שלום לכולם!

MaxIg

New member
שלום לכולם!

יש למישהו מושג אם ייגר (המשקה) או ייגר דבש מכילים גלוטן? (לא ממש ברור לי מהגליון משקאות הזה שיש באתר) תודה מראש!

MaxIg

New member
אני אציג את עצמי קצת!

הסיפור שלי התחיל לפני כשנתיים. הייתי ממש לקראת גיוס וכחודשיים לפני התחלתי לסבול מכאבי בטן ושלשולים בעיקר. פניתי לכמה רופאי משפחה... הסיבות שלהם לכאבי בטן שלי היו שונות ומשונות החל מ "לחץ לפני גיוס.." ועד לרופא שניסה לשכנע אותי להרשם לפסיכולוג וטען כמובן שהכל פסיכולוגי.. חיכיתי חודש וכשראיתי שמצבי לא משתפר התחלתי להתעניין בנושא בעצמי בעיקר באינטרנט. מהר מאוד השוותי את מה שהיה לי בצירוף תפקודי כבד גבוהים בבדיקות דם מגיל מוקדם יחסית וחשבתי שאולי מדובר בצליאק. הלכתי לרופא משפחה אחר וסיפרתי לו הכל, הרופא צחק עליי ואמר שאין כזה דבר צליאק בגיל 19... אבל אחרי התעקשות קטנה בכל זאת הסכים לשלוח אותי לגסטרו. כשסיפרתי את כל הסיפור שלי לרופא גסטרו הדבר הראשון שהוא שאל אם עשיתי איי פעם בדיקות דם לצליאק. עשיתי את עצמי דיי מטומטם ואמרתי לו שאין לי מושג על מה הוא מדבר. והוא ישר החליט לשלוח אותי לבדיקות דם, בנוסף מכיוון שהגיוס שלי הלך והתקרב הוא החליט שעוד באותו היום אני מבצע ביופסיה אצלו במרפאה בביופסיה עצמה הוא אמר שהמעי נראה טימה מודלק אבל צריף לשלוח דגימה למעבדה כדי לדעת בדיוק. שבוע אחר כך התגייסתי והמשכתי לסבול.. אחרי כשבועיים של המתנה נודע לי כי יש לחזור על הביופסיה מסיבה כלשהי, הבנתי שהדוגמא הייתי פגומה או משהו כזה. הבדיקות דם לעומת זאת הראו שאכן יש לי נוגדנים בדם אבל ברמה דיי נמוכה... לאחרונה השתחררתי מהצבא בעיקר כי לא יכולתי לסבול יותר. הרופאים הצבאיים לא האמינו לי, היו רופאים שאפילו הגדילו ראש והציעו לי לפנות לקב"ן במקום לרופא גסטרו. לפני כשבועיים השתחרתתי ופניתי שוב לרופאה בקופ"ח שאחריי ששמעה את הסיפור שלי שיר שלחה אותי לבדיקת דם לצליאק. נכון לעכשיו אני מחכה לתואות ו... נראה מה יהיה. בכל מקרה אני אופטימי :)

ravit2b

New member
join the club

גם אני מחכה לביופסיה (יום ג') והתגובות של האנשים יכולות להיות מאוד מרגיזות למשל: בחג השבועות, דודה שלי התארחה אצל ההורים שלי והנושא הזה עלה והיא אמרה בתגובה: "זה לא צליאק זה היפוכונדריה ואם היה לך צליאק היית מקיאה כל הזמן והיו מגלים את זה מזמן" מותר לציין שמאוד נעלבתי מההערה המגעילה וההודעה שלך מלמדת אותי שיש הרבה אנשים בורים כולל רופאים. תמשיך עם הבירור שלך, קראתי על אנשים בפורום שגילו שיש להם צליאק בגילאים הרבה יותר מאוחרים משלך. שיהיה לך בהצלחה בכל מקרה

MaxIg

New member
תספר לי על זה..

היה רופא שהייתי צריך להסביר לו מה זה צליאק! ואחריי שסיימתי הוא קם והלך להתייעץ עם רופא גסטו שהיה חדר ליד..

daniela21

New member
איזו חוצפה

להגיד למישהו שמדובר בהיפוכונדריה. כשהיאתחיה יום יום עם אותה הרגשה כללית גרועה ועוד תצטרך לשמוע את כל העצות והדעות של הסביבה, נראה איך היא תרגיש.

אסטיביות בסטייל נכנסת לתמונה

להוכיח לדודה יודעת הכל למה הכוונה ב"להקיא": לדחוף באותו רגע אצבע אל החיך הרך בגרון ולהקיא לה מול הפרצוף. אוי, אני חיב להיות שם כשזה קורה. אני אגב - מסוגל. (ואגב - המשפחה שעליה סיפרתי בעבר שכבדה אותי פעם רק בסלט ודג לא מתחשק - השתפרה לאין ערוך... והיום כמות המאכלים שאני יכול לאכול גדולה הרבה יותר באותן ארוחות משפחתיות).

daniela21

New member
../images/Emo6.gif

גם אני חייבת להיות שם כשזה קורה. אגב, לי לא יצא אף פעם להקיא בגלל צליאק. פעם כשאכלתי גלוטן 4 ימים ברצף חטפתי כמו וירוס של הקאות ושלשולים איומים, אבל באופן כללי - אם אני אוכל גלוטן, זה לא יגרום לי להקיא. אני שמחה שעכשיו אתה יותר נהנה מארוחות משפחתיות, ככה צריך!

ravit2b

New member
אותה דודה שיודעת הכל

באמת יודעת הכל ומוכנה להכל ומה שסיפרתי כאן זה עוד כלום, בן דוד שלי התחתן עם מישהי מאוד נחמדה שיש לה בעית פיגמנטציה בעור, כלומר חלקים בהירים מאוד וחלקים כהים מאוד וביום האחרון של השבעה על סבא שלי (לא פחות ולא יותר) היא ניגשה אליה, מול כולם ואמרה לה (כאילו בשקט אבל שכולם ישמעו איזה חכמה היא) שהיא חייבת להשתמש במייק אפ אחר ושהיא נראית ממש גרוע ככה. כל הנוכחים התביישו בשבילה, אבל היא בשלה, חכמה בשביל כוווולם. ככה זה כשיש כישורים חברתיים לוקים בחסר.

MaxIg

New member
אשמח אם מישהו יוכל..

לענות לי.. ייגר מכיל גלוטן או שאפשר לשתות בשקט?

למעלה