שלום לכולן, חדשה פה

זואילי

New member
שלום לכולן, חדשה פה

בוקר טוב. חדשה פה וותיקה בסבל. אחרי 15 שנים של כאבים, ואחרי 8 שנים של חיפוש תשובה, סוף סוף אובחנתי. מישהי יודעת מי זה ד"ר רוזין מתה"ש?

ברוכה הבאה

ד"ר רוזין אהבת נפשי
- מומחה לכירורגיה לפרוסקופית מתקדמת וכירורגית שד. רופא מצויין מקצועי מקסים אנושי וכל מה שאפשר לומר על
אמיתי. הוא טיפל בי וניתח אותי רק מילים טובות יש לי לומר עליו. את ביידים טובות מאוד - וד.א למה נשלחת אליו? יום נפלא

זואילי

New member
תודה

הייתי אתמול בפגישה עם ד"ר סוריאנו (פגישה שנייה אחרי שבראשונה הופניתי ע"י ד"ר שיינמן לערימת בדיקות מגעילות). ואחרי שיצאתי ממנו בהלם ובילבול, כדי לתאם פגישה נוספת כדי לקדם את עניין הלפרוסקופיה, הוא אמר שהוא רוצה שאפגש גם עם ד"ר רוזין. אז תהיתי מי זה ומה התמחותו. אני די מבואסת כי ציפיתי כבר לקבל תאריך לניתוח או מה שזה לא יהיה ופתאום הבנתי שלא הכל כזה פשוט - טכני. ואני מפחדת. הניתוח אמור להיות מורכב, וכמובן יש את החשש הכי גדול שלי שלא אוכל להרות. מאוד מבולבלת.

היי

איזה בדיקות עשית? האם חושדים במעורבות מעיים? ניתוח מורכב זה "המומחיות" שלי אני והאנדו שלי הצלחנו לערב כמעט כל איבר בגוף אז אם יש לך שאלות .....אנסה לעזור כמה שאפשר

זואילי

New member
הווווווו!!

תאמיני לי, איזו הרגשה מעודדת לדעת שיש עם מי לדבר... כל השנים האלה אף אחד לא הבין על מה אני מדברת. גם החברות התעייפו ממני ומהתלונות שלי... (היום כבר לא. עכשיו הן מבינות ותומכות. למרות שאין להן מושג קלוש, למזלן). עשיתי קולונוסקופיה כי אכן יש מעורבות של המעיים אבל כמובן שרק בניתוח ידעו בדיוק עד כמה... ואת האולטרסאונד - תחת המהם, ואולטרסאונד שלפוחית ועוד כל מיני. כל בדיקה הכי מפגרת הפכה לסיוט כי האנדו' לוחץ לי על כל איבר חשוב וחוסם אותו כך שאפילו אולטרסאונד לבטן, הופך לסיוט - כשלוקח לשני ליטר מים ששתיתי לצאת רק אחרי 3 שעות... אז יש בשחלות, ויש ברקטום, ויש במעי, ויש בדוגלס, ויש בשלפוחית השתן ועוד ועוד. ואני בפחד גדול שחלילה לא יפגעו באיברים חיוניים, ואני יודעת איך אני אכנס לניתוח - אבל לא יודעת איך אצא... איך את היום? אחרי? תגידי לי שהפכת לאדם חדש...

אומרת חזרתי להיות נורמלית

אני הגעתי מסובכת
כך שמה שהרופאים היו צריכים לעשות זה לתקן את כל הבלגן והחסימות שכבר היו קיימות. הם לא הבטיחו לי הבטחות ואמרו בפרוש שאין להם מושג איך אני יוצאת אחרי הניתוח.......אני כבר חשבתי על הדברים היותר גרועים שאפשר אבל לשמחתי השילוב של הרופאים הטובים שהיו לי בניתוח החזירו אותי לתקינות מדהימה. היום אני קצת יותר שנה אחרי והכל כמו שאומרים טפו טפו טפו
תקין......לא מבטיחה לך שלא יהיו מידי פעם דימומים או כאבים פה ושם או יותר שם מפה אבל בסך הכל אני ממש מרגישה מצויין. המלצה תסיימי בהקדם את הבדיקות שלך כך שאם באמת צריך ניתוח הם יתכננו אותו ביחד כמו שצריך. (אני הגעתי אליהם מונחת על מיטה ומקולקלת מכל כיוון ובכל זאת הם הוציאו ממני משהו טוב) אל תהיי בלחץ את תכנסי בהומור לניתוח (נותנים וליום שגורם לשיר - לרקוד זו קצת בעייה כי את מחוברת לאינפוזיה) ואת תצאי בהתחלה מטושטשת וקצת כואבת אבל מתוקנת ולאט ובסבלנות עם הזמן הכל יחזור להיות מצויין. תעדכני מה היה אצל רוזין ואני כאן

זואילי

New member
אהבתי את המתוקנת...

סיימתי את כל הבדיקות. חסרה לי רק תוצאה אחת של ביופסיה שעד ביקורי הבא במרפאה, כבר אקבל אותה. ואז בעצם אני אמורה לשמוע מסוריאנו מי ומה לגבי הניתוח, וכמובן לתת את הסכמתי. כמה זמן זה התאוששות? כלומר הימים הראשונים, באישפוז? כאבים פה ושם בהמשך כבר קטן עלי...

התאוששות

הכל תלוי בך..... אצלי היתה פתיחת בטן שלושה רופאים חיטטו שם כל אחד באיזור שלו בערך 6 שעות התעוררתי די טשטש....למחרת כבר ירדתי לכיסא והתקלחתי ובימים הבאים התחלתי ללכת ולעשות תרגילי נשימה.....מה שהכי עזר לי להתאושש מהר זה הצעידות שעשיתי כל יום הוספתי עוד כמה צעדים די מהר חזרתי לעצמי ותוך שבוע הוציאו אותי לחופש של סופ"ש בבית. הימים הראשונים לא קלים אבל היה איתי מישהו מהמשפחה 24 שעות במשמרות כך שהיתה לי עזרה במצבים הקשים כמו לסחוב לי את כל ה"ערכות" שחיברו לי אינפוזיה ודומיו.....מקלחת הלבשה סירוק ואפילו מריחת קרם גוף אבל אחרי שמורידים את הקטטר אוטומטית המצב משתפר . אני כאן

מיכל235

New member
איך יודעים אם יש מעורבות

של איברים נוספים?? מה התופעות שצריך לשים לב אליהן?? לי נאמר שרק בניתוח אפשר לגלות אם יש מוקדים נוספים.

כאבים כאבים

נכון שרק בניתוח אפשר למצוא את המוקדים ולדעת בדיוק מה הם עשו אבל במידה ויש לך כאבים באזור מסויים כאבים חדים שמצריכים משככי כאבים (ולא אקמול או אופטלגין) אפשר להניח שיש שם משהו. מעי - אם מסתמנת חסימת מעי אז זה מתחיל בהיצרות של המעי וגורם לשילשולים ואם הזמן עצירות הבטן מתנפחת ועדיף להגיע לבית חולים בזמן. שלפוחית / אורטר - כאבים בגב תחתון, כאבים במתן שתן לפעמים דימום. לי יש מוקד בסרעפת שגרם לי לנקב בריאה - איך מרגישים? קושי בנשימה מחסור באוויר (לא בגלל שחם בחוץ או פעילות כלשהי) עד למצב שאת בקושי מדברת אבל שוב אפשר לנחש מהם שאולי יש משהו באזור, השיטה לראות מוקדים היא רק בבית חולים בבדיקת CT או MRI.

מיכל235

New member
פגיעה בשלפוחית?

סליחה על התיאור אבל זה מטריד אותי, כבר כמעט שנתיים יש לי תופעה כזאת שמתי שאני הולכת לשירותים אני כמעט תמיד מרגישה שיש לי עוד כמה טיפות ואני ממש צריכה להתאמצץ עד שהן יוצאות וזה לפעמים לוקח מספר דקות. האם זה יכול לרמז על פגיעה בשלפוחית????

לא בהכרח

שיטת הכיליה היא לשלוח "סילוני" שתן דרך האורטר לשלפוחית כשאת מרגישה שאת צריכה לשירותים את מרוקנת את השלפוחית ומה שאת מרגישה זה את שאריות ה"סילון" שלא "הספיקו" להגיע לשלפוחית. טיפות אלה יכולות בהחלט לשגע כי ההרגשה שעדיין את צריכה להתרוקן מציקה כמו שלא התרוקנת. אבל אם זה מלווה בכאבים (לא צריבה בזמן ההתרוקנות כמו של דלקת) או דמם הייתי ממליצה לך לפנות לאורולוג. ו..... בכל מקרה ממליצה לעשות US כליות ובדיקת שתן כדי לוודא שאין הצרות באורטר ובעקבות זה ההתרוקנות לא מלאה.

galim29

New member
ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

ניתח אותי יחד עם סוריאנו. אדם מ ק ס י ם!!! ורופא מצוין. הוא כירורג. תשאלי את סוראינו למה הוא רוצה שתיפגשי איתו. סביר להניח שהוא חושב שיש מעורבות של המעיים כמו שזק אמרה.

זואילי

New member
כן כן

אני והמעיים שלי... סיפור ידוע.... כמובן שאובחנתי לפני 4 שנים כסובלת ממעי רגיז. הגיוני... רק שאף אחד לא עלה על המקור למעי הרגיז. אם הניתוח יפתור לי את הבעייה הזאת - אהיה המאושרת שבאדם.

קצת שיחות

איתי ונהפוך אותך למאושרת גם לפני הניתוח (נזכרת בהשפעת הווליום ויש לי כביסה לתלות ובית לנקות..... אך איזה יום יפה

זואילי

New member
איך שכחתי שהיום יום חמישי!!!

שיהיה אחלה סופ"ש לכולנו, ויש לי עוד מליון שאלות והתייעצויות, אבל לאט לאט. זו פעם ראשונה בכלל שאני באיזה פורום..

יום חמישי יום יפה

ואני כמו
מבזבזת אותו בסידור וכביסות נו באמת....... תשאלי תשאלי בשביל זה "המציאו" את הפורום...... סוף שבוע מקסים ומחומם אני עוד צריכה לשתול צמחים בגינה ובא לי לנסות לשתול אבוקדו מה דעתכן? יצא משהו?

galim29

New member
יום חמישי מקסים../images/Emo39.gif

מה עם בניית הטבון??????????????? מחכה להזמנה לחפלה... תגידי לא' שאני מחכה לפיתות שלו

ר ו מ י ה

New member
ברוכה הבאה זואילי ../images/Emo140.gif

את מומחיות תה"ש שלנו כבר פגשת
שמחה שמצאת אותנו את באמת לא לבד

רומיה שאלה../images/Emo151.gif

אייקון החנון שהכנסת אחרי מומחיות תה"ש צריך לומר לנו משהו?----------- אהבתי

למעלה