שלום לכולן

מיטלג1

New member
שלום לכולן

אני לא יודעת הצוציק הגדול שלי נחשב פעוט אתמול מלאו לו 4 אבל רציתי לשאול לצערי אני לא היתי מהאמהות המתעקשות לצחצח שיניים לבני בעצמי קניתי לו מברשת שיניים חשמלית ונתתי לו לצחצח לבד אתמול היתה לו יום הולדת והוא טחן ממתקים בבוקר הוא קם ובכה שכואב לו בפה ושהוא לא יכול לצחצח לאחר שפתח את הפה והראה לי נדהמתי לגלות חור ענק ושחור לקחתי אותו לרופאת השינים הוא דווקא ישב יפה על הכסא עבר את זריקת ההרדמה ואז החל לצרוח ונעל את הפה לא מוכן לטיפול הרופאה אמרה לי שלדעתה גם גז צחוק לא יעזור וכדי לי לקחת אותו לטיפול בהרדמה כללית בלבד אני מפחדת מעצם רעיון ההרדמה האים יש כאן מישהי שיכולה ליעץ מניסיונה ?

1אילת2

New member
טיפול שיניים לבן ארבע

כמה אפשרויות: הרופאה שלנו אירחה אותנו חמש פעמים לפני הטיפול. בכל פעם הילד ישב על הכסא, בדק את המכשירים, ניסה את גז הצחוק. רק בפעם השישית היא ניסתה לטפל בו. זה לא הלך... גז צחוק דורש שיתוף פעולה. סביר להניח שאם הילד מאוד מתנגד הגז לא ישפיע. (סטטיסטיקה אישית, אני לא רופאה). את יכולה להתייעץ עם רופא הילדים לגבי כדור הרגעה שאפשר לתת לו לפני הטיפול. הרדמה כללית היא לא רעיון מופרך. היא מבוצעת בבית חולים, תחת השגחה, זולה יותר מהרבה טיפולים שלא מצליחים לטפל בהם ויעילה (מבחינת הטיפול בחורים).

mevav1

New member
יש לי כמה עצות ואני מקווה שיעזרו לך עם בנך

ראשית אסביר כמה דברים..בתי שברה את השן לפני כמה חודשים כשהייתה בת כ3 ושמונה חודשים והייתה חייבת!! לעקור אותה ולמחרת הלכנו לרופא השיניים כך שלא היה לי עודף זמן להסביר לה מה מי מו, אבל כן הסברתי לה שהיא חייבת לשבת בכסא של הרופא שיניים כי הוא חייב לבדוק אותה ולראות איך השן שלה. אז בזמן הקצר שהי לי להכינה, הסברתי לה איך נראה הכסא ומה הרופא יעשה וכו' והכי חשוב...הסברתי לה כמה היא גדולה ואמיצה ושאם הרופא יבקש ממנה לפתוח את הפה כמו אריה....והיא תתן לו לעשות לה מה שצריך, היא תקבל ממני מתנה ענקיתתתת......מה שתבחר !! וכך היה...הגענו לרופא השיניים, הוא מיד אמר שהיא צריכה לעבור עקירה והכין אותי ואת עצמו בטח שאולי היא לא תתן לטפל בה ומה יהיה אם...הקיצר, הוא אמר לי לדבר איתה בשלוש השעות שהיינו בגינה לחכות שהאוכל ירד לה בגלל הגז צחוק שלא יגרום לה לה להקיא, אז חיכינו את הזמן הזה ובינתיים טפטפתי לה כמה היא גדולה ואמיצה וחזקה וגיבורה וכו' ונתתי לה להבין שאני סומכת עליה שהיא ילדה גדולה ואמיצה וכו' ואני בטוחה שהרבה מהפידבקים הללו עזרו כי היא ישבה כמו ילדה מה זה גדולה...ענקית!! לא בכתה למעט שתי דמעות בקושי בזמן הזריקה שכאבה לה וישבה ממש כמו פסל ולא זזה...רק מה, ישבתי ע"י וחיבקתי אותה ונתתי לה יד ושמתי ראש על רגליה כמה שיכלתי שלא יפריע לרופא ושרתי לה שירים שהיא אוהבת ובקיצור....הרופא היה מה זה המום....לא ייאומן כמה היא הייתה בוגרת....כמה שאני מתה עליה
ואל תשכחי שהרופא עקר לה שן שהייתה שבורה לשלושה חלקים אבל העקירה התבצעה בשני חלקים עקב השבר הרציני שהיה לה וזה ארך לה כרבע שעה שזה לא מעט זמן לילדה כזאת קטנה.. אז בנך שהוא בן ובן ארבע וחשוב לו שיאמרו לו שהוא גדול וחזק וכו', אני בטוחה שייתן לטפל בו אם רק תתני לו את האמונה בו כמה הוא גדול וחזק ואמיץ. את צריכה ליפול גם על רופא אמפטי וסבלני כמו של בתי וזהו, בנך לא יחשוש ולא יפחד. בהצלחה וטיפול מהיר וללא כאבים.

POOH*

New member
לא עברתי בעצמי אבל...

עד כמה שאני יועדת טיפולי ישניים בהרדמה כללית הם לא משהו יוצא דופן אצל ילדים בגיל כזה. הייתי מתייעצת עם עוד רופא [אולי פרטי ולא של הקופה]. ואת יכולה גם לשאול בפורום נשים אחרי לידה - יש שם למיטב זכרוני כמה אימהות שעברו טיפולים כאלה עם הילדים. הרבה בריאות... POOH

למעלה