שלום לכולם

שלום לכולם

קראתי קצת בפורום ובכל זאת החלטתי לפתוח נושא חדש של "אני חדש בנושא", מצטער אם זה מרגיז פה מישהו. בכל מקרה, אני מאד נמשך לשפות ותרבויות. אני מאד רוצה ללמוד יפנית, לקרוא לכתוב ולדבר. אני אשמח אם תעזרו לי עם זה ותגידו לי איפה אתם למדתם ומאיפה אתם עדיין לומדים יפנית, אין לי בעיה עם אנגלית בכלל. אשמח להצעות איך להתחיל ומאיפה להכנס לכל זה, זתומרת קריאה כתיבה דיבור וגם תרבות יפנית,מנהגים,נימוסים,היסטוריה וכד' תודה רבה לכל מי שיעזור לי :]

ToHrU

New member
ברוך הבא ../images/Emo140.gif

זה בכלל לא מרגיז וכל פעם שמישהו חדש מצטרף לפורום ומתחיל ללמוד יפנית זה משמח ^_^ לגבי המלצות: לדעתי, עליך להתחיל בלימודי היראגאנה, קטקאנה ולאחר מכן קנג'י (3 מערכות הכתב ביפנית אם טרם שמעת עליהן) במקביל (כי קנג'י לעולם לא תסיים ללמוד חחח) כדאי לך להתחיל ללמוד תחביר יפני (לדוגמה, פועל תמיד בסוף ועוד המון סוגיות תחביריות מעניינות
חח). אתרים מומלצים - אני לא ממש האדם להמליץ על זה, למרות שאני גם לומדת קצת מהאינטרנט, כי את העבודה הרצינית אני עושה עם מורה. בכל זאת - יש פה בפורום אתרים מומלצים, מילונים וכדומה . . . בהצלחה!!!!

JPing

New member
למען האמת

הוא יסיים מתישהו בהתחשב שהחוק מחייב כתיב FURIGANA מעבר ל 2500 KANJI הנפוצים ( או משהו כזה, אני לא זוכר את המספר המדויק).

GnomeBubble

New member
2000 בקירוב

החוק לא מחייב פוריגאנה מן הסתם - אתה לא יכול לקבוע לאנשים איך לכתוב
למזלנו, בד"כ נהוג לכתוב פוריגאנה מעל קאנג'י לא מוכרים, אבל זה לא אומר שלא מופיעים לפעמים קאנג'י נדירים בלי פוריגאנה. אני לא יודע אם מישהו עשה סקרים בנידון, אבל לדעתי, למרות שבבית הספר לומדים רק את ה-Jouyou Kanji, יפני מבוגר ממוצע יודע לזהות לפחות 2500 קאנג'י. זה לא אומר שהוא ידע לכתוב את כולם, אבל אחרי שאתה נתקל הרבה פעמים בקאנג'י מסויים שנמצא מחוץ לאלה שלמדתי בבית הספר, אתה לומד לזהות אותו. קח למשל את 挨拶, מילה מאוד נפוצה, שמופיעה לרוב בלי פוריגאנה. שני הקאנג'י נמצאים מחוץ לג'ויו.

jonbaum

New member
אני עשיתי פעם סקר בנושא

זה בדיוק היה הנושא של עבודת המאסטר שלי - בדקתי 9 או 10 מגזינים וכתבי עת כדי לראות מי שומר על הג'ויו ומי לא (זה כנראה היה בגילגול הקודם). התוצאה דווקא היתה מעניינת - המגזנינים האינטלקטואלים, כמו AERA, שמרו על החוקים באופן מוחלט, ואם השתמשו באותיות שלא מופיעות ברשימה, הם ת מ י ד הוסיפו פוריגנה. לעומת זאת, המגזינים הצעקניים יותר, כגון 週刊ポスト השתמשו בקנג'י קשים (וגם קשים מאוד) ממש חופשי על הבר. הלכתי לראיין אנשים במגזינים האלה, וב-週刊ポスト הסבירו לי שהמטרה של זה היא 重みを加える כלומר להוסיף משקל ורצינות למאמרים. משהו כזה.

GnomeBubble

New member
בהחלט מוזר

אבל זה נראה הגיוני בצורה עקומה כלשהיא שדווקא המגזינים האינטלקטואלים יותר לא הרגישו צורך להוכיח את עצמם. אולי גם המגזינים האינטלקטואלים גם עוברים יותר עריכה - והעורכים דואגים לוודא שהכל עובד לפי הסטנדרטים של המונבושו.

SashTheRed

New member
ברוף הבא

הלה (טוהרו) די הסבירה לך לגבי ממה כדאי להתחיל, אז אני לא אחזור על זה. עם זאת, לגבי אתרי לימוד, יש אלף ואחד כאלה. אני מציע אתר שנקרא japanesepod101.com, שהוא די טוב, כיוון שהוא מייצר קבצי שמיעה ללימוד, כך שאפשר ללמוד הגייה. חוץ מזה, אני מציע שפשוט תקנה ספר פשוט של יפנית בסיסית (תבדוק באמאזון), או המלצה לספר לא רע, שלומדים איתו באוניברסיטה, הוא japanese for college students. זה בא בכמה רמות, ומן הסתם, תקנה את הרמה הראשונה. כל השאר, אנשים פה יכול להציע לך אתרים. ברוך הבא שוב

GnomeBubble

New member
ברוך הבא

את כל השאר כבר אמרו. אני מציע לך עקרונית לעבור על כל אתרי הלימוד בקישורי הפורום שמדורגים ברמת מתחיל. יש שם מספיק אתרים שיכולים לתת לך בסיס טוב.

תודה רבה לכולם

על האירוח הנעים :] אני גיטריסט, ומהניסיון שלי עם כלי אני יודע שעדיף להתחיל עם מורה ושיהיה אחלה בסיס ואז אפשר להעשיר את עצמך לבד. רציתי לדעת איפה אפשר ללמוד כמו שצריך ובמחיר שלא יהרוג אותי. להגדיל אצור מילים אחרי שיהיה לי בסיס טוב יהיה קל.

איזה מורים יש?

איזה מורים פרטיים יש באיזור ת"א, כמה עולה? ועוד שאלה קצת מעורפלת, אני יודע שזה משתנה מאחד לשני וגם תלוי במורה אבל תוך כמה זמן אני מגיע לרמה שאני יכול "לעמוד על הרגליים" ביפנית, ז"א לראות סרט עם כתוביות ביפנית וללמוד ככה אוצר מילים כאשר אני מכיר נגיד חצי מהמשפט שנאמר ומה שאני לא יודע אני משלים מהכתוביות, יש זמן כזה? תודה על העזרה

SashTheRed

New member
3 שלוש בעצלות

זה מה שלי לקח. כיום אני צופה בתוכניות יפניות, וכאשר יש מילים זרות, מחפש אותן במילון (אבל יש הרבה מילים זרות לי T_T) אם אתה לא תתעצל ותלמד טוב, כנראה יקח פחות זמן. הרבה פחות זמן. שנה-שנה וחצי אני מניח.

GnomeBubble

New member
יותר מהר אפילו

בשביל להגיע לרמה שבה אפשר לקלוט מילים ממשפט כשצופים עם כתוביות מספיק ללמוד שנה אפילו לדעתי. כמובן שלא מבינים הכל, אבל מסוגלים לקלוט מילים. ככל שהרמה נהיית גבוהה יותר, ככה קולטים אחוז גדול יותר של מילים

GnomeBubble

New member
אני לא לומד עם מורה פרטי

אז אני לא יכול להמליץ לך. אבל יש מורים בלוחות ואתה יכול לנסות אותם.

JPing

New member
ברוך הבא../images/Emo20.gif

בעקרון תתחיל איפה שאמרו לך להתחיל :) HIRAGANA ו KATAKANA,(תנסה את האתר : http://lrnj.com/. יש שם משחק נחמד שמלמד קטאקאנה/היראגאנה והוא יעזור). בכל מקרה יש קצצת קושי אם התרבות הדתית ביפן. לפי מה שאני רואה המידע ברשת באנגלית מצומצם מאוד . עדיין ניתן ללמוד ממנו הרבה אבל חסרים מקורות כמו כל מני פולקלורים או התפתחויות היסטוריות של מנהגים ( וכן יש לזה מילה קצרה יותר אבל אני לא זוכר אותה כרגע). לגבי היסטוריה קצת פחות בעיה למצוא מידע ויש ספרים מעולים באנגלית , והכל תלוי באיזה חלק של ההיסטוריה אתה רוצה ללמוד ( היסטוריה מודרנית/מסורתית/כלכלית/תרבותית/טכנולוגית וכו'). את המנהגים ניתן ללמוד דרך משחק לנינטנדו DS ( ואני לא צוחק יש משחק שמלמד אותך נימוסים ולמען האמת הוא די משעשע :) ) אבל צריך לדעת בשבילו יפנית ( או שכמו כל GAIJIN פשוט תקנה ספר/תקרא על המידע בדרכים הישנות והמשעממות).

DanieLushka

New member
ממש מעט. P:

קוראת פה בערך ממ.. חודשיים, אבל כתבתי בערך 6 הודעות XD בכל-מקרה, אני מרותקת לכל מה שקשור ביפן\יפנית כבר שנתיים בערך, נראה לי. -.-

למעלה