שלום לכולן

שלום לכולן../images/Emo140.gif

יש לי כמה שאלות, אם אפשר.... בהנחה שאנחנו מתכננים להכנס להריון בשנה הקרובה, מה הייתן ממליצות? ואני מדברת על ביטוחים שונים, הכנות למיניהן וכו'. יש איזשהו ביטוח שרצוי לעשות לפני? ואם כן, כמה זמן לפני לפחות? שמעתי שבדיקות US עולות המון כסף (1400-2500 ש"ח, לתאומים) האם זה נכון? האם זה צריך לצאת מכיסי? קופה"ח לא מממנת? ובכלל, מה מממנת קופה"ח? (בהנחה שמדובר בכללית, עם ביטוח משלים) תוך כמה זמן מתקבלות תוצאות של הבדיקות הגנטיות? האם אתן עשיתן רק את הבדיקות שהמליצו לכן לעשות, או שבחרתם "לא לקחת סיכון" ועשיתם כל בדיקה אפשרית, גם אם הסיכוי לאותה מחלה הוא ממש קטנטן? תודה לכולכן, ואשמח לתשובות (וגם לעוד כמה דברים שאולי לא הזכרתי ואתן חושבות שרצוי לדעת...) תודה

פּוֹנְג

New member
ברוכה הבאה.

ביטוחים? אני לא בטוחה למה את מתכוונת.
בדיקות בחלקן יש החזרים עבורן על ידי הקופה. את צריכה להיות יותר ספציפית על איזה בדיקת את מתכוונת על מנת שנענה לך. אני לא עשיתי את כל הבדיקות הגנטיות, רק מה שהיה צריך. תשובות נוספות לשאלות שלא שאלת תוכלי למצוא בקישורי ובמאמרי הפורום. בהצלחה.

קובולט

New member
בקוכה הבאה...../images/Emo6.gif יצא קצת ארוך

אז ככה אני בכללית, ואני יוכולה לספר לך שאת הבדיקות נגנטיות, עשיתי את כולן זה עלה לי 1100 ש"ח ל11 בדיקות עם השתתפות של ככלית מושלם, גשי לאחיות של כל מרפאה הם יסבירו לך איך ומתי. בקשר לאוטראסאונד בכל עיר יש מרכז לאישה שם גם יושב רופא שיודע לבצע את האולטראסואנדים, אלה שעולים כסף הם השקיפות העורפית, שבוע 11 סריקת מערכות שבוע מוקדמת שבוע 15 סריקה מורחבת שבוע 22 בקיצור כל אלה בקופ"ח לא עולים יותר מ 400 ש"ח אבל בדיוק ככה הן נראות. אם את תעשי את הבדיקות האלה בפרטי, ויהיה רשום את שם הבדיקה תקבלי החזר של 350 ש"ח, והמחירים שכתבת הם מחירים של פרטי, כמו כן את זכאית לשלושה יעוצים של רופא פרטי, עם גובהה החזר של 85% אז שווה לקחת מהרופא קבלה שכתוב עליה יעוץ. ביטוחים הם הבדיחה הכי גרועה שיש את יכולה לעשות ביטוח כחלק מהפוליסה אם מדובר בהרון יש תוקף לפוליסה רק אחרי שנה בערך... אצלי למשל שהייתה הפלה, וביררתי הם אמרו לי שהם נותנים כסף על יום אישפוז, כי לא בחרתי מהרופאים שלהם למזלי כי התברר שלא הגיע לי כלום כי היה לי ביטוח רק חצי שנה. את יכוה לתאר לעצמך כמה זה לא נעים שפקידה מפגרת אומרת לך: "נראה לך שנממן פה לכל אישה הפלה מתי שהיא רוצה" אחרי שהסוכן שלך הסביר לך שאם יש בעיה אז את יכולה לעשות ניתוח אצל רופא פרטי בלי לחשוב בכלל על הכסף ואם הסופו של דבר הייתי משתמשת בביטוח הייתי צריכה עכשיו לשלם המון כי הוא לא כיסה... אז אם חלילה קורה משהו בתי החולים שלנו עם הרופאים שעושים את הדברים האלה לפחות 5 פעמים ביום לצערינו הרב הם המקום להיות ולא באיזו קליניקה פרטית. כמובן שאני אמליץ על ביטוח חיים בכל זאת עתיד לעולל. אבל נתחיל עם הדברים הבססים, לזרוק גלולת לקחת חומצה פולית, לחשב ימי ביוץ, ולא לשכוח לעשות.... פה קוראים לזה נוקי..... וואו יצא לי ארוך שיהיה בהצלחה!!!!

ברוכה הבאה

אני אומנם עוד לא עשיתי את הבדיקות אבל אני מתכוונת לעשות רק את מה שמייעצים לי ביותר.זה הרבה כסף והגניקולוג שלי הבהיר לי במבטי גוף שלו שלדעתו זה לא כזה עקרוני הבדיקות האלה ואני נוטה לסמוך עליו.

tich

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

איזה שם מדליק בחרת לך. גם שוקולד וגם אגוזים שילוב מנצח. שייה לך בהצלחה.

Galit29

New member
קובולט, אני גם עשיתי 11

בדיקות ושילמתי 1634 ש"ח אני בכללית מושלם. בדיקה אחת שעשיתי עולה 500 ש"ח זו בדיקה חדשה יחסית לבדיקת מוטציות של חרשות (2 גנים) ואני זכאית להחזר עליה בלבד של 155 ש"ח. איפה עשית את הבדיקות?

מונסטון

New member
אהלן , אני עשיתי את הבדיקות

הגנטיות דרך קופת חולים מכבי ויצא ממש זול(יחסית) אומנם לא עשיתי את כולן אלא רק 4 (שהכי התאימו לנו ). עלה 960 ש"ח שזה חצי מחיר כאשר עושים באופן פרטי. מקווה שעזרתי וברוכה הבאה

geni1

New member
לגבי בדיקות גנטיות

שמעתי שאם יש הפנייה מרופא זה בחינם! אז אם יש קשר טוב עם רופא המשפחה - שווה!!!

geni1

New member
אני עשיתי רק בדיקה אחת!

אתן רואות , צריך לדעת עם מי להתחתן!!!

צומי1

New member
בדיקות גנטיות - שאלה למונסטון

960 ש"ח זהו מחירן של הבדיקות הגנטיות דרך קופ"ח? אילו בדיקות צריך לעשות לפני שמנסים להכנס להריון,מה זאת אומרת "שהכי התאימו לנו" זה לבחירה? ומה קורה עם אני כבר בחודש שני ועוד לא עשיתי?אשמח לקבל תשובות

tokit

New member
עוד נקודת מבט..

היי, אני חדשה פה. גם רוצה להיכנס להריון, חודש שני לנסיונות. אני מתגוררת בחו"ל וכשאמרתי לרופא הנשים שלי שברצוני להרות, הוא איחל לי בהצלחה, המליץ לקחת חומצה פולית ואמר לי שאם תוך חצי שנה זה לא יילך, לחזור אליו. אמא שלי שמעה את זה והיתה מזועזעת מעצם העובדה שהוא לא שלח אותי ואת בן זוגי לבדיקות גנטיות. חזרתי לרופא והוא אמר שזה לא ממש מחויב המציאות ושאפשר לוותר על זה. במדינה בה אני גרה (מדינה מערב אירופאית עם רפואה מאוד מתקדמת..) לא שמעתי על אף אחד שעשה בדיקות גנטיות לפני ההריון !! אף לא זוג אחד !! ועדיין נולדים פה ילדים בריאים. ולעצם השאלה שלך.. הבדיקות הספציפיות נקבעות עפ"י המוצא שלך ושל בעלך. כל הנושא של הבדיקות הוא בחירה, לא חובה. זה לא תנאי לפני שמחליטים להיכנס להריון. אם ידוע על מחלה גנטית במשפחה שלך או של בעלך חשוב מאוד לעשות את הבדיקות. הרבה זוגות עושיפ את הבדיקות כי זה מקנה להם שלווה. הבדיקות לא שוללות את כל המחלות הגנטיות, אבל בהחלט את הנפוצות שבהן. תמיד ניתן לעשות את הבדיקות, גם בהריון. אם את לחוצה מזה שווה להתייעץ עם הרופא שלך..

סימבה ק

New member
בדיקות גנטיות בקופ"ח כללית

השבוע חזרתי מבדיקות גנטיות דרך קופת חולים כללית (בה אני חברה) וביחד עם ביטוח כללית מושלם עשיתי 7 בדיקות במחיר "מציאה"..... 684 ש"ח. הערה: ביטוח כללית מושלם יעזור רק לאחר חצי שנה שבו את מבוטחת.

למעלה