שלום לכולם

• פותח הנושא vic88
  • פורסם בתאריך

vic88

New member
שלום לכולם

רציתי לשאול את פירוש המשפט "ומאיר לאישון בת עין" שנמצא בתפילת קריאת שמע ותודה לעונים

ומאיר לאישון בת עין

ומאיר לאישון בת עין הוא העיגול אשר בו הראות. ואישון הוא האדם הנראה בתוך העיגול הנקרא בת עין. והנה קרא המדה האחרונה (הכוונה למלכות) אישון בת עין לדמיון נפלא כי הוא אשר ממנה יצמא אור לכל השפלים ובה נראה האיש שהיא הת"ת ולא יפרד ממנה אם לא שיכנסו החיצונים בינה ובינו. וכן בעין הגשמי לעולם לא יחסר תבנית האיש מתוכה כ"א שיבאו מקרים לעין. ומפני שהמלכות ממשלתה בלילה לכן אמר המאיר לאישון בת עין, כלומר הנותן לה כח והארה בזמן ממשלתה לפעול פעולתה. ומפני כי היא פועלת דין ומתפשטין שלוחיה בעולם ולכן היתה הבקשה מבעל הרצון שיצילהו מיצ"הר הנשפע מאדון השמטה ומפגע רע סמא"ל ותניניעור ולילית (אשת יצר הרע) אשר מהם בלהות וחלומות רעים והרהורים רעים בפגעם ברוחו ובנשמתו בעת עלותה להדבק באור העליון. ואמר ותהא מטתי שלימה לפניך, כלומר, מטתי המורגשת תהא נוכח המטה השלימה שהוא מלכות העומדת לפניך ת"ת. ותעמידני ממנה לחיים ולשלום, כלומר ממטה השלימה שהיא לחיים ולשלום כלומר שהיא מקבלת ממדת חי עולמים והשלום שהוא צי"ע (צדיק יסוד עולם). והאירה עיני, כלומר הסיר חבלי שינה מן ספירה הנקראת שינת מות. בא"י כח"ב (כתר, חכמה, בינה). המאיר לעולם כולו בכבודו, כלומר הנותן אור למדת עולם והיא נותנת בכבודו והכבוד נושא השפל. זהו הנרצה בכוונת ברכה זו. ויש מוסיפין עליה פסוקים כדאמרינן ר' יהושע מסדר להאי קרא וגומר: סליחה על שזה מהקבלה, אני פשוט לא מצאתי משהו פשוט יותר. מקווה שזה מובן. טל

vic88

New member
ו.. עוד שאלה

מה נהוג להתפלל כאשר מגיעים לכותל המערבי או לקברי צדיקים?

למיטב ידיעתי

רצוי לקרא תהילים, לתהילים יש מעלה גבוהה מאוד. אם כבר שאלה לגבי קברים, ישנם אנשים רבים ששואלים את השאלה הזו לגבי קברי יקירהם: שמעתי מפי הרב מוצפי שמי שעולה לבית הקברות, מומךץ מאוד שיקרא כמה פרקי תהילים על קיברו של הניפטר כיוון שזה עושה לו נחת רוח גדולה מאוד וזה עדיף מאוד מאשר להניח נרות על הקבר ופרחים. פרק תהילים 1 שווה יותר מ1000 נרות (לדבריו). מכאן אני מתאר לעצמי שמומלץ מאוד לקרא פרקי תהילים גם על קיברי צדיקים. אשמח לדעת אם יש דעות אחרות טל כהן

asaf2000

New member
תגובה

כמו שכתב טל נהוג לקרוא פרקי תהילים וגם לבקש בקשות פרטיות בשפה שלך מהקב"ה שיעזור בזכות הצדיק שעל קברו אתה מתפלל, אבל בשום אופן לא מתפללים אל הצדיק עצמו. בחלק מספרי התילים והסידורים מודפסות בסוף נוסחי תפילות שונות ובקשות לקריאה על קברי צדיקים ובכותל המערבי.

asaf2000

New member
יסלח לי כבודו

לא כדאי להעתיק לפורום הסברים מספרי קבלה עמוקים...

כבודו מלא עולם .. ../images/Emo13.gif

יש צדק בדבריך, פשוט זה הדבר היחיד שמצאתי. שאלו כאן את השאלה וחשבתי שאולי מן הדברים הללו תיהיה הבנה לשאלה. יום טוב טל כהן

asaf2000

New member
אני יודע ../images/Emo13.gif

זה גם ההסבר היחידי שאני מצאתי בר' גוגל.

asaf2000

New member
אוקי, הצצתי בשוטנשטיין

...ומאיר לאישון בת עין... "שהעין כאילו נחשכת כשעייפים, ולאחר שינה טובה היא מאירה" (אבודרהם) "מלמד ששינת האדם היא תזונתו ורפואתו, ומסייעת לאריכות ימיו (פרקי דר"א)

ועוד הסבר...

ספר ליקוטי הלכות - ברכות הראיה וברכות פרטיות הלכה ה וְעַל - כֵּן מְבַקְּשִׁין קֹדֶם הַשֵּׁנָה עַל תִּקּוּן הָעֵינַיִם וְתִקּוּן הַמְדַמֶּה כְּמוֹ שֶׁאוֹמְרִים 'וְהָאֵר עֵינַי פֶּן אִישַׁן הַמָּוֶת', שֶׁיִּנָּצֵל מֵרַע עַיִן שֶׁהִיא בְּחִינַת סִטְרָא דְּמוֹתָא בְּחִינַת מִיתַת הַלֵּב כְּמוֹ שֶׁמְּבֹאָר שָׁם. וְזֶה שֶׁאוֹמְרִים 'וּמֵאִיר לְאִישׁוֹן בַּת עָיִן' שֶׁה' יִתְבָּרַךְ מֵאִיר בְּטוּבוֹ לְהָעַיִן שֶׁיִּנָּצֵל

vic88

New member
WOW

ממש ממש תודה לכולכם. זה מראה לי כמה התפילות שלנו עמוקות. וכמה טוב זה עושה לנו שוב תודה ויום מקסים ויקי

למעלה