שלום לכולן

שלום לכולן ../images/Emo140.gif

שמי נירית ואני גרה בחו"ל. אני יודעת ששאלתי היא שאלה גדולה שהתשובה עליה היא ארוכה וסבוכה, ובכל אופן: מתגבש אצלי הרעיון לפתוח גן ישראלי/יהודי. מסגרת דומה קיימת אך ורק לגילאי 4-5 במסגרת בית הספר היהודי כאן. האם משהי ממשתתפות הפורום עבדה אי פעם במסגרת חינוך יהודי בחו"ל? האם משהי ממשתפות הפורום פתחה גן בעצמה "מ-0" (גם אם לא בחו"ל). אשמח לשמוע מסניונכן ולקבל הפניות באופן כללי על הדברים ה"גדולים" שצריך לחשוב עליהם בפתיחת גן (כללי בטיחות, ציוד, תוכנית לימודים וכו'), ובאופן ספציפי אם למשהי יש נסיון בעבודה בגני ילדים יהודים בתפוצה. תודה רבה

iditusa

New member
הי נירית

אי אידית ואנחנו גרים בקנזס סיטי, ארה"ב. אמנם לא פתחתי גן בעצמי אבל אני עובדת בגן של חב"ד כאן. זאת השנה השניה שאני כאן. שנה שעברה בתור עוזרת והשנה בתור גננת לגילאי שנה וחצי-שנתיים וחצי. אני לא יודעת הרבה לגבי פתיחת הגן אני רק יודעת שיש המון חוקים שצריך לעבוד לפיהם וביקורות במשך השנה. לגבי התוכן-זה שונה מאשר בארץ כי תמיד יש ילדים שיודעים עברית וכאלה שבכלל לא. אז את צריכה לתמרן בין אנגלית ועברית כל הזמן. יש נושאים קבועים כמו-חגים, שבת, עונות השנה.. ודברים מקומיים יותר.

שלום נירית../images/Emo140.gif

עבדתי בקבוצת הצעירים (גילאי 2-3) ב-JCC בטורונטו. לגבי כללי בטיחות וענינים טכניים אני לא יודעת, אבל אצלנו הדגש הגדול היה על הישראליות. רובם של הילדים היו ממשפחות ישראליות או חצי ישראליות, ולכן הגן היה ישראלי (להבדיל מ"יהודי"). הבאתי פוסטרים מהארץ של החגים ושל מועצת הפירות, היו דיסקים ישראליים בלבד והמפגשים היו בעברית למרות שהיו ילדים שהיה קצת קשה להם. זה היה הייחוד של הגן כ"ישראלי" ולכן הוא היה מבוקש כל כך. להורים היה חשוב שתישמר העברית והישראליות. היה המון חומר לימוד שנשלח מהארץ, משחקי ידיים והצגות. תוכנית לימודים את יכולה למצוא פה בפורום (כמה דפים אחורה ואולי יש במאמרים) ואני מבטיחה שאם תתני עוד קצת פרטים אשמח לעזור לך עוד.

michelespi

New member
hi there, it's very importent to

know where are you living. every country and her rulles. the best way it's to make a contant with the education department in where you are living and ask them for the decuments. my mother open a daycare here in n.y. and she get all the paper for open it. she orgnise her house like they wanted her. and she get the "rishayon" to open . than she start to think about the education toys, and buy staf for the childern. if you want write me a messer and she will help you. talgal

תודה לכן ../images/Emo70.gif

אדפדף קצת בפורום ובקבצים הנלווים על מנת לקבל מידע נוסף, ובוודאי אעזר בכן שוב. נירית

למעלה