שלום לכולן

דבי צ

New member
שלום לכולן

אני חדשה כאן ושמחה לגלות שהנושא מדובר. כשגילו אצלי לראשונה אנדומטריוזיס בדרגה 4 לפני 15 שנים ולאחר שנים של סבל שלאורכן לא ידעו מה יש לי, עדיין אף אחד כמעט לא ידע מה זה.היום המודעות עצומה ואני מצטערת לגלות שגם המחלה נפוצה בקרב הרבה יותר נשים מאשר חשבתי. לפני 15 שנים מצבי היה נדיר. על מנת לעודד את אלו שעוברות טיפולי פוריות בעקבות האנדו אספר שלאחר מס' הפריות מועט נולדו לי 3 בנים, היום הגדול בן 12 האמצעי בן 10 והקטן בן 5. כולם במבחנה. לאורך השנים שלאחר ההריונות טופלתי בגלולות רצופות על מנת לא לקבל מחזור וכך גם היום. החיים לא קלים עם האנדו, אשמח לעזור אם למישהי יש שאלה.

shirani

New member
הי דבי תודה רבה../images/Emo140.gif../images/Emo140.gif../images/Emo140.gif

אני גם אנדואית דרגה 4, עוקבת סמויה רב הזמן ונאחזת בכל הודעת הריון/ לידה שנכתבת כאן. למרות שכל מקרה לגופו, אותי אישית הודעות כמו שלך מאוד מעודדות. האם את יכולה לספר מה היה הפרוטוקול שעברת? וכמה IVFים? האם נכנסת להריון גם ממוקפאים? תודה רבה רבה

דבי צ

New member
לשירני

קודם כל זו פעם ראשונה שאני מדברת עם מישהי עם אנדו 4, עד לא מזמן חשבתי שאני מקרה נדיר ודווקא עלי זה נפל... טוב אז ככה אני בת 37 והתחלתי בטיפולים כבר בגיל 23. עברתי 3 הפריות בבי"ח מאיר בכפר סבא שלא צלחו ואז עברתי לבי"ח אסותא. שם בהפריה אחת היו לי 14 עוברים, 7 הוחזרו לרחם והשאר הוקפאו. נקלטתי להריון וילדתי את בני בכורי בשבוע 27 לאחר רעלת הריון כשהוא היה במשקל 860 גרם 1/2 שנה גרנו בפגיה בתל השומר עד שהגיע למשקל ולבריאות הרצויה בשביל לשחרר אותו מבי"ח (זה גם היה גיהנום בפני עצמו). היום ברוך השם הוא ילד גדול ומקסים בן 12. כשאילון היה בן שנה בערך שבתי לאסותא להחזרת מוקפאים - הוחזרו 6 ונכנסתי להריון שהיה תקין ורגיל לחלוטין וילדתי את גלעד שהיום הוא בן 10.5. בהריונות את לא מרגישה בכלל שיש לך אנדומטריוזיס וכך גם בתקופת הנקה - שנה וחצי הרשיתי לעצמי לשכוח את העונש בכל הריון. ואז הכאבים חזרו והלילות הארוכים ללא שינה והסבל. עברתי לפרוסקופיה ניתוחית שבה הסירו את השחלה השמאלית וגם חלק מהחצוצרה והידבקויות וכל הסרט. אח"כ קיבלתי טיפול בגלולות רצופות ואז החלטתי לנסות שוב הפריה כשגלעד כבר היה כבן 5. למזלי ההפריה הראשונה הצליחה ובשבוע 40... נולד שי. היום אני בטיפול רצוף של גלולות עם עליות וירידות כרגיל. אל תתייאשי גם לי היו תקופות קשות קשות קשות שאי אפשר לתאר אבל אנחנו חזקות יותר ממה שאנחנו חושבות ובחיים הכל עובר, אני גם לא יודעת כיצד כל הסיפור הזה ייגמר היו לי מחשבות להוציא את הרחם עם הכל אבל בינתיים זה רק מחשבות זה עדיין מפחיד לחשוב על זה. מקווה שעזרתי.

דבי

לצערנו זה בכלל לא נדיר למצוא בנות עם אנדו בדרגה 4 ואפילו דרגה יותר גבוהה. יש כאן הרבה בנות כאלו בפורום וגם אני כנראה בינהם.

זואילי

New member
ועוד דבר בעניין דרגות ../images/Emo195.gif

כמו שמייקי אמרה, לא חסרות בינינו אנדואיות בדרגה 4 ואם היו דרגות מעבר לכך, אז גם היית מוצאת אותן פה. לדעתי כל עניין הדרגות די חסר משמעות, כי יש נשים רבות עם אנדו בדרגה נמוכה ועם סבל מהגיהנום ולהיפך. כל מקרה לגופו מבחינת התפשטות המוקדים ופגיעה באיברים כאלו או אחרים, ובצד זה - הכאב הנסבל/ הורג/לא כואב (??). את מוזמנת לקרוא פה את כל הסיפורים של דיירות ה
, כולנו נדירות, כל אחת בדרכה המיוחדת. וולקאם

דבי צ

New member
זואילי יקרה

עניין הנדירות דובר רק מכיוון שאם היית אומרת אנדו לפני 15 שנה אף אחד לא ידע מה זה, בקושי רופאים ידעו מה לעשות איתך ואם היית חופרת באינטרנט היית מגלה אתרון אחד שמקורו בארה"ב. כך היה ומאז אני די נשארתי בורה לא המשכתי לחקור ולשאול וכאן אני פתאום מגלה שאני לא לבד - זו הייתה הכוונה.

זואילי

New member
מבינה אותך לגמרי

והיום כ"כ משמח לראות את כל האתרים, וגם בעברית... גם אני חיפשתי לפני 15 שנה, ורופאה אחת בלבד, חברה של מייקי
, אמרה לי אז את השם אנדו. היום אנחנו חכמות יותר מהרבה רופאים, בעיקר אלו, "הפועלים עם תג". וב
הזה יש כמות אדירה של אינפורמציה. ממקור ראשון. את לגמרי לא לבד וזה גם המקום היחיד בו אנחנו מבינות אחת את השנייה ותומכות ועוזרות. חשוב לחקור ולשאול כי רק ככה כל אחת יכולה לטפל בעצמה, ואז להגיע לרופאים הכי מוכנה שיש וגם לדעת אם את מקבלת את הטיפול הנכון לך. יופי שמצאת אותנו. ואם נשמעתי אולי לא נעימה, זה כנראה PMS אחרי חצי שנת דיכוי... זה לא אני...

מישמש33

New member
יאללה בובה

שתיגמר תקופת ה - PMS ויתחיל הדבר האמיתי, מדהימה אותי הטלטלה הזו, שאנחנו, אני בכל אופן, שונאת את המחזור כ"כ, אבל בתקופות כאלה בחיים הוא מבורך ביותר.

sivic10

New member
שאלה בעניין הדרגות

לפי מיטב הבנתי את הדרגה מאבחנים וקובעים בלפרסקופיה. אבל לאחר הניתוח מפרידים את רוב ההדבקויות ומתקנים את מה שאפשר. אז האם מישהי שהיתה דרגה 4 לפני הניתוח בהכרח נמצאת באותה דרגה גם אחרי?? בקריאה לאחור אולי השאלה קצת טיפשית..אבל אני מרגישה בבית...

shirani

New member
תודה על המידע המפורט

6-7 עוברים בכל פעם זה המממווווןןןןןן. אני יודעת שהיום לא מחזירים כזאת כמות של עוברים. לי החזירו רק 2. מעודד לראות שיש לך גם קטנציק גלידה אחד :) תרגישי טוב

זואילי

New member
דבי

רק רוצה לתקן בעניין המילה "עצומה"... בטח שלא בארצנו הקטנטונת, בה הבורות של הרופאים גבוהה אפילו מזו של הבנות שמנסות להבין מה לעזאזל מתחולל להן בבטן. המחלה אכן נפוצה ופה אצלנו ב
זה רק קמצוץ. תמיד משמח ומעודד לשמוע על אנדואיות אימהות

ר ו מ י ה

New member
ברוכה הבאה דבי ../images/Emo39.gif

שמחה שמצאת אותנו. הרבה אכן השתנה במהלך 15 השנים האחרונות. היום ישנה הרבה יותר מודעות ולראייה, הקמנו פה קהילה המיועדת לנשות האנדו' באשר הן, ע"מ שאף אחת לא תרגיש יותר בודדה בהתמודדות אל מול המחלה. נשמח את תצטרפי לבית החם שהוקם פה על מנת לסייע ולתרום מנסיונך ואם צריך גם להיתרם.

sivic10

New member
גם לי יש אינפורמציה מעודדת

פגשתי היום מישהי שעובדת עם חברה שלי במשרד. יש לה אנדו' שאובחן בזמנו והיא עברה לפרסקופיה. אחרי שנתיים היא ניסתה להכנס להריון והיא מספרת שתוך חצי שנה היא נכנסה בלי בעיות, ההריון השני שלה לא רק שהיה ספונטני, היה אפילו פנצ'ר! וההריון השלישי- בלי בעיות. 3 ילדים שאת תמונותיהם ראיתי תלויות במשרד ושלושתם ספונטניים לחלוטין! והאנדו עדיין שולט ושלט בחייה במשך כל השנים, היא סבלה תמיד מכאבים וכרגע תחת דיכוי. כן ירבו מקרים כאלו- ואסור לאבד את התקווה. כמובן להיות עם היד על הדופק- אך תמיד אופטמיים!

מישמש33

New member
היי דבי וברוכה הבאה לבתינו המקסים

מסכימה עם זואילי כי עניין הדרגות כאן ממש לא משנה מה שחשוב הוא כמה האנדו' פוגע בחיים של כל אחת מאיתנו והדרכים להקלה והבאה של כל אחת מאיתנו לאיכות חיים סבירה ונעימה, ואף יותר מזה. אני מאוד מבינה אותך שלמצוא את הפורום הזה יש בו מן ההקלה, כשנכנסתי בפעם הראשונה לכאן, התחלתח לבכות מהתרגשות ומההרגשה שהגעתי הביתה ופה יבינו מה עובר עליי. כ"כ שמחה שטיפולי ההפריה צלחו ואת חובקת 3 בנים גם אני עצמי עם 3 ילדי מבחנות (בת ותאומים בן ובת) שלאחר ניתוח פתיחת בטן ישר התחלתי בטיפולים ואני מניחה שהניתוח עזר. כל סיפור הריון של אנדואית כ"כ מרגש ומשמח. יש פה המון מידע, תמיכה ועזרה ושמחה שמצאת אותנו.

למעלה