שלום לכולן

smagi

New member
שלום לכולן ../images/Emo140.gif

אני חדשה כאן ורציתי לשאול שאלה: אני סובלת כבר חודשים ארוכים מכאבים בבטן התחתונה, פעמיים אושפזתי עם חשד לדלקת באגן וטופלתי באנטיביוטיקה. אבל זה הכאבים חוזרים! משיחה עם הרופאת נשים היא אמרה שיש חשד לאנדומטריוזיס וצריך לבצע אנדוסקופיה. האם הכאבים מגיעים גם עם גודש בחזה? כמו בהריון? והאם גם לכן היו טעויות באבחנה בהתחלה???? תודה מגי

שלום מגי

קודם כל ברוכה הבאה ל-
שלנו. לא ברור לי מה זה אנדוסקופיה?? אבחנה סופית של אנדומטריוזיס נעשית בלפרוסקופיה. האם ביצעת בדיקת דם של CA125? למזלי אצלי ישר הרופאה חשדב באנדומטריוזיס, אך יש כאן הרבה בנות שלקח המון זמן עד שאבחנו אותן.

ליאל ד

New member
היי

אותי לצערי איבחנו רק בניתוח, בבית חולים שהגעתי אליו לאחר שנמצאו ציסטות ענקיות - חשדו שמדובר פשוט בדלקת באגן וקיבלתי טיפול אנטיביוטי ממושך - עד שסבלתי ממנת יתר של אנטיביוטיקה. אני לא מבינה למה הם חשבו שאנטיביוטיקה תקטין את הציסטות. פניתי לבית חולים אחר, ושם כבר איבחנו שכנראה ומדובר באנדומטריוזיס, ובלפרוסקופיה שנעשתה על מנת להוציא את הציסטות (ציסטות שוקולד), איבחנו סופית את המחלה. בשונה ממך - לא סבלתי מכאבים, והציסטות התגלו במקרה. אבל להרבה בנות כאן היתה בעיה של אבחנה לא נכונה/מאוחרת של המחלה. רב הרופאים/גניקולוגים לא מכירים את המחלה לעומק ולכן חשוב, שאם יש חשד לאנדו' - לפנות למרפאת אנדומטריוזיס בתל-השומר.

זואילי

New member
וולקאם ../images/Emo140.gif

גם אני טופלתי באנטיביוטיקה כי אף אחד לא ידע מה יש לי. מזה פיתחתי אלרגיה לפניצילין... אם יש חשד לאנדו, ממליצה לך לקבוע תור למרפאת האנדו בתה"ש. שאלי את המזכירות שם אם יש בדיקות שעלייך להביא מראש. אם ע"פ תיאור הסימפטומים שלך אצל מומחה לאנדו החשד יהפוך לממשי יותר, ואם איכות החיים שלך נפגמת מאוד, אז רק בלפרוסקופיה ניתן לאבחן סופית אנדו (לקיחת ביופסיה) ולטפל במוקדים קיימים והידבקויות. לכל אחת מאיתנו סימפטומים משלה. למדנו שבאנדו - הכל אפשרי. כמובן שבשיחה עם רופא מומחה לאנדו, תספרי על הגודש בחזה. לעניין טעויות באבחנה - רבות. אם הייתי תובעת את כל הפושעים שטעו באבחנה שלי ונתנו לי לסבול 17 שנה, אולי הייתי כותבת עכשיו מהבית ולא מהעבודה... תישארי איתנו..

שלום ../images/Emo13.gif

שמחה שמצאת אותנו,אגב איך מצאת? ענו לך כבר על שאלותייך ואת מוזמנת לעיין במידע שיש כאן ולהישאר פה

smagi

New member
היי עשיתי חיפוש בגוגל ומצאתי

אתכן! שמחה שיש פורום כזה. אז קבעתי תור לרופאת נשים שלי לעוד שבועיים ונראה מה יהיה.

אנדי 22

New member
לsmagi

קראתי את מה שכתבת וכול הזיכרונות עלו לי! כמעט אותו הדבר קרה לי ההיתי בעבודה פתאום התחילו לי כאבים חזקים בבטן התחתונה , מיד התפנתי לבית חולים וולפסון שם הובחנתי שחשד לPID [דלקת באגן] מה שלא עלה בדעתם שמדובר באנדו , הם ממש פוצצו אותי באנטיביוטיקה [מה שהיה מיותר לחלוטין כי היה לי אנדו] בכול אופן מה שגילה את התופעה היה בדיקת דם שרופא נשים הציע לי לעשות כי חשד שמדובר שאנדו משום שהגעתי אליו מקופלת בכאבים ,הבדיקה יצאה גבוה 83 אחרי שביצעתי לפרוסקופיה להוצאת ציסטה [מה שבסוף לא נגעו לי בהם שזה כבר סיפור אחר] הוא גילה הרבה מוקדים של אנדו מה שגרם לא להעריך את סוג האנדו שלי בצורה ברורה , בכול אופן כול אחת והסיפור הארררוך שלה , ותידעי שיש המון בנות כמוך ואנחנו כאן לתמוך אחת בשניה. מקווה שעזרתי בת חן.

מגי ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

אצלי גם אובחן בלפרוסקופיה, אצלי בגלל אי פיריון. כמו שהומלץ לך, תל השומר המקום שהכי כדאי לך להגיע, כדי לדעת איך את ממשיכה הלאה. הרבה הצלחה

למעלה