שלום לכולן/ם

פרילי86

New member
שלום לכולן/ם

שלום.

אני כבר שבוע קוראת את מה שאתן כותבות (אני יודעת שיש פה גם בן או שניים, אבל נראה לי שהאקדמיה החליטה שאם הרוב הוא נשי אז ניתן להתיחס בלשון נקבה), אתן חבורת אנשים מאוד נחמדה, אז החלטתי להצטרף.

אנחנו החלטנו להתחתן לפני בערך חודש, ומכוונים לאמצע ספטמבר, כך שיש זמן.

בינתיים החלטנו לעשות חתונה של בערך מאה איש בגינה בבית של אבא שלי.
חושבים על חתונה רפורמית או חתונה אזרחית, תלוי איך נרגיש עם הרבה הרפורמית של המשפחה של בן זוגי.

בניגוד לציפיות שלי מעצמי, הראש שלי כבר מלא בפרטים קטנטנים, וזה בעצם הדבר העיקרי שמעסיק אותי (אני גם עובדת עשר שעות ביום). בגדול אני אדם דיי רציונאלי, אז זה הפתיע אותי.

אשמח לכל המלצה או הכוונה. נראה לי שבסך הכל הבנו את הכיוון שלנו, אבל אני שואבת הרבה השראה מהרעיונות כאן.

ערב טוב :)

מזל טוב :)

העצות שלי כמי שהתחתנה בספטמבר וגם מכירה את התעשייה- ספטמבר חודש עמוס. לא שאין לכם זמן, אבל ספקים שאתם רוצים ספציפית- אל תהיו שאננים יותר מדי. תדאגו ליצור קשר מספיק מוקדם שלא יהיו תפוסים (נראה לי 5 חודשים מראש כזה )....
עוד עצה- יותר המלצה אם בא לכם על רפורמי- הרב מיכאל בוידן הוא מקסים מקסים מקסים! (חיתן אותנו)
מלא בהצלחה :)

פרילי86

New member
תודה :)

לקחתי לתשומת ליבי.
האמת שאני אכן מרגישה שיש מלא זמן, ולא חשבתי על זה שיש לנו מתחרים (אולי כי אולם לא צריך לסגור).
יופי, הבחור כל הזמן אומר לי שהוא לא מבין למה התחלתי כבר לחשוב על הדברים האלה, אז יש לי תירוץ :)

ronitvas

New member
ברוכה הבאה

זה טוב מאוד שאת מתעסקת בדברים הקטנים, כי חתונה "בטבע/שטח" היא בעלת אופי אחר והארגונים הם אחרים

צריך לדאוג לדברים כגון: גנרטור, גינרטור חירום, יישור שטח (במידה וצריך), השכרת ציוד (כיסאות, שולחנות וכדומה), צריך לדאוג לחיבורי חשמל מתאימים, שירותים ניידים, עיצוב המקום, ריסוס ועוד!
בכל מקרה, הייתי ממליצה להתייעץ עם חברת הפקה

פרילי86

New member
בהחלט יותר עבודה

האמת שאני מתחילה להבין שבחרתי בצורה שדורשת יותר השקעה מאולם,
אבל זה גם מסתדר לי בול. אני אוהבת "להפיק" (חוץ מזה שאני מכירה מישהי שעושה מלא אירועים ואבקש את שירותיה), אוהבת להתעסק בפרטים, וממש נחמד לי לחשוב שהחתונה תהיה יותר סוג של פרויקט משפחתי מאשר משהו שרק מגיעים.
אני ואמא נעשה קינוחים (היא קונדיטורית)
דוד שלי יעשה זיקוקים (יש לו רישיון לזה)
וכל מי שירצה יוכל לעזור לסדר שולחנות :)
אולי אחותי תרצה לקחת על עצמה את הפרחים.. הבנתן את הרעיון,
מקווה שגם המשפחות מרוצות מזה...

על שירותים לא חשבתי עד עכשיו...
יש שניים בקומת הקרקע אצל אבא שלי, עוד שירותים בקומה שניה... יספיק? (מאה איש)
גנרטור לא צריך, הבית שם, עם חשמל.

Bobbachka

New member
אז ככה...

2 שירותים למאה איש בהחלט יספיקו. אבל שווה להזמין שירות של מנקה שתתחזק אותם כראוי במהלך החגיגה (להרגשה נעימה של האורחים).

לגבי הגנרטור, צריך לבדוק שהתשתית בבית תעמוד בכבוד בעומס החשמל שיווצר.
אם החתונה נערכת בערב- לדעתי רק לשקט הנפשי שלך שווה להזמין גנרטור כי לא יהיה נעים לשבת בחושך. אם מדובר ביום, זה פחות קריטי- אבל תלוי בסגנון הבישול באירוע וכמובן באם יש ריקודים/או אין.

בכל אופן, לפחות ליום האירוע עצמו אני כן ממליצה לקחת מישהו שינהל את העניינים כדי שאתם והמשפחות שלכם תוכלו להנות בלב מלא מהאירוע.

פרילי86

New member
חשמל

תודה על הדאגה,
אבל אבא חשמלאי מוסמך, וגם לחתן יש עבר חשמלאי (שניהם היום מהנדסים/ לומדים הנדסה).
אז אני שקטה, אם הם יחשבו שהכל בסדר.
לקחתי את רעיון נקיון השירותים.
מסכימה איתך בקשר לניהול, אני כבר שמתי את עיני על מנהלת לאירוע, נראה אם היא תסכים.

ronitvas

New member
איזה כיף!!! הייתי שמחה להיות אורחת

זה יפה וטוב שכל אחד לוקח חלק ואני באמת אוהבת את הסטייל.
אבל זה לא מונע מבעדך את הארגונים הלוגיסטיים.
את כן צריכה גנרטור כי חשמל של בית לא יכול לעמוד בכמות העומס של המכשירים שעובדים בו זמנית. כנ"ל לגבי גנרטור חירום. את ממש, אבל ממש, לא רוצה שהגנרטור יקרוס ותישארו בלי חשמל!
כמו כן, את חייבת לעשות תיאום ציפיות מלא עם הלוקחים באחריות ולהטיל משימות ברורות. אם מישהו לקח על עצמו את הארגון הוא חייב להיות מוכן לכל וגם לבצע, לא רק להגיד.

לא נראה לי שנכון שתהיה "טיילת" בתוך הבית ולכן הייתי ממליצה על שירותים חיצוניים.
יכול להיות שהשניים בקומת הקרקע עשויים להספיק, אם הם בנגישות גבוהה ליציאות לחצר.

לגבי אוכל - אם את צריכה קייטרינג את צריכה לקבוע פגישה איתם בבית של אביך בכדי שיראו אם התנאים מתאימים. אם לא, צריך לבנות מטבח חיצוני, או תוספת למטבח.

אגב, כשאת אומרת 100 אורחים זה אחרי ספירה מדוייקת של כל האורחים או הערכה גסה. תתפלאי לגלות שאחרי ספירה המספרים יכולים להשתנות משמעותית.

ממש לא רוצה לבאס אותך, להיפך!!! אני ממש ממש אוהבת את האירועים האלה, אבל צריך להיות מודעים לכל הפרמטרים.

gilguliti

New member
אני התחתנתי בחתונה דומה ולא נזקקנו לגנרטור

מכר חשמלאי ארגן לנו את החשמל ככה שלא הכל יהיה על אותו מקור (לא זוכרת כבר את המינוחים המקצועיים) ולכן לא היה צורך בגנרטור.
לגבי השירותים לנו שני חדרי שירותים בתוך הבית הספיקו למספר דומה של אנשים. שמנו שלטים מכווינים ולא הייתה הרגשה של טיילת, הרוב השתמשו באלה שקרובים ליציאה ורק שהם היו תפוסים הלכו לרחוקים יותר. חברה התנדבה להיות אחראית לשירותים במהלך האירוע (כלומר פעם בכמה זמן לעשות סיבוב ולבדוק שנקי, יש הכל וכד') וזה עבד מעולה.
הנקודה של החניה והשכנים שהועלתה פה מאד חשובה, אנחנו הזמנו את השכנים ההכי קרובים כך זה פתר את רוב הבעיה ולרחוקים יותר הודענו והכל היה בסדר, המוזיקה נמשכה עד 1:00 בערך ולא הייתה בעיה. נראה לי חשוב לשתף את השכנים כמה שיותר (לא בהכרח להזמין אבל אפשר ללכת אליהם לפני להביא להם משהו קטן ולהסביר - אני מכירה זוג שהתחתנו בחתונה דומה ולפני כן עשו סיבוב אצל השכנים, הסבירו להם והביאו לכל אחד עציץ) ואז זה ימנע אי נעימויות. החניה היה נושא קצת מורכב בסוף שני קרובי משפחה אכן עמדו בכביש וארגנו את זה - הפנו אנשים למקומות פנויים ובגלל שהמקום אכן לא ערוך למספר כל כך גדול של מכוניות חונות, האחרונים נאלצו לחנות די רחוק, וללכת כמה דקות ברגל.

איזה כיף להזכר, חתונה קטנה בגינה זה הדבר הכי כייפי שיש (אני לא באמת אוביקטיבית...) יהיה לכם הכי כיף בעולם

מזל טוב!!

פרילי86

New member
פרטים

היי. תודה על העצות.
אני אדבר עם אבא מה הוא חושב לגבי גנרטור.
לגבי כמות מוזמנים בהתחלה חשבנו על 80 איש, אחרי רשימה כמעט סגורה יש 110 איש, אני אומרת כמעט כי מבחינת חברים שלנו זה סגור, גם מבחינת המשפחה שלי, אבל מבחינת המשפחה שלו עוד לא סגור עד הסוף (היו הרבה דיבורים, בלי אישור רשמי).
בטוח שכל דבר שיהיה באחריות של מישהו, זה יצטרך להיסגר מולו ולהיות לגמרי ברור. חלק כבר נסגר (אמא שלי מאוד בעניין של קינוחים, וחלק עדיין לא.
עם קייטרינג אנחנו ממש בהתלבטות בימים אלה. אני רוצה קודם כל לדבר עם מי שארצה שתהיה מנהלת הארוע ואז לחשוב איך מתקדמים.

מזל טוב!

איזה כיף לך, חתונה בגינה זה הכי כיף!
ואם את אוהבת לארגן ולהפיק דברים זה בכלל מצויין - אם כי מנסיוני האישי, חתונה בבית היא לא כל כךהרבה יותר מסובכת מחתונה באולם. זו דעתי.
בכל מקרה, אני גם חושבת ש3 שירותים ל100 אנשים זה די והותר - לנו היו 2 על 80 אורחים, ורוב הזמן הם השתמשו רק באחד מהם.
אצלנו לא היה צורך בגנרטור, אבל זה היה בצהריים כך שלא היתה תאורה. בעקרון אם מישהו שמבין בזה יכול לבדוק את הספק החשמל שלכם בבית לפני האירוע, ולברר איזה מכשירים יהיו מחוברים ומה הם צורכים - תדעו אם החשמל מספיק או שכדאי לגבות.
והרעיון שכל אחד מבני המשפחה יעשה משהו קטן כדי לתרום הוא מצויין.
את מוזמנת לקרוא בקרדיטים שלי (בחתימה) כדי לקבל אולי עוד רעיונות...

בהצלחה! :)

פרילי86

New member
תודה :)

האמת שאת הקרדיטים שלך קראתי בערך ביום הראשון שמצאתי את הפורום, והם ממש הרגיעו אותי...
כמוך, אני גם שמה דגש על מחיר שפוי ומאוד רוצה שיהיה קטן ואישי :)

מזל טוב

מציעה מניסיון לא לחכות ל"דקה התשעים" ולחלק את המשימות כך שלא תהיו לחוצים מסגירה עם ספקים.
זה מוריד מהנטל ומהלחץ לדעת שחשנם דברים סגורים.
מציעה אף לבצע רשימת מטלות, לסמן וי הכל פעם שנסגר משהו מול ספק.
בהצלחה

פרילי86

New member
סגירת ספקים

אני גם מרגישה שאני רוצה כבר לסגור דברים, אבל מקבלת את התחושה שאני ממש מקדימה את המאוחר מבן הזוג.
נראה לי שזה לא באמת משנה אם זה יסגר החודש או עוד חצי שנה מבחינתו, אבל לי זה יושב על הראש כל עוד זה לא סגור...
ניתן לו לסיים את תקופת המבחנים הנוכחית, ואז נתחיל לסגור.

האקדמיה לא החליטה שום דבר כזה...

מברכת אותך על הצטרפותך,
ומאחלת לך חתונה מהממת

אבל חייבת לתקן-
אין שום החלטת אקדמיה שאם יש רוב נשי אז מדברים בלשון נקבה זה אגדה אורבנית וטו לא.
:)

את לא מחליטה מה פייר!!השפה העברית לא שייכת לך

ךךךךךךךךךךךךךך

סתם. בכיף.
משעמם לי.

nomib2

New member
חשבתם מה יגידו השכנים בבתים הסמוכים?

הייתי בחתונה בחצר. הזוג ניגש לכל השכנים ברחוב והודיע להם על האירוע וביקש מהם שיהיו סבלניים.
כדי לא להכביד על החניה ברחוב, הם היפנו את האורחים למגרש חניה קצת מרוחק ומשם 2 מיני בוסים
הסיעו את האורחים כל הערב לבית החתונה וחזרה.
למרות הניסיון להתחשב בשכנים, בשעה 23.05 הגיע ניידת וביקשה להשתיק את הרמקולים כמובן שזה היה מאוד
לא נעים.

למעלה