סיפורי האישי
שלום לכולכן סיפורי קצת ארוך אך כדאי לכן לקרוא רציתי לשתף אתכן בסיפורי האישי ולהכניס בכן תקווה ואופטימיות בכל הקשור באנדומיטריוזיס, סיפורי מתחיל לפני כשנה וחצי כאשר החלטנו להתחיל "לעבוד" על עוד ילד (יש לי ילד אחד כבן ארבע), מאחר ועם בני הראשון הריתי תוך ארבעה חודשים חשבתי שהעניין יהיה פשוט גם הפעם אך להפתעתי הרבה על אף חישובי הביוץ והפעילות הרבה בימים אלה המחזור הופיע מדי חודש בחודשו. לאחר כחצי שנה החלטתי לפנות לרופא הנשים שלי ולהפתעתי הרבה הרופא גילה כי יש לי ציסטה דיי גדולה, הרופא החל בנסיונות שונים להוריד אותה (נטילת גלולות, בדיקות דם ועוד).במהלך החודשים האלה - ארבעה במספר סבלתי לאחר כל בדיקה מכאבי בטן חזקים במשך יומיים שלושה אשר "השביתו" אותי מכל מעש. לאחר ארבעה חודשי מעקב הרופא החליט כי צריך להוציא את הציסטה בניתוח והציע לי לעשות זאת באופן פרטי דרכו, החלטתי שלא וקיבלתי הפנייה לשיבא. הגעתי למחלקת נשים ולאחר בדיקת רופא נשלחתי למס' בדיקות נוספות ונקבע לי תור נוסף, כאשר הגעתי שוב עם תוצאות של אולטרסאונד ושאר הבדיקות , הסתבר כי אני סובלת מהתופעה שמעולם לא שמעתי את שמה - אנדומיטריוזיס. מייד הופניתי למחלקה ונקבע לי תור לניתוח, כמובן שחששתי מאוד כיוון שכאמור לא שמעתי על המחלה ולא סבלתי מכאבי מחזור מיוחדים האופיניים למחלה הייתי סקפטית האם האיבחון היה נכון. לאחר מספר שבועות הגעתי למחלקת אנדומיטריוזיס ושם נבדקתי שוב ע"י ד"ר שיינמן שהוא סגנו של ד"ר סריאנו, במהלך הבדיקה (הארוכה יש לציין ) וידאו ואימתו שני הרופאים (סריאנו ושיינמן )כי אכן אני סובלת מהתופעה, קיבלתי הסבר מפורט על הניתוח הצפוי מהלכיו וסיכוניו. יש לציין כי היחס של הרופאים היה מצוין, תומך, סבלני וגרם להרגשה שסוף סוף אני בידיים טוב. לא אפרט רבות על הניתוח שעבר ללא כאבים מיוחדים או תופעות מיוחדות, הייתי בחופשת מחלה של שבועיים וניתן לומר שהעניין נשכח. שלושה שבועות לאחר הניתוח הגעתי שוב לד"ר סריאנו, במהלך מפגש זה הרופא עבר על דוח מהלך הניתוח והסביר לי בסבלנות רבה ומילה במילה את כל מה שנעשה בגופי באותן שעות בהם הייתי רדומה, כיוון שידע שהמטרה היא הריון הוא הסביר מה עליי לעשות כעת (מבחינת הפנייה לרופא, נטילת חומצה, בדיקות ביוץ ודם וכו"), דר סריאנו ציין שהזמן הנכון להתעבר הוא כעת- מייד אחרי הניתוח כי הגוף נקי כעת. לדבריו וזאת אני מדגישה , ציין כי מצפה שאכנס להריון באופן טבעי בשלושה חודשים הקרובים. הייתי מאוד מופתעת מקביעה זו לאור התקופה ארוכה והלא קלה שעברתי אך עם זאת הרגשתי לראשונה שזה אכן יקרה בקרוב , דר סריאנו הזמין אותי לתור נוסף לביקורת לחודשיים לאחר מכן. מסתבר כי לכך לא היה צורך כיוון שלתדהמתי הרבה, בחודש בו נותחתי נכנסתי להריון!!!! , הגעתי לאחר חודשיים עם חיוך גדול על הפנים וראיתי כמה הרופא שמח לשמוע את הבשורה הטובה, הודיתי לו על כך שהכל נעשה בזכותו הן מבחינה רפואית- הניתוח שהוא ניתח והן מבחינה נפשית- האופטיומיות והראייה החיובית. מעולם לא נתקלתי ברופא כל כך כך חיובי ונחמד המתייחס באופן סבלני וטוב שכזה ועל כך תמיד אודה לו. זהו עכשיו אני בהריון בחודש רביעי ומאחלת לכולכן את אותו דבר, תהיו אופטימיות ואל תפחדו מהניתוח כי הוא ממש לא נורא ותהיו בטוחות שאם הגעתן למחלקת אנדומטריוזיס בתל השומר אתן בידיים טובות של רופאים מקצעונים ואכפתיים שיעשו הכל כדי להגשים את החלום להיות אמא.איתי זה הצליח אין סיבה שלא עם אחרות בהצלחה לכולן