שלום לכולם

roi7771

New member
שלום לכולם

אני כבר מזמן רוצה להגיע למצב של רגיעה ושקט עצמי ורציתי לדעת עם יש איזשהו מפגש חד פעמי באזור המרכז בשבוע הקרוב כי בשבוע הבא אני חוזר לארצות הברית תודה רועי

annandi

New member
מדיטציה בתל אביב השבוע: רביעי-חמישי

רטריט עירוני פתוח בתל-אביב – ימים ד'-ה' ה-18-19 לאפריל: רטריט של יומיים שיתקיים בתל אביב בהנחיית כריסטופר טיטמוס. הרטריט מיועד למתרגלים חדשים וותיקים. ניתן להצטרף ולפרוש בכל עת. הקורס יכלול מדיטציה, הרצאות ושיחות עם כריסטופר ומורים נוספים. שעות: מ 10:00 עד 22:00. פרטים נוספים על כל הפעילויות באתר- www.tovana.org.il כל הפעילויות על בסיס דאנא (תרומה)- ללא מחיר נקוב. על המורה: כריסטופר טיטמוס, נזיר בודהיסטי בתאילנד והודו בשנות ה-70, מלמד התעוררות ומדיטציית תובנה (ויפסנה) ברחבי העולם. הוא מייסדה ומנהלה של תוכנית הכשרת מנחי דהרמה. הוא מנחה קורסים של מדיטציה, משתתף ב"הליכות השלום" ומארגן "התכנסויות דהרמה". כאחד ממורי הדהרמה הבכירים במערב, הוא מחברם של ספרים רבים, בינהם: Light on Enlightenment, An Awakened Life and Transforming Our Terror (about life after September 11th) כפעיל שלום וסביבה בינלאומי, כריסטופר הנו אחד ממייסדי מועצת השלום הבודהיסטית, וחבר בועד היועצים הבינלאומי שלו. משורר וסופר, כריסטופר הנו אחד ממיסדי "גאיה-האוס", מרכז מדיטציה בינלאומי, בדבון, אנגליה. הוא מתגורר בטוטנס,דבון,אנגליה.

אגב,

גם בארה"ב לא חסרים מרכזים ופעילויות. אולי שווה לך לבדוק באזור שבו אתה נמצא שם.

קמהדנו

New member
חד פעמי

הי רועי
מפגש חד פעמי שייתן לך מה? למה אתה מצפה? הרצון להגיע לרגיעה עכשיו ומהר הוא חלק מהסיפור של הרעש/לחץ אם אתה גר באיזור החוף המזרחי או המערבי או ליד עיר גדולה, אפשר להניח שתמצא בקרבתך אופציות בכיוון. לא חסרים מרכזי בודהיזם, זן, יוגה, ושלל שיטות מודרניות באמריקה. תחפש ותמצא מה מושך אותך. אולי תגלה שמספיק איזה חוג יוגה פעם בשבוע בשביל להכניס יותר רוגע לחייך. אולי תמצא את עצמך רוצה לחקור יותר לעומק. טיסה נעימה

הצופה.

New member
מדיטציה קבוצתית

מצב שגורר להישענות מנטאלית על האחר ויציאה החוצה (לא ממליץ) רוצה להרגע שב זקקוף עצום את עינך ותנסה להתבונן בהם(בעיניים)

אני מוצאת שמדיטציה קבוצתית עושה

לי טוב ונותנת לי הרבה אנרגיות והתכווננות. לא רואה את הפסול בלתת אנרגיות אחד לשני וכדי להרגע זהו גם פתרון טוב. הנה עלו לי הסנקרות כתוצאה ממה שהצופה כותב וישר אני מפעילה את כל הדברים ששמעתי דווקא בערב המדיטציה והמפגש שאני הולכת אליו ונרגעת מידיית. חומלת ואומרת לעצמי ההרגשה של הכעס כלפי הצופה תיכף תעבור. וזה לא ירגש אותי. כל אחד שיחשוב מה שהוא רוצה. העיקר שאני לא יתעכב על דברים אלה שגורמים לי לכעס וזה כבר יהיה בסדר. לא כל מה שכל אחד אומר הוא צודק. ואני לא חייבת להסכים עם מה שהצופה אומר אבל גם לא לכעוס עליו.

הצופה.

New member
ניצה כולה הבעתי את דעתי

כמה עצבים? חחחחחח יאללה רק שלא תתרגזי אני מוותר

דוגמה טובה את משמשת לנו ../images/Emo13.gif

חבל שלא באת קודם לפורום. הרבה תשובות שנבעו מתוך כעס (כבוש או גלוי) כבר היו לנו כאן. ובעצם, מי שדעותיו והתבטאויותיו על הדרך הרוחנית מקוממות אותנו בעצם נותן לנו כל כך הרבה: הזדמנות לתרגל חמלה, אהבה וקבלה, הזדמנות לתרגל סבלנות, הזדמנות להבחין בהיצמדות ובשאר המערכים המנטליים שמהם עולה הכעס, הזדמנות לבחון את דעותינו וספקותינו שלנו ביחס לדרך שבה אנחנו הולכים... ואת כל זה נותן לנו, בנדיבות ובסבלנות, אדם שלפעמים לא מכיר אותנו ולפעמים אפילו עוין אותנו. נראה לי שאנחנו חייבים לאנשים האלה תודה, ולהשתדל להפיק את המיטב מההזדמנויות האלה, ולא רק לחוות אותן כקושי שרצוי להמנע ממנו.

תודה לך חמודתי ../images/Emo140.gif

ידעתי שאני יוכל לסמוך על אחת כמוך שתאיר את עיני ותראה לי שזה תרגול טוב. נכון מה שמקומם אותנו נותן לנו אפשרות להתבונן עמוק בתוך עצמנו ולפרק את הכעס מחומרתו. פשוט לפוגג אותו. זה תרגול מצויין. רק שלא יהיו הרבה כאלה. כי בכל זאת זה דורש אנרגיה מסוימת שכרגע קצת כנראה אין לי אותה כי אני לא מתרגלת מדיטציות מספיק. וזה לא צחוק זה רציני.

זה תמיד עניין של מינון

אנחנו צריכים קשיים במידה. יותר מדי יזיק לנו, פחות מדי יפנק אותנו.

למעלה