שלום לכולם :)

שלום לכולם :)

אני ממש מתה לקנות סוסה... אבל יש כמה דברים שאני לא יודעת.. ואני לא רוצה לקנות סוסה בלי לדעת הכל.. אז קודם כל השאלות - א. אני יודעת שאפשר לתת לסוסים גזר.. אבל רציתי לדעת איזה עוד ירקות/פרות אפשר לתת ? ב. לתת לסוס קש וירות זה מספיק או שצריך גם תערובת ? ג. כמה זמן הריון של סוסות ? ד. מה זה חצי פנסיון ? נראלי שזהו לבנתיים... תודה מראש מילי.

shirli0811

New member
שלום מתוקה.. ../images/Emo39.gif

ממ השאלות שאת שואלת הן מחוסר ידע בסיסי [לא רוצה להעליב חס וחלילה]. את רוכבת בחווה כלשהי..? וכמה זמן..? ותשוובות לשאלות: סוסים אוהבים גזר, קוביות סוכר, תפוחים, קליפה ירוקה של אבטיח, ויש כאלה שגם אוהבים לחם.... סוס צריך בעיקרון לקבל תערובת, אבל בהתאם לעבודה שלו. סוס צריך שיעבדו איתו לפחות 5 פעמים בשבוע, יטפלו בו טיפול שוטף שכולל: הברשה, איכוף נכון, והתאמה של הציוד לגב הסוס ולמבנה גופו. שטיפה לאחר כל אימון, ניקוי תאים מידי יום, טיפול באוכף ובראשיהה [כאשר הן מעור], וכמובן פינוק ואהבה
החזקה של סוס עולה הרבה כסף ואת צריכה לדעת עם התקציב שלך מתאים לטיפול איכותי בסוס. בעיקרון מומלץ להתייעץ עם מאמן/מדריך על המזון של הסוס בשביל למנוע בעיות בעתיד [כגון קוליק וכו']. היריון של סוסה נמשך 11 חודשים. חצי פנסיון זה לרכוב בחווה מסודרת שבה מציאים לך לשלם סכום X של כסף מידי חודש ואת בתמורה רוכב על סוס/ה של החווה 3 פעמים בשבוע. במקרה שאת לא רוכבת בחווה אני אישית מציאה קודם לרכוב בחווה מסודרת וללמוד טיפול שוטף בסוסים לפני רכישת סוס. ובמקרה שאת כן רוכבת בחווה אני ממליצה לך להתייעך עם המדריך שלך שבמידה ואת מוכנה כבר לסוס יעזור לך למצוא סוס שמתאים לך ברמה ובגודל, וכמובן שהסוס יהיה בריא.

NightWind Rider

New member
לחם זה לא אוכל לסוסים

לחם זה לא אוכל לסוסים, ואפילו אסור לתת לסוסים לחם זה מאוד מסוכן חוץ מזה סוסים אוכלים גם מלפפון חסה וכו'....

shirli0811

New member
מידיי פעם לפנק עם פרוסת לחם זה סבבה..

לא באופן קבוע כל פעם כיכר לחם או משהו כזה....פרוסה בכיף שלההם

fliperit

New member
לא לא לא!

לחם עלול לגרום לקוליק! אסור לתת לחם. בשביל לפנק יש פירות וירקות!

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

זה בערך כמו לומר שאם נותנים פעם אחת לסוס תערובת לבקר (שהרי מכילה רומנסין אם לא טעיתי בשם) יכולה לא להזיק ממש לסוס. אמנם לחם פחות קטלני, אבל אותה הפואנטה. בשום פנים ואופן לא לתת לחם.

fliperit

New member
השאלות שלך מעידות על

חוסר ידע. עדיף שתחכי עם הקניה של הסוס- ותלכי יותר לחווה מסודרת ללמוד. א. אבטיח ותפוח הם מאוד אוהבים. אבל עדיף לשמור לסוס על תזונה מאוזנת ולא להאכיל אותו ב"שטויות". פעם ב...זה בסדר, אבל לא על בסיס קבוע ב. לא נותנים לסוס קש, נותנים לו חצים. קש זה החלק הכי לא מזיק בחציר- וסוסים לא יכולים לחיות רק ממנו. ירקות לא צריכים להיות חלק מהתפריט הקבוע של הסוס (כמו שכתבתי למעלה). חייבים לתת לסוס תערובת אם הוא סוס עובד- אבל רצוי לא להגזים ולהתחשב בגודלו, גילו וכמות העבודה שלו. ג. 320-340 יום. ד. חצי פנסיון זה הסדר של באעל הסוס עם אדם נוסף, שבו האדם השני משלם מחצית מהעלויות הקבועות של הסוס (או כל הסדר אחר שיבחרו להם), ורוכב על הסוס בתמורה. גם אחרי שעניתי לך על השאלות את לא יודעת מספיק בשביל לגדל סוס. אני מציעה ללכת ללמוד בחווה, או להתחיל מחצי פנסיון על סוס בחווה מסודרת.

תודה רבה לכלום :)

אני ממש לא התקוונתי לקנות סוסה בזמן הקרוב.. אולי עוד שנתיים שלוש.. אני רוכבת כבר שנה.. זה לא הרבה זמן, אבל מספיק כדי לדעת שאני ורצה לקנות סוסה.. ולא הבנתי.. אפשר לשלב ירקות בתפריט היומי או שלא ממולץ ?

תםטםOHIO

New member
מומלץ לשלב את הירקות הבאים -

שורשים, סלק קולרבי גזר , לפעמים פירות כמו שכתבו - אבטיח, תפוחים ממינים שונים שסק בלי גרעינים. חרובים תמרים אסור - תפו"א, מלפפון, עגבניה פלפל.כי רעילים לסוס.

תםטםOHIO

New member
ועוד דבר חשוב-

עודף סוכר ממש לא מומלץ לסוסים, ובפירות יש הרבה סוכרים, לא לתת כמויות גדולות או פתאומיות בדיוק כמו שלא מרימים תערובת בבת אחת.

תםטםOHIO

New member
אגב, חצי פנסיון

חוץ ממה שכתבו זה גם להתחלק עם עוד שותף בסוסה והוצאות לפי הסכם שנקבע מראש עפ"י מי שהסוסה שייכת לו.

dixie chick

New member
היי ברוכה הבאה

לקנות סוסה זאת מטרה טובה וזה יפה מאוד שאת כבר מתכוננת מראש! אז ככה: ב. תערובת או מזון מרוכז אחר (שעורה, כופתאות) היא תלויה בסוס ובצרכי האימון הספציפיים שלו, הרבה חוות נותנות, הרבה חוות גם לא נותנות. לכל סוס מתאימים את התזונה שלו, עם וטרינר. זה המקום גם לתקן ולציין שלא נותנים לסוסים לאכול קש, אלא חציר. דמייני גבעול שעורה או חיטה, החלק העליון של הגבעול הוא הפרי עם הגרעינים והמוץ וכל המסביב (פרחים וכ') ומסביבם יש עלים ואולי עוד כמה התפצלויות קטנות של ענפים, תמשיכי לדמיין עוד למטה, החלק התחתון של הגבעול הוא גבעול בלבד- בלי עלים וכ', רק "גזע" שכזה. החלק העליון או כל הגבעול כולו נקרא חציר (כולל העלים והפרחים והזרעים), החלק התחתון בלבד, שלמעשה לא מכיל כמעט ערכים תזונתיים לסוס, הוא הקש.

frugi

New member
אמרתם כאן שיש כל מיניי דברים רעילים לסוסים...

ורציתי לדעת אם סוס יכול לדעת מה רעיל בשבילו ?

תםטםOHIO

New member
במידה מסוימת כן

לפי מה שלמדתי אחד התפקידים של ה"שערות שפם" (מסביב לפה) זה לחוש את המזון בעיקר ברמת המרקם ולזהות מרקם של מזונות רעילים, כנראה יותר בולט וכו'. אולם, מאז ששמעתי את זה לפני שנים רבות לא בדקתי אם יש לכך אסמכתא אלא רק שלא מעודדים גזירה של שיער פנים. מצד שני, שמעתי על סוס שאכל חציר מעופש והורעל כתוצאה מכך, לא ידוע לי אם גזרו לו שיערות בפנים או לא. מצד שלישי, ידוע לי בבירור שסוסים מעדיפים מזון שטוב להם ונחוץ להם כאשר יש להם חוסרים. למשל קטע במרעה של סרפדים שלא נגעו בו חודש עד שסוס אחד החליט לחסל אותו וביום אחד נעלמו הסרפדים. ושוב, מקרה נוסף של כמה סוסים שאכלו שדה חלמית וכולם חלו בקוליק. באנגליה היינו עוקרים את צמח הרגוורט הרעיל במשך שעות מכל מרעה כל אביב. אז זה קצת מורכב, אני מאמינה בגישה שאומרת שאם לסוס יש מזון בשפע, והוא אוכל גם במרעה, כלומר מזון בצבע ירוק לא חסר לו, אז הוא ידע לברור יותר מה עדיף לו. לעומת זאת סוס שמורחק מהסביבה הטבעית שלו, הרבה פחות מאוקלם לחושים שלו שמספרים לו על הסביבה. אם יש רעל בסביבה, אני ארחיק אותו.

למעלה