שלום לכולם -

מגרש22

New member
שלום לכולם -

אשמח לקבל את חוות דעתכם הכנה על הסקיצה המצורפת.. מדובר בבית קרקע קטן של 120 מ' עם אופציה להרחבה למעלה או מחדר שינה הורים בעתיד.. הצפון נמצא למעלה- איזור המטבח וחדרי הילדים. תודה!
 

avi5199

New member
תכנון יפה ופרקטי , כמה הערות:

1. חבל שהממד לא מנוצל בתור חדר שינה, חדרי השינה קטנים מידי לטעמי וגם הממד קטן מידי, ואם היית הופך את אחד מחדרי השינה לממד גדול למשל יכלת שגם יהיה לך ממד גדול וגם חדרי שינה יותר גדולים וגם לחסוך הרבה כסף. 2. אני אישית לא אוהב שחדר רחצה נפתח לתוך חדר השינה בלי הפרדה של מסדרון, למרות שזאת "פרה קדושה" ומקובל לבנות ככה . א. כאשר אחד מבני הזוג הולך לישון מוקדם זה מאד מפריע כשהשני חוזר מאוחר ורוצה להתקלח . ב. כשהילדים גדולים (גיל העשרה) וחוזרים מאוחר ורוצים להתקלח או להכנס לשרותים בדיוק כשאתה חוזר ממשמרת שניה ואישתך כבר הלכה לישון ואז חדר האמבטיה בחדר השינה מנוטרל ... וזה הופך למיטרד ממש. 3. פרה קדושה נוספת שאני רוצה להרוג: אני אוהב הפרדה של קיר מלא בין המטבח לסלון , זה לא נוח שכמבשלים\רוחצים כלים ומצד שני רוצים לראות סרט בדיוידי, גם בגלל הריחות והרעשים וגם בגלל האור מאחור שמפריע לצפיה.
 

avi5199

New member
עוד משהו

עדיף מעט חלונות גדולים מאשר חלונות קטנים כמו בסלון וכ"ד, נסה לצמצם חלונות, חלונות זה הסעיף הכי יקר אחרי השלד.
 
חסר כניסה לבית

תחשוב רגע איך תחיו בבית נכנסים לבית, עם תיק עם מפתחות עם דואר, איפה תניחו אותם? כל הבלאגן הזה יהיה על שולחן האוכל בחורף יש גם מעילים מטריות, אין לכם שום מקום למתלה או שידה יפה בכניסה כל מתרים שידפוק בדלת בעצם כמעט ונכנס אליכם הביתה בגלל המחסור במבואה הזו ואמר כאן מישהו לפני התכנון נראה כמו של דירה בבנין מגורים האם יש גינה אחורית? האם היא קדמית? האם יש יציאה יפה לגינה מהבית מלבד מהמקלחת או מהכניסה הראשית? מצטערת אם ההערות שלי שליליות אבל ביקשת דיעה כנה
 
הערות

אני רואה שתיכננתם מינימום. יש הרבה חסרונות, אבל לפעמים אין ברירה. מה שחשוב לי שתדעו מהם החסרונות מראש ותהיו מודעים להם. לכן אני מציין את הבעיות ותחליטו אם אתם רוצים לחיות עם זה או לא. (1) בכניסה לבית כתוב שלא מקורה. למה? אם גשום, רצים מהאוטו לבית, מחפשים את המפתחות, ובינתיים נרטבים. זה נראה לי טפשי לוותר על תקרה במיוחד שזה ממש לא מוסיף כל כך מטראז'. אם כל כך חשוב - נדמה לי שעד 50 ס"מ בליטה - לא נחשב בכלל (מבחינת מטראז') אז לפחות תעשו בליטה של 50 ס"מ. (2) לדעתי - לא נעים לפתוח דלת ישר לתוך הסלון. כבר לא מקובל היום לתכנן כך. תחשוב שכל שליח פיצה - פותחים קצת את הדלת והוא בעצם נמצא במרכז הסלון. אני גם חושב על כל אחד שנכנס - איפה יניח את החפצים שלו. הארון מאחורי הדלת - זה ארון חשמל? אז יניחו בכסאות פ"א או בסלון או על הרצפה. (3) כיור המטבח >מאוד< קטן. זה בכוונה? (4) תכריחו את האדריכל להוסיף ריהוט. יהיה לכם יותר ברור מה הגודל של חדרי השינה. (5) החלון של חדר שינה צפון/מערב (קיר מערבי) הוא נוראי. אחרי הטיח, אי אפשר להתקין חלון (אין מקום להלבשה). תזיזו את החלון דרומה. כנ"ל לגבי החדר צפון/מזרח - קיר מזרחי. רצוי גם להגדיל - הרי זה הצד הצפוני. קחו בחשבון שיש פרופיל שגונב 6-10 ס"מ מכל צד של החלון. (6) איפה הגינה? (7) למה כל הקירות החיצוניים 24 ס"מ? צריך להיות 22 ס"מ. במיוחד שאין דלתות אלומיניום גדולות חוץ מהצד הדרומי/מזרחי. אולי רק שם להגדיל את הקיר (אפילו יותר מ 24). (8) לא נוח כשדלת האלומיניום נפתח לתוך הספה בסלון. (9) יש ארון תקוע מאחורי השולחן של פינת האוכל? לא חבל? עדיף כבר להעביר לצד השני של הקיר עבור שולחן המחשב. (10) הממ"ד ממש פיצפון. אם אתם רוצים לבנות מינימלי - עדיף להפוך את הממ"ד לחדר שינה, להוריד חדר שינה, וככה לאפשר גידול שאר הבית. (11) למה הקיר הדרומי מדורג? מה הרווחתם? חלון תקוע שרואה את הקיר ממול? עדיף ליישר שם את הקיר, להזיז את כל הבית המערבי דרומה וכך ליישר גם את הקיר האחורי. מלבן פשוט, אולי עם בליטה של חדר ההורים. בעצם - אז אפשר להוסיף חלון בבליטה של חדר ההורים (צד מזרחי) כדי (א) לראות זריחה אם רוצים (ב) לראות את צד הגינה (ג) לקבל עוד כיוון אוויר בחדר ההורים. (12) דלת הזזה בחדר שירותי הורים. אני שונא דלתות כאלו. הליכלוך שמצטבר - במיוחד במקום חשוב כמו חדר ההורים - לא שווה את זה. לצערי, אני לא רואה פתרון אחר חוץ מהגדלת החדר ושינוי צורתו. המקלחת גדולה. בכוונה? אני לא רואה איך בדיוק מתוכנן הדלת. ראיתם מקלחון בצורה הזו? (13) חדר שירותים-אמבטיה אולי צריך להפוך את האסלה ומכונת הכביסה. (א) אני לא אוהב הרבה חשמל ליד אמבטיה (ב) פותחים את הדלת, רואים כיור ואח"כ אסלה. אני מעדיף כיור ואח"כ מכונת כביסה. (14) דלת הממ"ד הוא גדול יותר מהפתח. לא תוכלו לשים שולחן במידה שציינתם. (15) אם אתם חוסכים כסף, עדיף חלון אחד של 160 בסלון (או אפילו פחות) מאשר שני חלונות של 80. חלון אחד של 160 זה 140 אור נטו. שני חלונות של 80 זה 120 אור נטו. בחדר השינה אני מבין את זה. בסלון - לא.
 

בינא

Member
כמה תובנות תכנוניות

תמיד עדיף לנצל ממ"ד כחדר שמשתמשים בו כל החיים. כך גם מנצלים את השטח שעולה הכי יקר לבנות וגם הוא מוכן למקרה חירום. החדרים האלה טובים מאוד כחדרי ילדים וגם כחדרי עבודה/ארוח/טלוויזיה. בתוכנית זו לא ברור למה משמש הממ"ד. רצוי לשגודל חדרי הילדים יהיה זהה. בסלון יש יותר מידי חלונות קטנים וגם מיותרים. לא נכון לתכנן חלון צמוד לפינה. חלון שפונה לנישה חיצונית הוא חלון מיותר ורק מפריע בפנים. מומלץ לבצע גגון קל מעל לכניסה למבנה להגנה מגשמי החורף. מותר לתכנן גגון בגובה העולה על 2.5 מ' ללא קירות בלי שיחשב באחוזי הבניה. יש סעיף מיוחד לגגונים בתקנות הבניה. הכנסת הממ"ד "לתוך המבנה", תוך יצירת נישה חיצונית מיקרת את הבית כי צריך עוד 2 יסודות וקורות יסוד ומקטינה את המרווח שמאחורי שולחן המחשב שלא לצורך. היות ומדובר על 2מ"ר בקושי, עדיף היה "לישר קו" עם קיר חרד השינה של ההורים ולישר את הסלון באותו קו, כך שלא יתווספו מ"ר לבית. בתוך הבית אף אחד לא ירגיש בהבדל....אבל תרגישו הבדל גדול בהוצאות הבניה ושהאדריכל לא יספר לכם שזה לא יפה. המטבח רחב מידי או גדול מידי, תלוי מאיזה כיוון מסתכלים והכניסה לבית מתוכננת כמו כניסה לדירה, ללא מבואה. זה חיסרון מכל בחינה, בעיקר בגלל שלא ברור היכן יוצב ארון החשמל/תקשורת/מחשבים, אשר אינו מסומן כלל. אתם לא רוצים אותו מאחורי הדלת כי זה לא פרקטי וגם אין מקום למראה בכניסה...אלא אם הארון מיועד לתליית מעילים ודלתותיו מראות. הרחקת קיר הארון בכניסה לכיוון המטבח ויצירת קיר מקביל אליו בצד הסלון, תיתן את המבואה החסרה האמורה לשמור על פרטיות מפני אנשים לא מוכרים שמופיעים בדלת...יחד עם גגון של 2 מ' על 2 מ', תיווצר מבואה מכובדת ובעיקר מגינה מגשם. קיר בין אמבטיה למכונת כביסה, מיותר, תופס מקום, מחייב ציפוי מ-3 צדדיו, נראה לא טוב. מכונות הכביסה המיוצרות כיום והיבשנים העומדים עליהם, אינם רגישים לרטיבות. עקרונית, גם האמבטיה מיותרת...זו "ירושה" שהשאיר המנדט הבריטי כשיצא מהארץ...לוקח את כל המים החמים מהדוד במכה אחת, מסוכן לתינוקות ולילדים קטנים, כשגומרים להשתמש הלכלוך נשאר על הגוף ואז צריך להתקלח, גורם לכאבי גב כשצריך לעמוד על הברכיים כדי לנקות תינוק או ילד קטן...עדיף מקלחת... גומרים הולכים. ניתן להציב בה גיגית לתינוק או ילד קטן והילד יוצא נקי עם הרבה פחות מים. מרוויחים גם מקום כי יש מקלחת במקום אמבטיה.
 

מגרש22

New member
תודה לכולכם, כל ההערות נלקחו בחשבון

נעשה חושבים מחדש ואולי נמצא דרך לתקן דברים שהעליתם ונראים נכונים לנו
 
למעלה