שלום לכולם!!

עופרה1T

New member
שלום לכולם!!

בטח אף אחד לא זוכר אותי (מהזקנות של הפורום). אבל (בלי שום קשר לשביתה של הסטודנטים ) יש פה בטח הרבה סטודנטים שממנים לעצמם את החיים ות'לימודים. איך עושים את זה (התחלתי להתקמצן על כל דבר (לעצור טרמפים בת"א וירושלים, אני ממש נגד להכנס למינוס / הלוואות אבל נראה לי שהגיעו מים עד נפש מבחינתי ואני אצטרך לקחת הלוואה וזה מלחיץ אותי? האם נראה לכם שתפרשו אם יעלו את שכר הלימוד? המון בהצלחה. ת'אמת התגעגעתי. אני.

בתש1

New member
אני לא בעד למהר לקחת הלוואות, אבל..

לפעמים אדם צריך לקחת אחריות על החיים שלו , ולקחת הלוואה..כמובן רק בדברים באמת חשובים.. זה לא נורא לקחת הלוואה, בייחוד שכשתסיימי את התואר יהיה לך מקצוע שתוכלי להתפרנס בכבוד ולהחזיר את הכסף.. אנשים נרתעים מלהעזר באחרים, ובייחוד ברשויות כמו בנקים וכאלה..צריך לדעת שלפעמים אין ברירה, ולזדקק זה ממש לא נורא (כמובן לא כדרך חיים). הרבה בהצלחה.

rigoletto111

New member
אי אפשר לתת "תשובה כללית" וצריך

לבחון את המצב הכלכלי של כל אחד בצורה פרטנית, דהיינו לבדוק כמה הוצאות והכנסות יש לו, במה אפשר לחסוך (אולי במדורים, למשל?)ובמה אי אפשר? מה הצפי להכנסה עתידית? מה האפשרות ללוות מההורים? דהיינו: אל תפרשי מלימודי כלכלה כי את צריכה לקחת הלוואה של 7,000 שקל. מאידך, אל תיכנסו לחוב של 30,000 שקל בשביל להתחיל תואר ראשון בספרות השוואתית .... ובינתים לא מעלים את שכר הלימוד. בכל מקרה , לשאול "איך אתם הסתדרתם?" זה כמו לשאול איזה מספר במשקפים יש לאחרים, וללכת להוציא משקפים באותו מספר...

j o h n n

New member
ניראה שאתה בעד שכר דפרנציאלי

תקן אותי אם אני טועה עגב מה אתה אומר אל זה?

rigoletto111

New member
לא, אני לא

אתה מתכוון - שכר לימוד דיפרנציאלי לכל מקצוע? כלומר ששכר הלימוד בכלכלה יהיה גבוה כפלים, ואז היא לא היתה יכולה ללמוד בכלל? עובדה שגם עכשיו היא בקושי עומדת בעניין

זוכרים זוכרים אותך

זה טירוף. השאירו אותי לעבוד שלשום 17 שעות רצוף ואתמול 12 שעות. היום הלכתי לשיעור באו"פ הרבה לא הצלחתי ללמוד. אבל למדתי דבר אחד שמה שלומדים באוניברסיטה יפה רק בתאוריה לא עוזר במציאות.

uri80

New member
בודאי שזוכרים.

לי לשמחתי עדיין עמדה האפשרות לגור בבית ההורים בזמן הלימודים. לא שוס גדול אבל חסך הרבה כסף. חבל לפרוש אלא אם המצב ממש קשה. ניסית להשיג מלגות למיניהן? אפשר גם להשתמש בכספי הגמ"ח שכאן (בתקווה שיתמלא קצת מחדש מאחר ונראה שכרגע כולו כבר מנוצל לבינתיים)

עופרה1T

New member
תודה לכולם!

על העצות! להלוות מההורים אין אפשרות. וכן אני לומדת לימודי כלכלה נראה לי שאני אקח הלוואה. תודה לכולם.

rigoletto111

New member
על לא דבר..!

אני זוכר אותך מכאן, אבל לא ידעתי מה את לומדת.. נסי לבדוק במדור סיוע לסטודנטים אם יש הלוואות של משרד החינוך וכו' לא כדאי לוותר על לימודים בגלל מחסור קטן בכסף, בייחוד כשאת כבר "בפנים"

למעלה