שלום לכולן...

עליגל

New member
שלום לכולן...../images/Emo145.gif

אני מצטערת שלא חזרתי לאחר שכתבתי וספרתי קצת על ביקור בגני ילדים בתאילנד. אני זקוקה לעזרה בגיוס חומר לכתיבת עבודה בנושא הגינה הלימודית בגן הילדים. אם יש מישהי שיכולה לעזור אני מודה לה מראש. עניין שני האם משתתפות בפורום גם גננות שהתמחו בחינוך מיוחד לגיל הרך? הייתי רוצה לשמוע על קורסי ההתמחות שלהן ועל העבודה שהן עושות בפועל בגנים. בתפקידי אני מרכזת מסלול להכשרת גננות במכללה להוראה ולכן כל השאלות תודה לכולן מראש.

gili111

New member
עליגל שלום!../images/Emo20.gif

אנו שמחות שחזרת אלינו. נשמח אם תספרי לנו על עבודתך כמרכזת מסלול להכשרת גננות. אני מאמינה שתהיינה גננות רבות שתרצינה לשמוע פרטים בנושא. הגננות בפורום הן ממקומות שונים ומתחומי התמחות שונים. מעניין לדעת בעקבות שאלתך, אם ביננו גם גננות לחינוך מיוחד.

עליגל

New member
../images/Emo160.gifהאמת שאני בקרוב מחליפה תפקיד

בסוף תשס"ג אעבור לרכז מסלול אחר. ב12 השנים האחרונות ריכזתי מסלול גיל הרך מדובר בשנים א,ב,ג, התלמידות שלנו התכשרו להוראה בגני ילדים ובכתות א,ב,. אני מגיעה מתחום הפסיכולוגיה והחינוך המיוחד וההכשרה קיבלה מעט גוון של הסתכלות במשקפיים של חינוך מיוחד. ההכשרה כוללת ימי התנסות בגנים, כשבשנה ג´ כל תלמידה בוחרת ממגון הגנים שעובדים אתנו גן אחד בו היא מתנסה במהלך כל השנה, וההתנסות פירושה להחזיק לבד את הגן ביום ההתנסות, כאשר גננת האם נמצאת אבל ככנור שני ומאפשרת לתלמידה להתמודד עם כל עניניי הגן מהכנת ותכנון ההוראה ועד בעיות משמעת שיחות עם הורים וכד´. במקביל אנחנו לוקחים את התלמידות לסיורים במקומות כמו: המרכז לפעילות הילד, ומוקד גיל הרך באורנים, לפגישה עם מלכה הס בקיבוצה, לחטיבה צעירה הקרובה אלינו ברמת הגולן, למרכז להתפתחות הילד, לגנים טיפוליים, וכד´ ויש לנו סיורים הפעלתיים כמו: יציאה אל "ארץ התנך" בישוב כמונים שם הבנות הכינו שמן זית ומסקו זיתים, או בישוב עין כמונים חווינו הכנת גבינות למינהן וכד´. בודאי מתוך דברי ברור לכן שאנחנו ממוקמים בגליל העליון. אשמח להוסיף עוד פרטים למי שמעונינת. אני באופן אישי נוסעת אחת לשנה לתאילנד אני עובדת עם ביה"ס חב"ד שהוא סיה"ס וגני ילדים ומעונות יום היהודיים היחידים בבאנקוק וכבר העברתי רשמים מהביקור בכינסה קודמת לפורום.

קרני12

New member
חינוך מיוחד לגיל הרך

הי עליגל הקורסים שעברתי במסלול היו: התפתחות השפה לקויות למידה הוראה מתקנת בחשבון ובקריאה ילדים בעלי צרכים מיוחדים (קורס מבוא-שבו היה פירוט על כל המוגבלויות) פיגור שיכלי והיו עוד... אני פשוט לא זוכרת זה היה מזמן קרני

טלגל

New member
עליגל שלום מזמן לא שמענו ממך-

איך הולכת ההדרכה? יופי שנכנסת, בקשר לגינה הלימודית מזמן שאין לי כבר חומר תיאורטי על הגינה, אבל מעשית כל שנה אני מקימה מחדש גינה עם הילדים כל פעם בצורה קצת שונה.

עליגל

New member
שלום וברכה וטוב לחזור.../images/Emo60.gif

ראשית הייתי בתאילנד ספרתי לך בעבר שיש לי קשר עם בית ספר חב"ד שם וגני הילדים. באחד הדפים הקודמים של הפורום תוכלי לקרוא תיאור שלי מביקור באשכול גנים המיועד לילדי זרים בבאנגקוק. ההדרכה קצת חלשה כי אני שוכבת כבר שבועיים עם חוליה שזזה בגב ומקרינה לרגל ואני רוב היום מסוממת מתרופות הרגעה ומאוד מקוה לחזור בתוך שבוע לענינים. קבלתי מימוי חדש לרכז מסלול חינוך מיוחד של כל המכללה שלנו וזה יחייב אותי להיות 2 ימים בשבוע במרכז כי אני תושבת ארץ הרים ונהרות+ הגליל העליון ועליו אני לא בקלות מותרת. אשמח אם תעלי על הכתב קצת קווים מנחים על הגינה הלימודית אייך את עושה את זה? מה את מסבירה לילדים? מה הילדים עושים? מה את? אייך עוקבים? מה מגדלים? וכו. ממש תודה מכל הלב.

zy

New member
חומר בנושא הגינה

עליגל שלום, מצאתי בין המסמכים שלי סיכום / מערך פעילות בגינה אבל לצערי אני לא זוכרת מאיפה שמרתי את זה (זה לא משהו שלי, שאני כתבתי) אולי זה יתרום לך ?! חוץ מזה מעניין אותי לדעת האם הפגישות שלך ושל הסטודנטיות עם מלכה האס הן קבועות או מפגש חד פעמי, להכרות עם גישתה ?

עליגל

New member
בענין מלכה האס

מאחר ומלכה פרשה לגמלאות והדבר היחיד שהיא עושה היום אלו מפגשים למטפלות ומנהלות מעונות יום בביתה בקבוץ שדה אליהו אין לנו לצערי אפשרות להפגש לאורך זמן. אני מביאה את הבנות לראות לשמוע ולבקר בגנים של הקבוץ ששם עובדים לפי גישתה. יש לנו במכללה בחורה משדה אליהו שסייעה לקיים את הקשר.

חומר על הגינה הלימודית

שלום עליגל, בעת האחרונה יצא מדריך נהדר ששמו" צומחים בגן" המטפל גם בכל הנושא של גינה לימודית אולם בהיבט רחב של עיסוק בטבע וחקלאות בגני הילדים. אני ממליצה בחום על המדריך. את המדריך הפיקו במשרד החינוך באגף לתוכניות לימודים ואני מעריכה שניתן לרכוש אותו באמצעות האתר של האגף לחינוך קדם יסודיליצור איתם קשר והם יענו לך בשמחה. בברכה הניה

עליגל

New member
ראשית זר תודות../images/Emo145.gif../images/Emo144.gif

באמת תודה אחפש את המדריך שהמלצת עליו. לפי הכינוי שלך אני מבינה שאת ממעלה גמלא, מדובר ברמת הגולן? האם את גננת? לאיזה מגזר את שייכת? אני שואלת כי אני שכנה שלך אני מהגלילי העליון וכמדפית אני תמיד מחפשת מקומות לקחת תלמידות לבקר ככל שרואים יותר גנים וגננות לומדים יותר. נשמע לך? אשמח לשמוע ממך.

תשובה לעליגל

שלום לך עליגל, אני מקווה שאכן תצליחי להשיג את המדריך, ואני בטוחה שתמצאי בו ענין. אשר לשאלתך אני ממעלה גמלא שברמת הגולן, ואני משמשת כמדריכת גננות במגזר הממלכתי ברמת הגולן, בצפת ומבואות. מי יודע אולי ניפגש במסגרות כאלה או אחרות . בברכה הניה

עליגל

New member
להניה ממעלה גמלא.

ממש נפלא!!! האם מקובל אצלכן לארח סמינרסטיות בגנים? אפילו שאנחנו מהממ"ד? בעבר בקרתי בגני ממללכתי וקבלו אותנו מאוד יפה. אם כן האם נוכל ליצור קשר אולי דרך המייל שלי: [email protected] תודה.

למעלה