שלום לכולן/ם

עוז86

New member
על תשוקות ורצונות

על פניו זה נראה שתשוקות גורמות לסבל, כי אתה כל הזמן חושב על העתיד, כל הזמן חושבים על מה שאין במקום על מה שיש ובגלל זה לא מרגישים סיפוק. זה מה שבד"כ רוב האנשים עושים (ואני בניהם.. :( ). יוצרים תשוקה, חושבים רק על התוצאה הסופית, ובדרך מגנים את עצמם, מגנים את ההווה, שופטים את עצמם את אחרים ואת מה שיש להם. דואגים רוב הזמן, מפעילים מאמץ, חרדים. אכן שום דבר בעולם, שום דבר, לא גורם לאושר לכעצמו. ככה שסבל נובע מהשיפוט- של מה טוב ומה רע, מה צריך לקרות, מה לא צריך לקרות כך שבעיקרון...אתה צודק. אבל לדעתי אתה גם טועה אין קשר ישיר בין התשוקה לסבל. תשוקה יכולה להיות דבר טוב, והיא אכן דבר טוב. היא גורמת לך לצמוח, לחוות חוויות חדשות, להתנסות בדברים שאתה רוצה. הדרך שאנשים תופשים את התשוקה שלהם היא גורמת לסבל. תשוקה זה כמו אש. האש מניעה את החיים לפעולה, אבל היא גם עלולה לשרוף... אם אתה למשל אוהב גלידה, והלכת לקנות גלידה. ובפניך פרושים כל הטעמים שאתה יכול לבחור. אתה בוחר למשל בשוקולד. אז מה זה אומר על הבחירות האחרות? שהן רעות? שהן לא "טובות מספיק"? האם יש להוקיע אותן? להתאמץ להימנע מהם? לא...כל הטעמים טובים. אבל בחרת את מה שמסב לך הכי הרבה הנאה. ככה גם המציאות שלך. בחרת לך מציאות מסוימת שאתה רוצה להגשים. מה זה אומר על המציאות שלך עכשיו? היא רעה? אתה רע? המצב נורא? המצב "לא בסדר"? המצב "בלתי נסבל"? לא. זה אומר שבחרת משהו, אבל אינך צריך לגנות או לשפוט את מי שאתה עכשיו. ככה אתה נטול דאגה. אתה מקבל את עצמך למרות שאתה בוחר להשתנות. מה שעשוי לגרום לאושר זה התהליך עצמו של יצירת המציאות. לא התוצאה הסופית אלא התהליך עצמו- לדעת שאתה יוצר...לדעת שיש לך יכולת בריאה. הידיעה הזאת, כשאני שלם איתה וכשאני מאמין בה ומתנסה בה, היא סוף למלחמות, סוף למאבקים, היא שלום פנימי אם לא הצלחת את מה שרצית להגשים, ואתה עדיין רוצה, אתה יכול לכתוב כאן על הקשיים, ואני אנסה לשתף אותך בידע שלי. ההתנסויות שלי בזה הן לא רבות, אני גם עדיין בתהליך.

זה כבר עניין של סמנטיקה

אפשר גם לומר שתשוקה זה לא מה שמניע את החיים.. אתה יכול לדעת בוודאות שבלי תשוקה לא היית מונע? וכמובן שיש סוגים של תשוקה.. וזאת רק מילה.. ואפשר להסתכל על הדרייב הפנימי שיש בתוכי שגורם לי לעשות דברים ולקרוא לזה תשוקה... ואפשר להסתכל על התסכול והלחץ להשיג ולקרוא לזה תשוקה ... שזה משהו אחר. אז זה עניין של סמנטיקה. >אם לא הצלחת את מה שרצית להגשים, ואתה עדיין רוצה, אתה יכול >לכתוב כאן על הקשיים, ואני אנסה לשתף אותך בידע שלי. ההתנסויות >שלי בזה הן לא רבות, אני גם עדיין בתהליך הלך החשיבה הזה זה בדיוק החשיבה שמההתנסות שלי יוצרת סבל. שבכל זאת מה שחשוב זה להגשים את מה שאתה רוצה. ברגע שאתה מוותר על מה שאתה רוצה.. אתה מגלה את מה שיש לך. אתה לא יכול שלא להגשים דברים.. עצם הקיום שלך זה כבר הגשמה. וכשאתה נקי ופתוח לקבל את מה שהעולם מביא.. ולא את מה שאתה רוצה.. אתה מגלה שיש לך דברים אפילו יותר טובים ממה שיכולת לבקש. ובלי זה.. אתה מפספס לחלוטין את התכלית של החיים שלך.. כי אתה רודף אחרי תכלית דמיונית.

עוז86

New member
המשך

אני לא מעוניין לתת לך רעיונות שגורמים לך לסבל, אז אני רק אספר איך אני רואה את זה. אם זה גורם לך סבל, אל תאמץ את מה שאני אומר עכשיו. אני רק אנסה להראות את הזוית שלי מה שאתה אומר זה נפלא, אבל זו אוטופיה לא מציאותית. אני רוצה וזהו. אי אפשר להדחיק את הרצון. אני רוצה לבחור במשהו אחר. אי אפשר להניא אותי מהבחירה הזאת. אי אפשר . אני יכול להדחיק את הרצון הזה. אני יכול להגיד לעצמי: "עוז, אתה לא צריך כלום, יש לך הכל ואפילו מעבר לזה". אולי אני אחייך. אולי אני אכעס. אבל הרצון לא ייעלם. (וכן, ניסיתי את העבודה של ביירון קייטי). הוא יישאר שמה. אני אדחיק את הרצון והוא יבוא לידי ביטוי בדרכים אחרות: שפת גוף, חלומות, פליטות פה, עד שיבוא יום ואני אצרח לשמיים שאני רוצה שינוי!! וזה אכן קרה. צרחתי באופן מנטלי. אני מעדיף לזמן אליי מציאות שאותה אני בוחר מאשר לצפות באירועים אקראיים. פסיביות גורמת לי להיות קורבן. זה גורם לי למחשבות אובדניות. זה גורם לי לכעוס על אלוהים. כאילו אלוהים אומר לי: "זה מה שיש. או שתשמח עם מה שיש לך, או שתסבול". איזה מין יחס זה? איזה מין יקום זה? זה אלוהים שאוהב? זה אלוהים אכזרי! זה אלוהים מרושע! זה אלוהים מניאק! כשקראתי את "שיחות עם אלוהים", הבנתי שאלוהים הוא בכלל לא ככה. אני זה שמחליט מה יהיה לי ומה לא. ואני מחליט את זה ע"י המחשבות שעוברות לי בראש. אלוהים בכלל לא מתערב בבחירה שלי. אני מקבל את מה שאני חשב ולאלוהים לא אכפת בכלל מה אני עושה (אלא אם אני מבקש עזרה והוא עוזר לי).

אתה צודק

אתה יכול להכחיש את הרצונות והתשוקות שלך עד מחר .. וזה עדיין לא ישנה שהמהוויים האלה קיימים בתוכך.. לפחות כרגע. מעולם לא אמרתי או רמזתי שצריך להדחיק את הדברים האלה.. זאת פרשנות שלך על הדברים שלי. אני פשוט מציע דרך אחרת.. התמסרות.. מאשר שליטה. בקבלה אין שום דבר פסיבי, זה דבר ער, מודע, חי. וכמו כן.. קבלה של עצמך ושל מה שקורה בתוכך. וזה נכון המשפט שכתבת... תשמח עם מה שיש לך או שתסבול.. צר לי, אבל אתה לא מחליט מה יהיה לך ומה לא.. לא שמת לב? אתה לא מחליט מה מתרחש סביבך, אתה לא מחליט מה אנשים אחרים עושים או מה הארועים שפוקדים את הסביבה שלך, אתה לא מחליט מה מזג האוויר, אתה לא מחליט על הפרופיל הפסיכולוגי שלך, אתה לא מחליט על העבר שלך, אתה לא מחליט על הדברים שעיצבו אותך, אתה לא מחליט על ההורים שלך, אתה לא מחליט על האנשים והמידע שעיצב אותך למה שאתה.. בסופו של דבר אתה לא מחליט על המחשבות שועלות לך באותה מידה שאתה לא מחליט על הנשימה שלך. אתה מתרחש... אתה טבע.. אתה קורה.. כמו שכל דבר מתרחש בטבע. אתה לא נפרד מהסיפור הזה. זה האגו שחושב שהוא נפרד ושולט... אבל הוא לא. אבל כל זה... זה הסיפור שלי, והייתה לי תקופה ארוכה מאוד שהאמנתי בדיוק בדברים שאתה אומר.. אז איך אומרים, איש איש באמונתו יחיה? ובאמת, זה בסדר, אתה לא צריך לשכנע אותי שמה שאתה מאמין בו נכון .. מספיק שאתה מאמין בזה.. לך חיה את חייך.

מצטרפת חדשה-ועונה לשאלה

במקום שאפתח שרשור חדש אכתוב פה איך הגעתי לסוד וכו'.. איך הגעתי לסוד, ולמה בחרתי לחיות בדרכו- יום אחד הייתי על הסף החלטתי שאני מתאבדת וידיד אינטרנטי שהיה לי שלח לי באותו יום קישור לסרט הסוד. אמרתי נו מה זה משנה במקום לבכות כי זה יומי האחרון התחלתי לראות. שסיימתי לראות את הסרט יצאתי מהחדר והתחלתי לצחוק ולצחוק וללא הפסקה. לא התאבדתי להפך החלטתי שאני מעוניינת לחיות- לחיות דרך הסוד. איך הסוד השפיע על חיי- עשיתי המון רשימות בהם אני מודה לכולם ולאנשים ספציפיים. כתבתי לי איך אני רוצה שיראו חיי מעתה ולאט לאט הדברים החלו לקרות. לא בדיוק כמו שתיכננתי אבל בדרכים מפתיעות ונחמדות. את החבר שלי "הזמנתי" לחלוטין ע"פ הסוד ותוך שלושה חודשים הוא הופיע במקרה ואנחנו יחד ומתכננים לחיות יחדיו לעוד שנים רבות. שתהיה לכולכם שנה טובה, מקווה שאוכל להיות פה לעזר בעקבות ניסיוני האישי ולקבל ממכם את עצותיכם עוזה

kikona126

New member
ואו! התמונה ממש יפה

היא תפסה את העיניים שלי ולא יכלתי לקרוא... יפה גם הסיפור עם החבר, כל הכבוד לו! ויותר מזה, כל הכבוד לך! אחרי שמישהי מהשכבה שלי התאבדה, מישהו (ואני אוסיף מאוד חכם) אמר לי משהו מאוד מעניין: "בשביל להתאבד צריך להיות בן אדם מאוד אמיץ, אבל גם מאוד פחדן. אמיץ כי אתה מחליט לשים קץ לחיים שלך, פחדן - כי אתה מפחד להתמודד מול הבעיות שלך" במקרה הזה בחרת להיות "פחדנית", והסוד עוזר לך להתמודד מול הבעיות שיש או שהיו לך. ולגלות "סוד", בשביל להיות פחדן צריך הרבה אומץ
(לשים קץ לתקופה ולא לחיים) כל הכבוד לך!

kikona126

New member
גם אני רוצה ../images/Emo132.gif

אני כותבת עבודה לאוניברסיטה בנושא הסוד. ורציתי לדעת אם תוכלו לעזור בכך שתענו לי על מספר שאלות. 1. איך הגעתם לסוד? מאיפה שמעתם על זה? יום אחד נכנסה אחת הפרשניות בפורום חלומות לפורום, ופירשה חלום לאחד האנשים, והשאירה קישור לסרט. זאת בעצם היתה הפעם הראשונה. 2. למה בחרתם ללכת בדרך של הסוד? מה גרם לזה ומה הוביל לכך. לא ממש בדרך של הסוד... בסוד יש הרבה לקונות. הגישה עצמה יפה, אבל עדיין לא מושלמת... לדמין ולחשוב זה טוב ויפה, אבל ישנם עוד דברים שהכרתי. אני הגעתי לסוד עם ידע במיסטיקה, במיוחד בקבלה. וזה נתן לי נקודת הסתכלות שונה על הדברים. אצלי יש דגש מיוחד למילים בהן אני בוחרת להשתמש. 3. איך הסוד השפיע על חייכים? ראה למעלה - השפה, הקבלה של השפה כמשהו טהור. עבודה מאוד חזקה על כך שלא אשתמש בביטויים בעלי דו משמעות ועוד... הרוב זאת המילה - כי המילה יוצרת מציאות - אין אצלי שימוש בדמיון מודרך או לוח חזון ועוד... על מנת ליצור מציאות, מבחינתי המילה היא זאת שמשחקת פה....

שלום לך קיקונה!

אני בת 22, לסוד הגעתי ב"מקרה",כשחיפשתי איזה ספר בישול בסטימצקי, שמעתי עליו ממש במעורפל לפני כן. מה שהוביל לכך שאלך בדרך הסוד, היא שאני מאוד סקפטית בנוגע לכל מני תיאוריות וניסיתי ליישם את מה שאחת הנשים ככתוב בספר עשתה. היא הזמינה לעצמה פרחים. וכך אני בדקתי את השיטה, במוחי תמיד הייתה המחשבה שאקבל זר פרחים לחנות בה עבדתי, בשביל שתהיה לי עדות לכך שיתפתי בכך את המנהלת שלי.. נחשי מה? אחרי חודש זר ורדיםםםם מבחור שפעם היינו בקשר ולא חשבתי עליו בכלללללל... לאחר המקרה הזה, התחלתי ליישם ממש לעומק את כל השיטות שהספר הקנה לי, במהלך חצי שנה, הורדתי 27 ק"ג מה שחשבתי שלעולם לא יהיה כי כל חיי הייתי שמנהשאומרת שהיא "מתישהו"תשיל מעליה את העודפים אך בפועל הייתה אוכלת בלי סוף, ועל הדחף הזה לאכול מהסיבות הלא נכונות השתלטתי בעזרת הטכניקות ששם. ואיך הסוד השפיע על חיי? ??? יותר קל לשאול איך הוא לא השפיע על חיי.. קודם כלל אני אופטימית להבדיל מפעם שהייתי "משחקת אותה אופטימית" לעיני כולם וחוזרת הבייתה לייסורי הסרק שלי. אני ממש מרגישה את האופטימיות עכשיו, את הטוב שיש לעולם להציע לי. כרגע החלו "להתרחש" אירועים להם איחלתי אפילו לפני שקראתי את הספר, וכל פעם שהם קורים, כולי צמרמורות מחדש ועולה בי עוד יותר המוטיבציה להמשיך וליישם את "דרך הטבע" שאבדה לנו בדרך.. מקווה שעניתי על כל שאלותייך ובהצלחהההההה!!!!!

kikona126

New member
תודה לב ארית

לא אני שאלתי את השאלות, והתחלתי לשבור את הראש כדי להבין למה "ענית על שאלותי..." ואז ראיתי שבטעות העתקתי גם את השורה הראשונה שבהודעה הראשית
נו, אז מתברר שהסוד זה קצת כמו לבשל, לא?

למעלה