שלום לכולן/ם

שלום לכולן/ם

אני כותבת עבודה לאוניברסיטה בנושא הסוד. ורציתי לדעת אם תוכלו לעזור בכך שתענו לי על מספר שאלות. 1. איך הגעתם לסוד? מאיפה שמעתם על זה? 2. למה בחרתם ללכת בדרך של הסוד? מה גרם לזה ומה הוביל לכך. 3. איך הסוד השפיע על חייכים? שתהיה שנה נפלאה לכולכן/ם. תודה מראש, ד'.

../images/Emo222.gif../images/Emo50.gif בעבודה../images/Emo70.gif

1. איך הגעתם לסוד? מאיפה שמעתם על זה? הגעתי לסוד דרך פורום בתפוז. ("במקרה"). ידעתי את שם הסרט רק, אבל לא ידעתי על מה מדובר בו. 2. למה בחרתם ללכת בדרך של הסוד? מה גרם לזה ומה הוביל לכך? אני חושב שכל אדם מגיע לסוד בדרכו המיוחדת, שגם קשורה לרצון להבין משמעות בחיים. בחרתי ללכת בדרך הזו, כי הסתבר שהלכתי בדרך הזו כל החיים, והסרט נתן מענה להרבה שאלות שנשאלו מוקדם יותר. 3. איך הסוד השפיע על חייכם? הסוד השפיע רבות על חיי, וממשיך להיות חלק משמעותי וטוב בחיי =] שתהיה לך שנה נהדרת! עבודה בנושא הסוד - אחלה של נושא! המון בהצלחה!

naty3

New member
היי

1. הפעם הראשונה שהגעתי לסוד היתה דרך הספר "כוחו של התת מודע", שלא ירד לי מהידיים למשך שעתיים בערך! אחר כך השתתפתי בתחרות "הטיפ האולטימטיבי לחיים טובים" באחד הפורומים בתפוז וזכיתי בספר "הסוד"-לפי בקשתי...
2. בחרתי ללכת בדרך הזאת כי זה דיבר אלי בגובה העיניים.. מה גרם לזה? היקום כמובן... :) עם הזמן שמתי לב שהחדשות בעיתונים ובטלויזיה מדכאות אותי, אז הפסקתי לקרוא ולצפות בחדשות. 3. הסוד שינה לי את דרך החשיבה, אני אדם הרבה יותר חיובי היום (מצד שני לא הייתי כזאת שלילית, הייתי אדם רגיל) גם הבאתי את הספר הסוד לחברה בעבודה. כאשר אפשרי אני מנסה לנווט אנשים לכיוון הסוד ולכיוון חיובי יותר. למשל, בארוחת החג, אמא שלי אמרה שהיא מאחלת לעצמה שהשנה הקרובה תהיה לא פחות טובה מזו שעברה. תיקנתי אותה-אמרתי שכדאי להגיד "שתהיה יותר טובה". כבר נשמע יותר טוב, לא? :) שנה מעולה שתהיה ובהצלחה עם העבודה

ע ו פ ר ה

New member
דוייבסקי יקרה

קודם כל בהצלחה בעבודה. הסוד הגיע אלי באינטרנט. לקח לי זמן עד שצפיתי בו ומאז צפיתי בו 5 פעמים וקראתי את הספר פעם אחת. כשצפיתי בסרט מאוד התלהבתי, כי בעבודתי בשיטת NLP, אני מתחילה את המפגשים בסדרת שאלות שמתמקדות במטרה אותה המונחה רוצה להשיג. ישנה בשאלון שלי שאלה שמתייחסת למה יקרה כשהמטרה תושג. הסוד בעצם הוא הרחבה של אותה שאלה. אני מכניסה את המונחה להרפיה ומבקשת שידמיין שהוא כבר השיג את המטרה ומנחה אותו לשים לב איך החושים השונים קולטים אותה ואיך היא משפיעה עליו בתחומים השונים של חייו. בסיום השאלה אני שואלת אותו: האם הפסדת משהו מהשגת המטרה? לפעמים בשאלה הזו מגלים את הרווח המשני שיש לו במקום הנוכחי. מכאן מתחילה עבודה שלמה על הבנת ההתנהגויות / המחשבות / הרגשות שמפעילים אותו היום ואוסף טכניקות שעוזרות לערוך את השינוי. כמנהלת הפורום, לא פעם התייחסתי לכך שכשעובדים עם הסוד רצוי לבדוק את הערכים ואת מערכת האמונות ולפעמים צריך לעשות בהם שינוי, כי הם מתנגשים במטרה שלנו. אז אצלי אולי זה ה NLP ואולי זה הסוד ואולי שניהם ביחד השפיעו. הם השפיעו על זה שיש לי חזון ושעשיתי עבודה נהדרת עם עצמי בנושא חיבור וחיזוק המשאבים שלי להשגת מטרות. וזה אולי מקום לשתף, שבימים אלה אני עורכת שינוי בחזון שלי, כי אחרי שנתיים וחצי הבנתי שאני צריכה למצוא כיוון אחר וחדש למימוש עצמי, כי דברים לא הלכו לפי מה שחשבתי. בגדול אני חושבת שהסוד וה NLP חברו אותי לחיות כאן ועכשיו תוך שמחה והנאה מהתהליכים שאני עושה בדרך להשגת המטרה. שנה טובה וחתימה טובה. . באהבה עופרה

עוז86

New member
אצלי

החשיפה הראשונה שלי לכוחן של המחשבות היה בספר "כוחו של התת מודע" שאותו קראתי לפני יותר מ3 שנים. את הסרט ראיתי שנה שעברה. מישהו, שידע שאני מתעניין בפסיכולוגיה וברוחניות, המליץ לי עליו. באותה תקופה נסיתי גם את ה"עבודה" של ביירון קייטי. התגובה הראשונה שלי לסרט היה פחד. פחדתי מכל המחשבות השליליות שבאותו זמן חשבתי, שעלולות להשפיע עליי. למרות שחקרתי את הנושא והבנתי אותו, לא העזתי ליישם אותו. לפני כמה חודשים קראתי את "שיחות עם אלוהים" וזה נתן לי ראייה יותר בהירה לנושא, ויכולת ליישם את אותן רעיונות. מה שגרם לי זה התקווה לחיות חיים טובים יותר, לשלוט בחיי ולא להרגיש קורבן לאירועים אקראיים. אני הרבה שנים סבלתי מדיכאון. עכשיו הדיכאון "מתפרץ" לעיתים רחוקות יותר, ובעוצמה חלשה יותר מבעבר. הרעיון של להגשים את מה שאני רוצה בעזרת מחשבותיי, נותן לי הרבה כוח והרבה תקווה. במקום ללקפוץ מהגג ולשים קץ לחיי כי העולם הוא _____, נתונים בידיי כלים, שאוכל להשתמש בהם כדי להשתנות. איך ה"סוד" השפיע על חיי: מכיון שהתחלתי ליישם את העקרונות רק מלפני כמה חודשים, זה עדיין מלווה בקשיים (כנראה שזה לא כל כך קל כמו שזה נראה..) . ההצלחה היחידה שהיתה נראית לעין, היא שהצלחתי לרפא כאבים שהיו לי בכתפיים. הכאבים נמשכו כחודש. לא הלכתי לרופא. יישמתי את מה שכתוב ב"כוחו של התת מודע". תוך 3 ימים הכאבים נעלמו לחלוטין.

שירשור מהמם!!

נורא היה כייף לקרוא את התגובות שלכם! עוז, אתה במסלול נהדר! ואני אגיד לך למה, כי עכשיו קשה לך מאוד (כמו שתיארת), ואתה הרי מכיר את המשפט החכם "בלב הקושי שוכנת ההזדמנות". - זה בדיוק הרעיון! הגוף שלך עובר שינוי גדול, ולכן נורא קשה בהתהליך. כמו בכל תהליך התחלתי. אחרי שתעבור זאת, אתה תראה בהדרגה כמה שהכל מסתדר ונהיה יותר צלול וטוב! תברך את הקושי הזה כל הזמן!

עוז86

New member
תודה

אני אכן "צומח" עם הקושי, אם מסתכלים על זה מנקודה יותר רחבה וכוללת העבודה שלי היא לא עם הגוף... ניצלתי את הכאבים בכתף כדי לבחון את היישום של שימוש בתת מודע, המטרות שלי הן בעיקר חברתיות וכאלה שקשורות לזוגיות אני מנסה ליישם את הרעיונות בתחום הזה...

אצלי זה אותו דבר../images/Emo13.gif

אנחנו פועלים על יישום אותו הדבר (זוגיות), וככל שאני יותר ויותר בוחן את הסיטואציה והסביבה, ובכלל כל מה שקשור לעניין... עדיף באמת להיות שלם בלב מלא אמונה, שהדבר אותו אתה מזמן - ייתגשם! אני אגיד לך למה, כי אחרי שמכירים במשהו טוב, במשהו שנותן ומחדיר בך אמונה כלשהי: "הסוד", "כוחו של התת-מודע", "שיחות עם אלוהים" ועוד... אלה דברים שאתה מתחיל בהם את השינוי, ובלעדיהם המחשבות הולכות להן לכיוונים שונים - ולא בהכרח טובים! אני גיליתי בעצמי, שעניין כוח המשיכה - הוא עניין פלאי ומדהים!! אני נגליתי לדברים שאפשר להשיג דרכו, ואני אסיר תודה על כך! בעניין הזוגיות - הדברים פועלים דומה, אבל בכל זאת שונה: א' - משיכת מציאות, זאת הדרך חיים שאתה חי אותה, ואתה מאמין בה. ב' - הזמנת דברים כמו: חניה, טיסה, רוגע, שלווה, ביטחון, הורדה במשקל ועוד... אלה דברים שלא כולם גם מצליחים בהתחלה, אבל בכל זאת, אלה דברים שאיתם הם לומדים. זימון זוגיות - זה כבר עניין שונה לגמרי, כי לזמן אדם - בשר ודם, אנרגיה כמותך, זה לא להזמין פיצה במסעדה. פה יש את העניין של חיפוש נפש תאומה, שזה לא דבר קל בשביל רוב האנשים, ורובם גם נשארים לבד בסופו של דבר. עם זאת, אני תמיד מאמין שזמן הגעה ליעד האהבה והזוגיות, זה בטח ובטח לא קשור כבר לאף אחד. כל אדם עם רצונותיו, עם סטיותיו, עם מחשבותיו, ועם נפשו ואופיו... לאהבה וזוגיות צריך פשוט לחכות, והעיקר זה לשחרר... המחשבה על כך לא תורמת כבר...זה טוב למשחק עם עצמך, אבל זה כבר לא תלוי בך. אני יכול להגיד על עצמי, שאולי למרבית האנשים, החשיבה שלי נשמעת מיושנת לגבי זוגיות, וכי איני יכול לצאת כמו רוב הצעירים בגילי, שמחובקים בין זרועות כל יום וכל לילה - אין בי את זה. אני מאמין ומתחבר לזוגיות מאהבה! אני מאמין בזוגיות עם נתינה, איכפתיות, הבנה וקבלת האדם כפי שהוא =] לולא הסוד, הייתי חושב שממה שרואים בסביבה בכל מקום, זה כילו לא נשארו אנשים כאלה בעולם, חוץ מהאנשים היותר מבוגרים, שמבינים מה זה...מה המשמעות בכלל לזוגיות. אבל עכשיו, כשאני יודע כיצד דברים פועלים ביקום, ובשלמות האלוהית, אני מזמן,ויותר את הדברים ממני... איני יכול לכפות דבר על היקום, ולמה לי, ומה שניתן לעשות, זה להאמין ולדעת שהדברים קורים מתחת לפני השטח, ויהיו מוכנים להיות יום אחד - המציאות שתמיד ביקשת:) וואי יצא לי ארוך, אבל זה פשוט יצא ממני כמו זרם חח שיהיה לנו שבת שלום!

עוז86

New member
אם אני מבין את מה שאתה אומר

אתה בעצם מציע לא לרתום לזה את הכוח של החשיבה, אלא רק להאמין? אכן, זוגיות זה דבר שונה, כי נכנס לפה האלמנט של יחסים אישיים. זה לא כמו להשיג סקס מזדמן או הנאות כלשהן. כדי לשמור על הקשר צריך מיומנות אחרת... (מה שאולי חסר אצלי) אני כבר מתחיל להבין שאם אני רוצה מישהי רק כדי שהיא תתן לי ______ (נוכחות/ביטחון/הנאה/אהבה/אכפתיות/תחושת ערך) אז אפשר לנבא על המערכת יחסים הזאת כישלון עוד לפני שהיא התחילה, אלא אם כן אני פוליטיקאי מוצלח (מה שאני לא) ואני יודע איך לשחק עם האגו שלה כדי לשמור אותה במשחק- את זה עושים בעיקר הערסים. ואני מתחיל להבין שזה תהליך שקורה בטבעיות וללא מאמץ לכפות את התוצאה (כמו ע"י להתחיל עם בנות ברחוב, שזה משהו לא נעים לגמרי ולא טבעי לחלוטין). למעשה, כל הדייטים שהיו לי עד עכשיו לא הושגו במאמץ מיוחד..

בדיוק! הבנת את הכוונה =]

אני גיליתי, שכל דבר שאתה לא כופה עליו בחיים, ומתייחס אליו באמונה - מתגשם ! כשאני רציתי להכיר מישהי נחמדה, כזאת שתהיה לי אוזן קשבת וסימפטית, אני שאלתי שאלה פעם אחת בלבד: "היכן אמצא מישהי שתבין אותי, ותהיה ממש נחמדה?". התשובה לא איחרה לבוא, ואחרי שבועיים, בערך, הבחורה הזאת מצאה אותי ! לא התעסקתי במתי, איפה, אולי כן, אולי לא...פשוט שאלתי, ושכחתי. ככה זה קרה במקרים רבים. אפילו לפני הטיסה שלי לגרמניה, שאלתי את השאלה עקב שיחה עם מישהו: "מתי אני אסע לחו"ל"? בדיוק אחרי שבוע, קיבלתי טלפון - הזמנה מיוחדת למשלחת חו"ל + הופעה ! אני האמנתי שמגיע לי לחוות את הדברים האלה, והם באו אליי בצורה הכי קלה ונהדרת !! כשזה מגיע אצלי לעניין מערכת היחסים, זה מרגיש מעולה וטוב! אבל זה לפעמים גם מעלה דברים לא טובים, שאני מעיף מהר מהר...ואני אשמח גם לשאול פעם אחת ברצינות את השאלה בעניין... זאת הייתה הכוונה. לא להתעסק בזה, כי אחרי שרצינו, ביקשנו, שאלנו, זה כבר עבודה של הUNIVERSE ! לכפות את עצמך ואת בקשתך עליו, להיות חסר סבלנות, זאת כנראה הדרך שתרחיק אחד מהשני.

ורציתי להוסיף...

לגבי "כשאני רוצה לקבל ___... גיליתי, שאף פעם דברים כאלה לא התקרבו אליי, כי מן הסתם, אני גם לא מחפש ולא חושב על זה. כשיש מטרה מסויימת, האחרות (הלא קשורות) מתרחקות ממני. וטוב שכך =] שבת שלום!

הסיפור שלי

אני יכול לומר לך את הסיבות שמשכו אותי לזה מלחתחילה.. דברים שכבר התפכחתי מהם. זה התחיל מתאוות בצע
כמובן שלא ראיתי את זה בצורה כזאת בזמנו.. אבל בדיעבד אני מבין שזה מה שזה היה. פשוט רציתי עוד.. עוד אהבה, עוד חברים, עוד רכוש, עוד הצלחה, עוד מזל.. ומעל הכל - שליטה. אני מאמין שמרבית האנשים מחפשים משהו שבזכותו הם יהיו טובים יותר מוצלחים יותר ונעלים יותר מעל המין האנושי.. הם מחפשים איזה סוד. וראיתי את זה קורה שוב ושוב ושוב במלא סדנאות שהייתי, קורסים, ושאר דברים שמתכנתים לך מערכת אמונות חדשה. שלא לדבר על דתות.. שזה בכלל העקרון המנחה. אתה שואל איך זה השפיע על החיים שלי? בהתחלה זה היה אושר ואקסטזה.. אפילו עוד לפני שקיבלתי "הוכחות" לזה.. רק מעצם הרעיון שמצאתי משהו שנשמע לי הגיוני שמסביר לי דברים ונותן תשובות.. כבר הרגשתי שאני יכול להיפרד מהחיים האומללים שלי ועכשיו הכל יהיה טוב.. רק בגלל שאני יודע משהו חדש. ואז התחלתי לשים לב לכל מיני צירופי מקרים כאלה ואחרים.. שאחריהם אמרתי "יש! זה עובד". אבל עם חלוף הזמן שההתלהבות הראשונית ירדה.. שמתי לב שזה לא תמיד עובד.. ושהבעיות הגדולות שלי לא נעלמו.. ושבעצם גם הקטנות לא.. ואז המשכתי לקרוא ולהתאמן.. המון המון עד לדרגה שכבר לא היה מה לחדש לי בנושא.. ואז עבר עוד זמן של תסכול.. תסכול על כך שאני יודע הכל אבל נראה שעדיין משהו חסר. ואז בסוף נטשתי את זה. וכשנטשתי את זה פתאום גיליתי מלא דברים אחרים חדשים.. שסותרים את הסוד לגמרי.. שהם אפילו נכונים ומדוייקים יותר ברמה של מה שקורה כאן באמת.. אבל זה כבר סיפור אחר.

עוז86

New member
שאלה:

האם "נטשת" את הרעיון כי לא הצלחת להגשים את מה שרצית להגשים, או כי כבר לא היית מעוניין בהם יותר? תראה, אפשר לנטוש את הרעיון בכמה דרכים, אתה יכול לעזוב את כל העניינים החומריים, והרעיון של "להגשים", כי אתה גדלת מבחינה רוחנית ואתה נוטש את זה כמו שילד נוטש את הצעצועים שלו כשהוא גדל. יכול להיות שאתה מחפש אחר משהו מהותי יותר. זה לעבור לשלב של "החיפוש". זאת דרך טובה מאוד וזה סימן שאתה בכיוון טוב ואני מתחיל לקנא בך. אבל אתה יכול לנטוש את זה כי "זה גדול עליך", או כי אתה לא מצליח, או כי אתה מחליט "להתנזר" ולנטוש את הכל. זה גם יכול להיות דבר טוב אלא שבתוך תוכך אתה עלול להמשיך לרצות את מה שאתה רוצה, ואתה מדחיק את הרצון הזה. "נזיר" אמיתי הוא לא אחד ש"וויתר" על השאיפות שלו אלא הוא התעלה מעליהם. הוא לא בוחר בהם כי...זה לא מעניין אותו כבר. אתה מבין את ההבדלים? אז מתוך איזה דרך עשית זאת?

תסכול בעיקר

נטשתי כי לא הצלחתי להגשים את מה שרציתי להגשים.. זה לא עבד כמו שסיפרו לי.. או שהיו חלקים שלא סיפרו לי .. או שהיו חלקים לא נכונים,.. או חלקים שהם לא ידעו.. או משהו. ובקשר לשאלה השניה שלך על התשוקות.. כשעזבתי את הסיפור של הסוד ויצירת המציאות וכל זה.. נפתחתי לכל מיני תשובות חדשות.. שאולי לא עונות על השאלה "איך להשיג מה שאני רוצה", אלא תשובות שמבהירות לי יותר בבהירות מה מתרחש פה באמת ומאיפה נובע הסבל. וראיתי שיש קשר ישיר בין סבל.. לבין תשוקה. או רצון. ואז כבר עניינה אותי שאלה הרבה יותר מעניינת.. הרי במקור רציתי להשיג את מה שאני רוצה.. כי הנחתי כמובן מאליו שזה מה שיעשה אותי מאושר.. אבל עכשיו הבנתי שלא בטוח.. ואני פשוט רוצה להיות מאושר.. מה שיעשה את זה.. אם זה לקבל דברים שאני רוצה .. או לפתור משהו מבפנים.. העיקר להיות מאושר.

לדעתי, כל אדם מקורו להיות מאושר!

אין אדם שלא רוצה אושר מסויים. מקורנו הוא באושר, אך לא כולם מסוגלים להתחבר אליו. להבין אותו. גם אצלי רוב הפעולות (אולי אפילו עכשיו) פועלות על "אני אשיג את האושר בעניין", ואז כשזה מגיע, אני מרגיש ריק. טוב, אז יש לי את זה - הגשמתי =] ואז אני עוצר לרגע, וחושב: "הרי הגשמתי מטרה! הצלחתי לשתף פעולה עם כוו גדול ממני, זאת אומרת שאשיג עוד דברים". זה כמובן לא רע, לרצות עוד...אבל מה מאלה יעשה אותי מאושר? לפעמים אני מודה על דברים שעדיין חבויים מהשטח שלי, ולמרות שאני יודע שהם בדרך אליי, אני בכל זאת אומרת תודה, כי בסופו של דבר, גם שם אני מחפש את האושר, וכאשר האושר נמצא לפחות בתהליך עצמו - עד שאני משיג אותו - זה בעיניי הנאה בפני עצמה. לא זוכר שממש שמחתי אי-פעם ממשהו שהגשמתי, כמו ששמחתי בתהליך ההגעה ליעד.

למעלה