שלום לכולם

netush20

New member
שלום לכולם

אני מקווה שאני מעלה את השאלה הזו בפורום הנכון (לא מצאתי פורום מתאים יותר
) מישהו יודע איך אפשר להשיג ויזת עבודה ליפן? אני חושבת שזה מיותר לציין פה כמה יפן מושכת אותי, מסקרנת אותי, ופשוט קוראת לי לגלות אותה... חשבתי לעבוד שם, להכיר את התרבות, את האנשים, את השפה.. ולטייל, אבל כמובן באופן חוקי! אז אם מישהו יכול לעזור לי - אשמח מאוד יום טוב נטע

GnomeBubble

New member
הלוואי וזה היה כזה פשוט ../images/Emo10.gif

אז הרי היינו כולנו עולים על מטוס ומבלים שנה ביפן (וחלק מאיתנו אולי היו נשארים שם לכל החיים, מי יודע). בפועל זה לא קל. צריך למצוא ספונסר שיבקש להעסיק אותך ורק אז תוכלי לקבל אשרת עבודה. הספונסר צריך לארגן אותה מראש, ככה שאת חייבת ליצור איתו קשר מכאן (אפשר כמובן גם להגיע בתור תייר ולנסות ליצור קשרים, אבל גם זה לא פשוט). אחת האופציות הנוחות היא ללמד אנגלית, אבל בדרך כלל רק דוברי אנגלית כשפת-אם, כי בתי-הספר היפנים לא מחפשים, לרוע המזל, מורים טובים לאנגלית אלה רק אנשים לדבר איתם ב-conversation schools, ולכן הם מעדיפים דוברים על פני מורים.

passioneta

New member
זאת לא בדיוק הסיבה לפי מה שהבנתי

בשביל לקבל ויזת עבודה כמורה לאנגלית, צריך להיות "qualified". היפנים קבעו שזה מי שבא מארץ דוברת אנגלית (יש רשימה מדויקת) ויש לו תואר ראשון. כל השאר לא מתאימים לתפקיד ולכן לא יכולים לקבל ויזת עבודה כמורה לאנגלית. עדיין יש עדיפות לאנשים שלמדו הוראת אנגלית כשפה זרה, ובמקומות היותר רציניים זו ממש דרישה. כל השאר יכולים לקבל ויזת תרבות, שמותנית בלימודים 20 שעות בשבוע ובספונסר, ומקנה אפשרות לעבוד 20 שעות בשבוע. הסתייגות: מה שכתבתי פה נכון ללפני המון שנים, אבל ככל הידוע לי דברים לא ממש השתנו גם אני נסעתי בגיל 20 ליפן ללמוד יפנית, אבל אז לא היה פורום כזה... נטע

GnomeBubble

New member
רק מעצם העובדה שמגדירים qualified

כבעל תואר ראשון כלשהוא (מבחניתם זה יכול להיות גם גיאוגרפיה הנדסת מכונות) ולא תואר ב-ESL. אני יודע שהרבה אמריקאים (ולא רק אמריקאים) עובדים בתוכנית הזאת בלי שום רקע לשוני. יש גם מקומות שדורשים תואר הוראה מתאים, אבל הבנתי שמדובר במיעוט (אולי כי אין היצע מספיק גדול). גם לא ברור לי איך הם קובעים מדינה דוברת אנגלית. האם הודו היא דוברת אנגלית? יש הרבה הודים שזאת שפת אימם, ועוד הרבה אחרים שמדברים אנגלית ללא רבב. המבטא שלהם אולי לא מובן, אבל זה נכון גם לגבי המבטא הסקוטי. טוב, אולי אני סתם נעלב מכל הקריטריונים האלה בתור אדם שרואה את עצמו כדובר אנגלית טובה, גם אם לא דובר ילידי.
חוץ מזה, שמת לב שיש לשתיכן גם שם דומה? חוץ מהפורום הכל אותו הדבר

passioneta

New member
דווקא בזכות זה שהייתי צריכה ללמוד אנגלית

בעצמי, הייתי מורה יותר טובה. אני מסכימה איתך שהקריטריון מעוות, אבל הם היו צריכים למצוא קריטריון כלשהו. בסופו של דבר הצלחתי למצוא עבודה בתור מורה לאנגלית בגלל שיש לי מבטא נקי, ומראה "נכון" - שיער ועיניים בהירים. הודים, גם עם אנגלית מצוינת, כמו גם אפרו-אמריקאיים ואסיה-אמריקאיים, התקשו מאוד לעבוד ביפן כמורים לאנגלית.

GnomeBubble

New member
../images/Emo10.gif

אני לא חושב שקשה למצוא קריטריונים אחרים. יש מבחנים בינלאומיים שבודקים רמת אנגלית, ויש גם מבחנים שבודקים יכולת הוראת אנגלית. אפילו מבטא אפשר לבחון. צבע עור, שיער, עיניים וארץ מוצא הוא לא קריטריון טוב. העניין הוא שכשמסתכלים על איך שבתי הספר האלו ממתגים את עצמם מבינים.

DanieLushka

New member
אז אם אני

מדברת אנגלית ברמת שפת-אם, עם מבטא אמריקאי מושלם ובעלת "מראה נכון" כמו שאמרת (לבנה עיניים בהירות וכו') ייש סיכוי שאני אמצא עבודה למרות שלא נולדתי באמריקה\בריטניה וכו'? O:

Woogy

New member
למרבה הצער כן

זה מדהים כמה ש"המראה הנכון" הוא חשוב להם מצד שני, לקבל ויזה זה פחות פשוט. ואי אפשר לדלג על שלב הויזה

passioneta

New member
כן, אבל תצטרכי ויזת תרבות וספונסור

(ושוב, המידע שבידי אינו מעודכן, אז תבדקי בעצמך)

DanieLushka

New member
ויזת תרבות?X: פרט נמק הסבר?

ואיך בדיוק אני אצור קשר עם ספונסר לעבודה? יש אתרים לדברים האלה? -.-

Hayate

New member
סתם שאלה

למה זה משנה לך? יש לך עוד כמה שנים טובות עד שתצטרכי לעבוד :)

DanieLushka

New member
משנה משנה, יש לי המון תוכניות. S:

ואני מעדיפה לגבש לי רעיון כללי בראש, ולדעת אם השאיפות שלי בכלל אפשריות..

Daria san

New member
בכלל לא ממליצה! כדאי לקרוא!

ממקורות יודעי דבר אומר כך: אם את מדברת על הישראלים שעובדים בבאסטות/ אירוח....את מסתכנת בכך שאם תתפסי, והסנקציות חמורות: - איסור על כניסה ליפן לכמה שנים/ לכל החיים (תלוי) - מאסר של כמה חודשים - "כתם שחור" על שמך הטוב ויצירת רושם רע על ישראלים - עבודה לא נעימה בקומונה של ישראלים שיפן ממש לא מעניינת אותם, רק הכסף.... עצה... אם את באמת אוהבת את יפן... על תכנסי מ"הדלת האחורית"! סעי לטיול, בהמשך השיגי ויזה של סטודנט או משהו בסגנון שיאפשרו לך לשהות יותר זמן. יש המון סוגי ויזות שמקנות לך זכויות שונות. בררי בשגרירות. הכי חשוב שהכל יהיה חוקי ושוב, זה משהו שאני אומרת מתוך ידע מבוסס. גם אני פעם חשבתי על הרעיון, וירדתי ממנו מהר, מהר מאוד.

GnomeBubble

New member
זה בסדר

היא דיברה ספציפית על עבודה חוקית, אז אני מניח שהיא מודעת לעניין.

Daria san

New member
עבודה חוקית...

כן... אבל מדובר בזה שהבחורה צריכה להשיג ויזה שמאפשרת לעבוד... ומה גם שמכסת השעות המותרת, בויזת סטודנט למשל, היא בד"כ לא רבה. אבל את זה כבר אף אחד לא בודק...כלומר אף אחד לא בודק כמה אתה עובד בפועל. ואת זה אני יודעת ממקור ראשון! חוצמזה, היפנים, כידוע, הם לא עם שמקבל בזרועות פתוחות "זרים שרוצים לעבוד". ואולי בצדק. למשל מה שקורה עכשיו עם הפשיעה. רמת הפשיעה עלתה בגלל שיש מאפיה של זרים קוריאנים שמשתוללת שם. מה שכן.... לאחרונה גליתי שיש אפשרות להשיג אזרחות יפנית.... חשבתי שזה בכלל בלתי אפשרי... צריך להיות נשוי ליפני/ת ולוותר לחלוטין על האזרחות הקודמת....כמובן שיש עוד רשימה ארוכה של תנאים

GnomeBubble

New member
אני חושב שזה קצת מוגזם

הפשיעה של זרים ביפן היא עדיין טיפה בים לעומת הפשיעה היפנית. זה עוזר כמובן גם שהיפנים הם רוב, אבל בכל זאת, אין בעיה מסיבית של פשיעת זרים, ורוב הקוריאנים ביפן הם כבר בני דור שני או שלישי, לחלקם יש אזרחות ולאחרים תושבות קבע - אני חושב שקשה להגדיר אותם כזרים. בכל מה שנוגע לקהילת הגאיג'ינים ביפן שלא באים כדי לעשות כסף, אני חושב שקשה למצוא, אם אפשר בכלל, פושעים. ההגבלות האלו הן פשוט מדיניות הגירה קשוחה, אולי לא שונה במיוחד ממדיניות ההגירה של ישראל (אם כי הרבה פחות אכזרית ממנה כנראה). ככה שזה עניין של הממשלה לדעתי - לא של היפנים בכל מקרה. רוב היפנים שאני מכיר (למרות שאולי זה מדגים מוטה) שמחים לפגוש זרים ולראות אותם מבקרים, וגם גרים במדינה שלהם. אם הם קסנופובים, אז זה רק במובן המילולי - שחלק מהם מפחדים לדבר עם זרים, כי הם לא בטוחים מספיק באנגלית שלהם.

Daria san

New member
תגובה

הכוונה לא הייתה לומר שהזרים ביפן הם פושעים....ממש לא. אבל יש להם בעיות פשיעה שלא הייתה בעבר ו..כן...היפנים אולי שמחים לפגוש זרים... אבל, הנה משהו מעניין שהמורה שלי סיפרה לי..... היפנים מאוד מעריכים זרים שמנסים לדבר יפנית, קצת טועים, אבל בכל זאת מגלים נכונות... מצד שני, לטענתה, ברגע שגאיג'ין מפגין בקיאות ביפנית, כאילו הייתה שפת אם שלו, הם חוששים, נרתעים. אנשי עסקים בעיקר. זה מאוד תלוי באיזו סביבה יפנית אתה נמצא: אנשי עסקים, טוקיואים, כפריים וכו' לדעתי, נשמע די הגיוני. בכל מקרה, זה לא מונע ממנו לרצות להגיע לבקיאות הזאת

GnomeBubble

New member
אוקיי... דה ג'ה וו

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=830&msgid=93873420 כן, כבר דיברנו על זה כמה פעמים. מהנסיון של חברי הפורום, הם לא נרתעים ממש, אלה פשוט מרגישים מוזר. אני לא חושב שיפני יברח ממך ברגע שתדברי יפנית שוטפת. הנסיון שלי עם יפנית מדוברת רצוצה אולי לא נחשב, אבל לאנשים אחרים אין בעיות בדרך כלל. אז נכון - כל יפני שתפגשי בפעם הראשונה יתחייס אליך כגאיג'ין ונגד זה אין מה לעשות - שמעתי סיפורים על ילדים של זוגות מעורבים שגדלו ביפן ודיברו יפנית, אבל נראים "זרים" ולכן הם לנצח יהיו "גאיג'ין" במבט ראשון (ולפעמים גם אחר כך). אבל אחרי שהוא מתרגל אליך זה לא יהיה כל-כך נורא לדעתי. חכי לדעות ממומחים יותר גדולים ממני, אבל בינתיים לא שמעתי מאף אחד אחרת.

למעלה