (ובתור בת לאיש שייטת בקבע, אני יכולה להבטיח לך שיהיה לו מאוד מאוד מעניין), ולומדים דברים חדשים. אבל בסה"כ, חייל שבא ממקום נכון בחיים שלו, ממקום יציב, ואוהב, וחזק, אין שום סיבה שמשהו יהפוך אותו UP SIDE DOWN. להיפך, הם לרוב משתמשים בעוגן הזה שיש להם בבית, כדי לפעמים להישאר שפויים. יהפוך אותו למכונת מלחמה קרה ולא רגישה? לא יודעת. לא נראה לי. חבר שלי משרת ביחידה מובחרת גם כן, ואנחנו אומנם לא חברים הרבה זמן, אבל אני מכירה אותו מאז ומתמיד, וגם בגיוס הייתי איתו. הוא בן-אדם מקסים, ולהפתעתי - דווקא בגלל כל מה שהם עוברים שם, הוא נהיה עוד יותר רגיש לעצמו ולסביבה. הם כל הזמן מקבלים פגישות עם פסיכולוגים, כך שהוא מוצא את עצמו עם צורך לדבר כל הזמן. כמעט ולא מדבר עם מה שהם עושים שם, אלא בעיקר על איך זה מרגיש, ומה זה עושה לו, וכאלה. אז אני אומרת שלא תדאגי. את נשמעת בחורה מקסימה, ואני בטוחה שחבר שלך הוא מקסים לא פחות, ויותר מזה - אני בטוחה שככה הוא ישאר. עצתי לך - תהיי שם בשבילו. זה הכי חשוב. לפעמים זה קשה, ובא לך לדפוק ת'ראש בקיר, ואת לא מבינה אותו, ולמה הוא מדבר ככה, או מתנהג ככה, או מה זה הזריקת זין הפתאומית הזאת.. אז תזכרי שמתחת לנשק המשופצ"ר, ולמדים, ולווסאח, נמצא החבר שלך, שהוא רק ילד בן 20, ששלחו אותו למלחמה. ותזכרי שאת אוהבת אותו, ושהוא צריך אותך - עכשיו יותר מתמיד. ושיהיה לכם המון בהצלחה! (וואו, חפרתי.)

לא, ממש לא חפרת!

את לא מבינה כמה טוב עשית לי בתגובה שלך... אני כלכך שמחה לשמוע את כל זה ממישהי אחרת ופשוט עשית לי טוב. בדיוק אתמול דיברתי איתו בטלפון והוא אמר לי שברור שיהיה קשה אבל שהוא מטורף עלי ואני מטורפת עליו ושנינו מטורפים לגמרי ושנעבור את זה ויהיה בסדר גמור. :] תודה רבה לך, באמת...

...

אין ספק שהתקופה של הצבא היא טובה ורעה כאחד. היא מגיעה בתוך תקופת ההתבגרות של הבנאדם (אין הסכמה כללית מתי מתחיל גיל ההתבגרות, אבל נהוג להגיד שמסביבות גיל 12 עד שנות העשרים) במהלת התקופה חלים על המתבגר מלבד תהליכים פיזיולוגיים (
) גם שינויים קוגניטיביים, רגשיים וחברתיים (
) המשפיעים אלה על אלה. יש כאלה הטוענים שהעדר צבא גורם לגיל ההתבגרות להמשך אפילו עד שנות השלושים, כך שהילדים נהיים בוגרים מאוחר מאוד. וזאת מכיוון שבצבא מלבד תורת הלחימה לומדים החיילים ערכים חשובים על החיים (וגם מעבר לשעות הלימוד בכתות...), כגון אחריות, עזרה לחבר, מנהיגות, הפרדה בין טפל ועיקר, סדר עדיפויות, לוחות זמנים ועוד. במציאות כמו שלנו, חשוב מאוד לשמור על המדינה שלנו ואין דרך אחרת לעשות זאת אם לא על ידי לחימה. אך אין זה אומר שכל החיילים בצבא הן "מכונות לחימה", אלא צריך להסתכל על הצד החיובי של הענין בו הם לומדים ערכים חיוביים אשר ציינתי קודם ומתבגרים מהר יותר מרוב הילדים שלא מתגייסים. כן, זה נכון שהם חייבים לשרת את תורת הלחימה, ולמרות שבגיל הזה נקבע אופי הבנאדם - מעט מאוד אנשים אכן נשארים לאחר הצבא (ובזמנו לאחר הטירונות / אימון מתקדם) במצב לחימתי. זאת מאחר שבנושא הזה הצבא יודע לטפל הייטב, ולהסביר לחיילים כיצד יש לנהוג כחיילים וכאנשים כאחד. מנסיוני האישי, חבר שלי לא השתנה ל"מכונת לחימה". כמובן שהוא נוהג יותר לדבר על הצבא כי איזה אדם לא נוהג לדבר על עולמו ועל מעשיו שלו, אך הצבא רק שיפר אותו כאדם- גרם לו להיות יותר אחראי, יותר קשוב, יותר לימד אותו לגבי לוחות זמנים ועמידה בזמנים.

וואו,

תודה רבה.. איזו תגובה משוקעת..
ממש טוב לשמוע את כל הדברים האלה. זה אחרת כששומעים את זה ממישהו אחר.

ממ...

רק בשנה האחרונה. וגם לא תמיד. והוא עוד מעט משתחרר (עוד משהו כמו חצי שנה.......???) לפני זה הוא היה קרבי-קרבי....
ועוד עבר קורס טייס וטירונות טייס....

למעלה